A 4-es metró beruházás minden idők legnagyobb korrupciós botránya, a beruházás harmadát, 167 milliárd forintot elcsalták, ellopták, emiatt Magyarországnak várhatóan óriási összeget kell visszafizetnie – áll a Fidesz szombati közleményében.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárának nyilatkozatára reagálva a kormánypárt azt közölte: felháborító, hogy ismét a kormánynak kell rendeznie azt a kárt, amit Gyurcsány és az MSZP-SZDSZ okozott.

A felelősség a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ városvezetést terheli.

A 4-es metró az EU egyik legdrágábban finanszírozott projektje, amely közvetlen szocialista-liberális befolyás és kézi irányítás mellett zajlott.

A baloldali politikusok sorra megtagadták az együttműködést a metrókorrupciót vizsgáló bizottsággal, és mai napig falaznak a korrupciós gépezethez, mert az elcsalt pénzek valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszába, illetve politikusaihoz vándoroltak

- áll a Fidesz közleményében.

Fidesz: a 4-es metró beruházás minden idők legnagyobb korrupciós botránya

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Banai Péter Benő az MTI-vel korábban azt közölte: fel kell készülni arra, hogy a költségvetésnek kell majd helytállnia a Gyurcsány-Bajnai-kormányok, valamint az MSZP-SZDSZ-vezetés alatt elkövetett, a 4-es metró beruházását és az Alstom-járműbeszerzést érintő szabálytalanságokért.

Várhatóan a korrupciós botrány miatt az elszámolt uniós pénzek egy részét vissza kell majd fizetni, Magyarországgal szemben az Európai Bizottság akár 60-70 milliárd forintos pénzügyi korrekciót is megállapíthat.

Ez jelentős összeg, amely nagyságát tekintve például a családi pótlék négy hónapra vonatkozó vagy a gyes több mint egész évre tervezett előirányzatával egyezik meg – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1bitang
2014. március 28-án 9 órakor adták át a 4-es metrót. A fide$$ uralkodásának negyedik évében. Négy évig nyilván nem épült semmi, így korrupció csak '10 előtt, az építés alatt történhetett, négy évig a kész, felépült vonal "pihent" a föld alatt, így ezen idő alatt nem történhetett korrupció. Teljesen világos a helyzet. Gyurcsány a hibás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Fityfasz csürhe és a 3 ezer milliárd MANYUP pénz az semmi??? megvédtétek mi ???Rohadnátok meg!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: A nyugdíjak akkor voltak veszélyben, amikor Korózs Lajos asszisztálásával a Gyurcsány-kormány külföldiek kezére játszotta át a magyar emberek nyugdíjmegtakarításait, nyugdíjadót akart bevezetni, és IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat se tudta volna fizetni.
justhpeter
@dr. prédikátor: Telitalálat. A manyup lenyúlása hatszoros 4-es metró lenyúlás. Banai Péter Benő pedig csak egy megélhetési, szervilis seggnyaló.
Macskanő
Felfoghatatlan hogy l​ehet​ valaki ennyire gátlástalan hazug. ​A​ magyar történelem legkorruptabb kormányát képviseli, ilyen károkat még nem okozott párt az országnak és van pofája másokat korrupcióval vádolni! Eszméletlen.
Hellcat
Meglengettek anno egy zöld dossziét ami 1000 milliárdos csalásokról szólt és a fidesz kurvára nyakig benne volt...kitiltási botrány stb...na azzal mi a helyzet?
Kristaal
Csak a legújabbak a kormány ténykedéseiből: Paks 2., eladósítva az országot az oroszoknak, miközben a Roszatom ténykedéseiről elég sok hibára utaló dolog van a neten. Aztán majd a megnövekedett rákbetegek száma is ott lesz az oroszok felé eléggé kedvezőtlen feltételekkel kötött hitel törlesztés mellé. Aztán megtérülés nélkül, túlárazottan eladósodunk a kínaiaknak. Aztán a vasútvonal inkább Kína érdekeit szolgálja, belépő Európába, az adófizetők pénzén. Unokáink és dédunokáink is ezt fogják nyögni. És még lehetne sorolni "becses" kormányunk korrupciós ténykedéseit...
Lepényleső
...amit nem teljesen a fydes követett el?
kereső
Nahát! Azt elfelejtik elmondani, hogy amikor az EB /Európai Bizottság/ vizsgálta a magyar támogatási igényt, akkor az 50 benyujtott szerződésből 11-t talált, amely nem kapcsolódott szorosan a metróberuházáshoz. Ezeket a szerződéseket ki kellet venni a benyujtott támogatási kérelemből.Ez meg is történt. Az EB 2009 szeptemberében!!!hozta meg határozatát a beruházás támogatásáról.A többi meg már történelem.
human
Budai Gyula vagy 3-4000 korrupciós ügyet emlegetett. Ebből talán 100-ban tett feljelentést. Ebből talán 10 volt megalapozott az ügyészség szerint ebből talán 1-2 ügyben történt vádemelés.
Namost vagy a szocik nem bűnöztek olyan mértékben ahogy a fidesz állítja vagy a fidesz direkt nem nyomoztat a szocik ellen, mert kiegyeztek a háttérben.
1bitang
2014. március 28-án 9 órakor adták át a 4-es metrót. A fide$$ uralkodásának negyedik évében. Négy évig nyilván nem épült semmi, így korrupció csak '10 előtt, az építés alatt történhetett, négy évig a kész, felépült vonal "pihent" a föld alatt, így ezen idő alatt nem történhetett korrupció. Teljesen világos a helyzet. Gyurcsány a hibás.
Pálinkás Pál
Nagyjából 17 szer kevesebb mint a MANYUP ,narancsmarhák!!!
Béla333
Az látszik az egész történetből biztosnak, hogy vagy 6-8-10 éve történt korrupció bűncselekmény ügyében szokás szerint csak maszatol a Polt féle ügyészség, pedig azt mondják, ez csak az MSZP-SZDSZ bűnözők sara. Vajon miért?
Nyilvánvalónak látszik, hogy a Fideszhez is jutott a lopott pénzből és itt is tudnak egymás disznóságairól.
El is fogják maszatolni az egészet, mi meg fizetjük némán a büntetésként ránk szabott százmilliárdokat!
koszpeko
@1bitang: Értem :)
Tehát a vörös iszap károsultak 1 milliárdos adományát az UFOk vitték el?
A 3000 milliárd magánnyugdíj pénzt egy másik bolygóról származó idegen faj vitte el?
Minden stimmel :)
quadrocopter
Azannyát! Kik akadályozzák az uniós ügyészség felállítását? Lehet bégetni...
lampa laz
Azok csak a 4-es metró pénzét lopták el, ti meg az összes többit...
Desischado
@quadrocopter: Nálad a pont. De nemhiába tartja a mondás, az kiabál a legjobban, akinek a háza ég. Még ők mernek korrupciót emlegetni, mikor ők törvényesítették a lopást! Agyam dobom el menten, ekkora pofátlanság láttán!
quadrocopter
@durbincs: Mi van értelem-csökkent? Hatott a sorozatos nevelés? A kérdőjeltől jobbra megtalálod a pontot a gombon! Szedd össze magad, bár érdemben még egy cikkhez sem sikerült hozzábüfizned, ez szellemin defektre utal!
Csizmás Kond
ezek a hírek ebben a formában csak kampányfogások, rágalmak és embereket megvezető sültelenségek. Bizonyítani kell és megbüntetni a vétkeseket, akkor nem kell külön cikket szentelni rá mert mindenki látja ki csalt és ki nem.
Yoda69
Gumicsont a valasztasok elottre.
Ha igaz lenne, akkor egybol a fideSS felelossege is felmerul, hogy miert nem vizsgaltak ki az elmult evekben.
Jozefina
A keresztény fidesz és személyszerint orbán legalább annyira felelős, mint bármelyik párt. Akár ellenzékben van (akkor miért nem tette szóvá), akár kormányon van (akkor miért nem tett ellene)
Béla333
Észre lehet venni, hogy itt a bűncselekmény is csak akkor lesz kivizsgálva "politikuséknál", ha a lopásban csak az egyik oldal vesz részt.
Ha mind a Fidesz, mind az MSZP le tud nyúlni egy részt a közösből, akkor az mindkét csapatnak az érdeke, hogy az emberek felejtsék el minél előbb az egészet.
Itt is ezt látjuk.
Az egészben csak mi - adófizetők - járunk rosszul, hiszen a büntetést tőlünk szedik be...
Ők meg (ahogy egy szoci politikustól hallhattuk más ügyben) habzsi-dőzsi!
koszpeko
@durbincs: Te ugye valami fogyatékkal élsz?
Ahogy elnézem előrehaladott állapotban vagy.
Az orvosok mit mondtak visszafordítható, vagy csak romlani fog?
Szar lehet neked.
Nem irigyellek.
De így legalább nem kell gondolkodnod s nem vagy büntethető.
Meg van mindennek az előnye.
42
polt péter után, hirtelen ki fog derülni, hogy az csak aprópénz volt, a mostani kormány lopásaihoz képest.

Amúgy ebben is a fidesz a ludas, mert odatehetnék magukat - ha már annyira harcolnak -, de direkt hagyják veszni azt a sok pénzt (persze, az adófizetők pénzéből), hogy tudjanak ujjal mutogatni az előző kormányra, mert azt hiszik, hogy ettől az ő lopásaik is elfogadhatóbbak lesznek, amivel azt sugallják, hogy az egyik kutya, a másik eb - és akkor már inkább ők kutyuljanak tovább.
Equus
újbeszélül ez azt jelenti: mindent megtettünk azért, h a beruházás ne jöjjön létre időben. Eredményesek voltunk. Most ezt a szart is rá tudjuk kenni az ellenzékre. Egyébként dolgozunk azon, h a Gyurcsány szerepét a mohácsi csatavesztésben tisztázhassuk.
simmering73
A ti 7 éves országrablásotok is megér egy misét. Kezdődött rögtön 3ezer milliárddal.
Mézike
@Csizmás Kond: Szia! Felébredtél? :-)
42
@durbincs: A képedhez - mert van képed hozzá.

a durbincsnak nem ilyen a farka ? te herélt kappan ?
nem lady gagásan ványad a ványadt segged a farostlemezen ?
kissé felnőttem
majd lekörözitek vagy már le is van ? kiderül hamarosan
Macskaszem
Aprópénz ez a 750 milliárdos kínai kölcsönből kínaiaknak építendő, ám számunkra szükségtelen vasúthoz képest, vagy Paks2 1700 milliárdjához képest. És akkor még szó sem esett stadionokról, kisvasútról, tízszeresen túlárazott vizes vb-ről, a mészáros, garancsi, rogán-habony, tiborc-rühellke, kancsal pöttyösseggű meg a többi fideszes aljadék által eltüntetett milliárdokról.
Macskaszem
Bocsika, Paks2-őt elírtam, 3700 milliárd valójában.
quadrocopter
@durbincs: Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
quadrocopter
@durbincs: Jajj, hát mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
glorianna
Benőke, ezen kell mág csiszolni, így nagyon sovánka... a 60-70 mrd, de még a 160 mrd is csak aprópénz ahhoz képest, amennyi manapság elveszti közpénz jellegét ...
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
Mézike
@Csizmás Kond: Most olyan vagy mint egy barátom...:-)
Ha sokáig hallgat akkor rákérdezek: Szia! Élsz még?
Erre ő: Mér' baj?
koszpeko
@durbincs: A likeot azért kaptad mert sikerült egy embert találni aki le tud írni egy összefüggő mondatot. (szándékosan nem értelmest írtam)
Gondolom nem te voltál.
De ne sűrűn használd a segítségedet,mert valaki még azt hiszi te voltál a szerző.
Így nem lesz meg az-az előnyöd,hogy gondolkodásra képtelen agyament baromnak tartanak.
koszpeko
@durbincs: Jól van ügyes vagy.
Látom visszatértél.
Hányan vagytok a fejedben?
Állítólag vannak gyógyszerek amik enyhítik a tudathasadás tüneteit.
Szeded rendesen?
koszpeko
@durbincs: Kérdezd meg az ápolót vagy a doktor bácsit.
koszpeko
@durbincs: "Herélt poros törpe ? klónja?"

Kérdezed vagy mondod? :D
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!
Csizmás Kond
@Mézike:...vagyis most akkor barátodnak fogadtál ?
Mézike
@Csizmás Kond: mé ne? nincs nekünk egymással semmi bajunk? Vagy?
tudode
Akkor lenne ennek a már TÖBBSZÖR ELŐKAPOTT LEJÁRT LEMEZNEK valóságtartalma, ha 2010 után nem lett volna dolga a 4-es metróval pártunk-, és kormányunknak, amelynek az is bizonyítékai, hogy
.
Gorbán már 1998-ban megmutatta "centrális", v milyen erejét, mert leállíttatta a 4-es metró építését, miután az épülő Nemzeti Színház építését is a rozsdatemető helyére kezdte ÚJRA ÉPÍTTETNI:
.
----M4-es metróvonal
hu.wikipedia.org/wiki/M4-es_metr%C3%B3vonal
.
Oszt' miután 8 év után megragadhatta KÉZZEL, LÁBAL, KÖNYÖKKEL a "kormányrudat" FOLYTATTA, hasonlóan az ILLIBERÁLIS RENDSZERE VÁLTÁSÁHOZ!!!
.
----M4-es metróvonal
hu.wikipedia.org/wiki/M4-es_metr%C3%B3vonal
.
(...) "1991-ben a Fővárosi Közgyűlés döntött a tenderkiíráshoz szükséges dokumentációk elkészítéséről. 1996-ban elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, a költségek megosztásában pedig 1998-ban a kormány döntött. 1998 novemberében a kormány kivonult a beruházás mögül."
.
Oszt' Demszkyt meg sem hívták az átadásra. Orbán Viktor elsőkként utazott, és NAGYÍVŰ beszédet mondott
.
---- Az összefogás eredménye a metró átadása
www.youtube.com/watch?v=ZZ2rJiuYa6c
..
Essenek transzba, és menjenek a fr...ba azzal "is", hogy a KÖZÖS LÓ TÚRÓS HÁTÁT az emútnyoc év LEGNAGYOBB KORRUPCIÓS BOTRÁNYÁNAK melegítik ujra, és újra, akkor, amikor KI TUDJA MIT UMBURDÁLTAK az átadásig!!!
.
EZEK azzal számolnak, hogy MINDENKINEK OLYAN RÖVID AZ EMLÉKEZETE, mint aki pátosszal NAGY-KEGYESEN ÁTADTA A 4-ES METRÓT az utazóközönségnek!
.
Rémes ez a PAPAGÁJKOMMANDÓ Gorbán megsokszorozott pofagolóival!!!

Addig nem lesz BÉKE, NYUGALOM ebben az országban, AMíG EZEK NYOMJÁK A SÓDERT. se Istent, se embert NEM ISMERVE a hatalom, és a lóvé OLTÁRÁN!
tudode
Kieg. a rongyrázásról:
.
---- Elindult a 4-es metró
www.youtube.com/watch?v=uSk8WmtwSQQ
.
Ez a MAGAMUTOGATÓ annyit is ér, AMENNYIT a szava!
Egy szót sem SZÓLT ARRÓL, hogy LEÁLLÍTTATTA A METRÓÉPÍTÉST!!!
.
Az elmúlt 7,5 év alatt bebizonyította, hogy EGYÉB ALJASSÁGRA IS KÉPEss!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.