Minden napra akadna egy-egy jó hír, egy-egy biztató eredmény, egy új fejlesztés, egy megnyíló lehetőség. A mögöttünk lévő közel nyolc év "eredményei kezdenek beérni" – mondta az emberi erőforrások minisztere a szombaton több megyei napilapban megjelent interjújában.

A nyugdíjak vásárlóereje az elmúlt években csaknem 10 százalékkal nőtt. Jövőre 3 százalék a tervezett infláció, így a nyugdíjemelés is 3 százalék lesz. Az emelt összegű nyugdíjat már januárban megkapják a nyugdíjasok. Sőt, akik 2017 előtt mentek nyugdíjba, azoknál 3,8 százalékos az emelés – közölte Balog Zoltán.

Balog Zoltán szerint minden napra van egy jó hír

MTI Fotó: Balázs Attila

Az idősek megbecsülése is a mindennapok része. Ezért kapnak nyugdíjkiegészítést, Magyarország történetében először nyugdíjprémiumot és Erzsébet-utalványt

- tette hozzá.

Elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumához jellemzően olyan területek tartoznak, amelyeken nehéz gyors sikereket elérni, a legtöbb területen mégis sikerült. Az egészségügyi és szociális szférában dolgozó 190 ezer ember felháborítóan keveset keresett, miközben elvárták tőlük az áldozatos, kemény munkát. Ezt a rossz gyakorlatot váltotta fel béremelések sora.

Az egészségüggyel kapcsolatos álhírgyártás a virágkorát éli.

Ezzel szemben a rendszerváltás óta nem volt ilyen széles körű és nagymértékű béremelés az egészségügyben: 2013-2017 között a nemzetgazdaság egészében az orvosoknál és az egészségügyi szakdolgozóknál volt a legnagyobb a fizetésemelés – mutatott rá a miniszter.

A tanárhiánnyal kapcsolatos "lejárató szándékú hírgyártás" kapcsán a miniszter arra mutatott rá:

ma mintegy kétezerrel több tanár dolgozik a pályán, mint 2010 előtt.

"A politikai bírálatokat ebben az ügyben éppen azért tartom abszurdnak, mert a most huhogók felelősek azokért a rossz adottságokért, amelyeket nagyon nehéz és időigényes megváltoztatni" – tette hozzá.

A tanárképzésben már látszanak az eredmények: az elmúlt évhez képest idén 30 százalékkal többen jelentkeztek tanárnak.

Míg a baloldal iskolákat zárt be, mi építünk és bővítünk

- mondta az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán emlékeztetett arra is, hogy kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvet.

Az óvodáskorú gyerekek 85 százaléka napi háromszor kap ingyen enni, az általános iskolákban minden második gyermek ingyen eszik.

Magyarország jövője azon múlik, hogy csak nagyvárosi létben fogunk gondolkodni, vagy pedig a helyi közösségek, a vidéki életforma megkapja az esélyt, hogy ne csak fennmaradjon, hanem vonzó is legyen.

A csok már most is javítja a vidék megtartóerejét, de még jobban kellene megoldást kínálnia

- mondta Balog Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy gyakorolja-e még eredeti hivatását, a református lelkészi szolgálatot, Balog Zoltán elmondta: az egyház belső rendje szerint szüneteltetnie kell lelkészi szolgálatát annak, aki országgyűlési képviselő. Viszont fenntarthatom a "lelkészi jellegemet".

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@Ábel: ...már fényesek?...mikor lehet őket végre lakkozni,vagy balzsamozni? ;-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mint egy jóllakott csecsemő, olyan a feje.. Szopott 100-at (a Vezére megszopatta) és most böfögi fel. Még bukizik egyet-kettőt és lehet letenni aludni. Reméljük, hogy nem azokat a rémségeket álmodja, amit ébren elmondatnak vele.
tudode
LÉLEKBÚVÁR miért nem marad a KAPTAFÁJÁNÁL a "lélekrombolás/hülyítés helyett", beállva abba a sorba, ahol a csuti "harcol" azért, ami olyan rosszul áll neki, mint a FEL-, LEÖLTŐI?
Tisztséget, ruházatot viselni TUDNI KELL, v nem???
.
Bocs.! De aki a gyerekeket, és időseket "átveri", egyéb aljasságra "is" képes!
.
Ez van, ennyi + egy zsoltár, tanulmányozza a HAZUGSÁG büntijét a Jóistentől:
.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22090057_501657133502257_4836868915136749262_n.jpg?oh=b30d57ac30e04130e06758d74c783ef6&oe=5A4589D4
.
Mi mennyi, ki hányt???
simmering73
Csak a hazug jelleg ami rád illik. A lelkészi semmi szín alatt.
kokopelli
@Ábel: ...már fényesek?...mikor lehet őket végre lakkozni,vagy balzsamozni? ;-)
csipetke
@kokopelli: A második verzió jobban tetszik...
csipetke
Hogy nem szakad rá a plafon,hogy lelkész létére hazudik mint a vízfolyás.Azt mondja,hogy fenntartja a lelkészi jellegét.(cikk utolsó mondata).Ez pont olyan,mint a magyaros jellegű hamburgerszósz,miután a hamburger eredendően nem magyar,én meg nem tekintem se lelkésznek,se lelkész jellegűnek azt,aki ennyit hazudik.
Grafix69
Ez az ájtatos manó elmondta , hogy aztán itt kánaán van, már 8 éve érik a gyümölcs , hogy nem tudja magát lehúzni a klozeten .
volvós
Mi mindannyian arra a napra várunk,
amikor téged ravataloznak a " kollegák " !!!
Nessy
A választásokig naponta lesznek győzelmi jelentések, amelyek csak szépet és jót tartalmaznak, nem baj, ha nem igazak,
Tiszteletes úr! Hogy szól a VII. parancsolat? Úgy kezdődik, hogy " Ne hazudj..."
kulabombaafityiszre
Nem vagyok nagyígényü.Nekem egy jó hir elég egész évre.
Az,hogy felfordultál a gazdáddal együtt.
Qqberci
'A mögöttünk lévő közel nyolc év "eredményei kezdenek beérni"'

Igen. 15 év letöltendő...
quadrocopter
Ezt a pösze tahót még találta fejbe a harang? Vagy attól ennyire hülye? Sunyi egyházi maszturbátor!
csipetke
@Nessy: Nem,a VII. a "Ne lopj!" A VIII.a "Ne hazudj,és mások becsületében ne tégy kárt!"
De végülis tökmindegy,egyiket se tartják be..
Nessy
@csipetke: Bocsi! Igazad van. Vakon gépelek, mert kiégett a kislámpám izzója. majd hétfőn veszek újat..
Borsodi
Talán minden napra egy mese! Mesélő ájtatos manó.
Macskaszem
Aszongya: "fenntarthatom lelkészi jellegem".
Pedig azt már régen elvesztette. Inkább hazudozó, orbán-csicska jellege van.
Macskanő
Ismét megszólalt a bibliatagozat szartengerének egyik legbüdösebb gombóca.

Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
papa.49
Ilyen tetűt még nem hordott a föld a hátán !!!
human
A kormány értékeli a nyugdíjasokat, konkrétan forintosítani is tudja őket.
kokopelli
@Borsodi: "Seherezádé"?..Se here,se zádé? :-(
papa.49
Szerki muszáj ezt a vigyorgó vándorköszörűst néznünk a lap tetején vegyétek már le mert elfog a hányiger a láttán )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Hellcat
Közben naponta jelennek meg olyan hírek amit miatt le kéne mondanotok/nyomoznia kéne a NAV nak vagy a rendőrségnek stb stb
mackoka46
Végül is igaza van a maffia felkent papjának, minden egyes nappal közelebb van a bebukás, felébred a nép mély álmából,és megszabadul rabságából.
karma1
@csipetke: 18.53: Megnevettettel...:o)))) Ez a "lelkesz jellegu" kb. olyan, mint a malna IZU szorp,...:o))) Vagyis egyiknek sincs koze az eredetihez...:o))))
Zeta
Az étkeztetést nem kellene olyan nagy melldöngetés közben említeni. Ha nem lenne éhezés , nem lenne szükség rá! Ha a szülők megfelelő fizetést kapnának , eltudnák látni megfelelően a gyerekeket!
Ezzel csak alátámasztják az éhezést!
cs.n.
-Van egy jó és egy rossz hírem, melyiket mondjam először?
-A rosszat.
-Sajnos le kell vágnunk a lábait.
-Mi akkor a jó hír?
-Találtam vevőt a papucsára.

Na kábé ilyenek a kormány jó hírei.
kisrigó
@bakcsubakka: Mindig felháborít engem is, amikor azzal dicsekednek ezek a tolvajok, hogy mennyi gyereknek adnak enni! Bedobnak ellenőrizhetetlen számokat, amennyit nem szégyellnek. A fő probléma, hogy lenézik az embereket, a képünkbe vigyorognak, azt képzelik, hogy nem értjük, ezeket a számokat inkább restellni kellene! Ki szeret alamizsnát kapni, amit odavet a kegyelmes úr! Alig bírtam végigolvasni ezt a sok hamis állítást, mert tájékozódó ember lévén engem nem etet meg! Milyen ember ez, az egyháza szégyene!
42
A mosolyod alapján kérdem: Te Q sok pénzt keresel, nem kéne a fogaiddal csinálni valamit - TE IGÉNYTELEN ÁLLAT?

Egyébként is rossz rád nézni, mert annyira pedofil kinézeted van, hogy csak na, de amikor mosolyogsz...
Bakker, az tiszta horror!
NE MOSOLYOGJ BASZD MEG!
Állampolgári kötelességem megkérni téged (én magamtól kérlek te tégedet), hogy ne mosolyogjál (BASZD MEG!), mert az a kevés gyerek, aki még születik ebben az országban (mivel egyre több magyar gyerek születik külföldön, akik, amire iskolába kerülnek, már nem magyarok - ezt is jóóól elintéztétek, és még meg vagytok sértődve, amikor legeciznek titeket, ti gecik!), azok is visszamaradnak a fejlődésben.

Egy komplett holdfogyatkozás zajlik a szádban, amit épp készül beszippantani egy fekete lyuk - vágod, te NEM keresztény?
Mobil123
A nagy fejed nő a fekete lyuktól b+!! Egy szenteskedő f@szfej vagy.
justhpeter
Amikor Isten megteremtette ezt a Balogot, akkor csak példát akart elénk állítani, hogy nehogy ilyenek legyünk. És Isten ezzel is remekművek alkotott, mert ehhez hasonló férget a Brehm-ben sem találhatunk, pedig abban Isten minden jószága megtalálható. Aztán megáldotta azzal a képességgel, hogy bármely igaztalan szó folyik ki a kloakáján, a szaru egyet sem rezzen a pofáján.
Nos, Orbán-birkák, itt a példa mivé fejlődhettek még.
papa.49
@justhpeter: Nálad a pont ma ))))))))))))))
dr. prédikátor
Balga páter!Azt kívánom néked hogy ahányszor hazudsz mindig 5 centivel nőjjön a nyelved te geci!!!Mocskos szemét szarzsák!!!
anka
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/24232679_1692891550755136_1066706899385604269_n.jpg?oh=9f1ffe34b8cf7cc768f28e7f5c6e2237&oe=5A981B58
Mivel ez a barom balog lefutotta a kötelező köröket, azt gondolja és azt az igét hirdeti, hogy Magyarországon minden rendben és ők Isten földi helytartói!
- a főnitől majd megkapod a jutalmad...
anka
@dr. prédikátor: - akkor már beér a meleg xarig is...:D :D :D
magyarbakancs
Nekem az lesz jó hír ha tökötöknél fogva lesztek ...
Borsodi
www.youtube.com/watch?v=7qgyGTcjMcc Fideszes politikus szerint a szavazók a husos fazékhoz olyan embert is engednek aki giotin alá való! @magyarbakancs: Itt is ezt kéne tenni!
kissé felnőttem
az a jó hir hogy a papagájoknak tolluk van? Vagy tán az hogy a STATISZTIKAI hivatal is megirta bizony rosszabodtak a nyudijasok életkörülményei, Másik NÉZZ már PÁTER körbe mennyiért lehetne Nyugdijas otthonba bejutni ? van az embereknek annyijuk messze sincs csak a dumálóknak havi 1,5 millió de jön a hóvihar majd megold mindent. Átmentél ájtatosból PINOccióba grt.
Nessy
@bakcsubakka: Na, ebbe beleszédültem! Viszont a következtetés tökéletes! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.