Minden napra akadna egy-egy jó hír, egy-egy biztató eredmény, egy új fejlesztés, egy megnyíló lehetőség. A mögöttünk lévő közel nyolc év "eredményei kezdenek beérni" – mondta az emberi erőforrások minisztere a szombaton több megyei napilapban megjelent interjújában.

A nyugdíjak vásárlóereje az elmúlt években csaknem 10 százalékkal nőtt. Jövőre 3 százalék a tervezett infláció, így a nyugdíjemelés is 3 százalék lesz. Az emelt összegű nyugdíjat már januárban megkapják a nyugdíjasok. Sőt, akik 2017 előtt mentek nyugdíjba, azoknál 3,8 százalékos az emelés – közölte Balog Zoltán.

Balog Zoltán szerint minden napra van egy jó hír

MTI Fotó: Balázs Attila

Az idősek megbecsülése is a mindennapok része. Ezért kapnak nyugdíjkiegészítést, Magyarország történetében először nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt

- tette hozzá.

Elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumához jellemzően olyan területek tartoznak, amelyeken nehéz gyors sikereket elérni, a legtöbb területen mégis sikerült. Az egészségügyi és szociális szférában dolgozó 190 ezer ember felháborítóan keveset keresett, miközben elvárták tőlük az áldozatos, kemény munkát. Ezt a rossz gyakorlatot váltotta fel béremelések sora.

Az egészségüggyel kapcsolatos álhírgyártás a virágkorát éli.

Ezzel szemben a rendszerváltás óta nem volt ilyen széles körű és nagymértékű béremelés az egészségügyben: 2013-2017 között a nemzetgazdaság egészében az orvosoknál és az egészségügyi szakdolgozóknál volt a legnagyobb a fizetésemelés – mutatott rá a miniszter.

A tanárhiánnyal kapcsolatos "lejárató szándékú hírgyártás" kapcsán a miniszter arra mutatott rá:

ma mintegy kétezerrel több tanár dolgozik a pályán, mint 2010 előtt.

"A politikai bírálatokat ebben az ügyben éppen azért tartom abszurdnak, mert a most huhogók felelősek azokért a rossz adottságokért, amelyeket nagyon nehéz és időigényes megváltoztatni" – tette hozzá.

A tanárképzésben már látszanak az eredmények: az elmúlt évhez képest idén 30 százalékkal többen jelentkeztek tanárnak.

Míg a baloldal iskolákat zárt be, mi építünk és bővítünk

- mondta az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán emlékeztetett arra is, hogy kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvet.

Az óvodáskorú gyerekek 85 százaléka napi háromszor kap ingyen enni, az általános iskolákban minden második gyermek ingyen eszik.

Magyarország jövője azon múlik, hogy csak nagyvárosi létben fogunk gondolkodni, vagy pedig a helyi közösségek, a vidéki életforma megkapja az esélyt, hogy ne csak fennmaradjon, hanem vonzó is legyen.

A csok már most is javítja a vidék megtartóerejét, de még jobban kellene megoldást kínálnia

- mondta Balog Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy gyakorolja-e még eredeti hivatását, a református lelkészi szolgálatot, Balog Zoltán elmondta: az egyház belső rendje szerint szüneteltetnie kell lelkészi szolgálatát annak, aki országgyűlési képviselő. Viszont fenntarthatom a "lelkészi jellegemet".

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@Ábel: ...már fényesek?...mikor lehet őket végre lakkozni,vagy balzsamozni? ;-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
www.youtube.com/watch?v=7qgyGTcjMcc Fideszes politikus szerint a szavazók a husos fazékhoz olyan embert is engednek aki giotin alá való! @magyarbakancs: Itt is ezt kéne tenni!
kissé felnőttem
az a jó hir hogy a papagájoknak tolluk van? Vagy tán az hogy a STATISZTIKAI hivatal is megirta bizony rosszabodtak a nyudijasok életkörülményei, Másik NÉZZ már PÁTER körbe mennyiért lehetne Nyugdijas otthonba bejutni ? van az embereknek annyijuk messze sincs csak a dumálóknak havi 1,5 millió de jön a hóvihar majd megold mindent. Átmentél ájtatosból PINOccióba grt.
Nessy
@bakcsubakka: Na, ebbe beleszédültem! Viszont a következtetés tökéletes! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.