Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke azt írta Simicskáról, hogy egy "reménytelen, kétségbeesett" ember.

A miniszterelnök az ország és a magyar emberek számára fontos kérdésekkel foglalkozik. Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett nyilatkozatait, aki 2015 februárjában és azóta többször is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt Magyarország miniszterelnökéről, nem kívánjuk kommentálni.

- ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, amikor az Index megkérdezte, mi a véleményük arról, hogy Simicska Lajos hazaárulónak nevezte Orbánt.

Orbán nem kommentálja a Simicska-interjút

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Simicska Lajos Orbán Viktor kollégiumi szobatársa volt, majd politikai és üzleti szövetségese egészen 2015-ig. A vállalkozó a Fidesz-kormányok idején vált milliárdossá, azonban a harmadik Fidesz-kormány megalakulása után megromlott a viszonya Orbán Viktorral. Simicska Lajos azóta többször is gecinek nevezte Orbán Viktort – írja az Index.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken az RTL-nek adott interjújában Simicska részletesen is elmondta a szakítás okait. Közölte, hogy az verte ki nála a biztosítékot, hogy a 2014-es választások megnyerése után úgy érezte, Orbán végleg elárulta a korábban mindkettőjük által vallott értékeket.

Amikor szembesülnöm kellett azzal, hogy ő ezt elárulta, akkor én a magam részéről ezt befejeztem

– mondta Simicska.

Simicska az interjúban azt is elárulta, hogy mi volt konkrétan az utolsó csepp számára a szakítás előtt. Elmondása szerint ez akkor volt, amikor Orbán nála érdeklődött, hogy mennyiért lehetne megvenni az ország egyik nagy kereskedelmi tévéjét, az RTL Klubot. Simicska azt válaszolta, ehhez "100 milliárd forint kéne", mire elmondása szerint Orbán Viktor azt válaszolta, „majd a Roszatom megveszi neki”. Simicska szerint itt telt be nála a pohár, és ezért tartja hazaárulónak Orbánt. 

Amikor kijött a száján ez a mondat, amit én soha nem tudok megbocsátani – mert számomra ez a hazaárulás kategóriája, hogy megveszi azt nekem a Roszatom – nekem ez a hazaárulás, és én hazaárulásban nem veszek részt. Nekem ez volt az a döntő pont, hogy azt mondtam, na állj, Lajos! Amikor szembe kell nézni azzal, hogy mit is csinálsz te? Én soha nem veszek részt hazaárulásban.

Simicska hozzátette:

Ott, amikor kijött a száján a Roszatom, én ránéztem, és ő rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna el. Akkor egy darabig néztük egymást, azt mondtam, hogy végiggondolom az egészet, és üljünk le egy hét múlva. Leültünk egy hét múlva, de mondtam, hogy a véleményem nem változott, ebben én nem tudok részt venni. És akkor itt closing. Ez így zajlott, szó szerint. A closingot is mondtam, ha jól emlékszem, így angolul.

Az  RTL Klub teljes terjedelmében közzétette a Simicska Lajossal készült interjút, amely az alábbi felvételen hallható:

Forrás: Index, 444, HVG, RTL Klub

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Megis, mit mondhatna? Hogy egy geczi vagyok? Ezt anelkul is tudjuk, es semmi sem valtozik,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ne is kommentáljátok, mert abból csak nagy beégés lenne!
csipetke
Nem hát,mert fél,hogy Simicska ismét legec.zi.Orbán sajtófönöke szerint Simicska reménytelen kétségbeesett ember.Kérdem szeretettel,miért lenne?Orbán segítségével milliárdos lett,vígan éli a gazdagok életét.De azért remélem,hogy Pénztáros Rinci ettől nagyobbat fog zuhanni...Magasról lehet marhanagyot esni..
karma1
Megis, mit mondhatna? Hogy egy geczi vagyok? Ezt anelkul is tudjuk, es semmi sem valtozik,...
karma1
@csipetke: Bizony, ez az utolso mondatod volt a franzstadti fiuknak is a jelszava:" minel nagyobb benga allat vagy, annal nagyobbat tudsz zuhanni..."..:o)))
SystemError
Retteg, hogy Simicska beáldozza magát is...:) Szerintem pedig ez a "jól felépített" forgatókönyv. Elő fog kerülni az a bizonyíték, amit látott Gyurcsány meg Vona is. Lassú csepegtetés van Simicska részéről. Eladott mindent a választások előtt. Miközben azt mondja, hogy nem akar öngyilkos lenni meg atombombákat dobálni, közben mégis ezt teszi.. Ez jól fel van építve, Simicskának hihetetlen intelligenciája van. 2014-ig ő volt a fidesz agya.. Tudja, hogy kell eljuttatni az embereknek egy üzenetet, hát lassan! Eladott mindent a választások előtt.Most elkezdte a lassú kivéreztetést, azt án majd kiderül egy olyan ügy, amiben Orbán és egy svájci bank a szereplők.., de nem Orbán és Simicska vagy valaki a szereplők:) Elég kézenfekvő ügy ez Simicskának nem, ha valami olyannal akarná kicsinálni, amiről tudott, de nem volt benne...:) Ettől függetlenül Simicskának vége lesz ezt ő is tudja, ahogy mondta is. Nem korrektnek tűnt, amiket mondott. Nem mentegetődzött. Szerintem ő számol pár évvel a sitten, előtte még megpróbál javítani a helyzetén...
Hellcat
Nem nem kívánják...nem TUDJÁK kommentálni...szar dolog a csúf igazság.
42
@SystemError: Simicska már beáldozta magát.
Már megtette, és olyan érvek mentén, amivel egyben konszolidálta is magát.
Senki nem tud haragudni rá.

Ha emlékszel, Simicska azért tett meg bizonyos dolgokat, hogy ennek a nemzetnek jobb legyen - hitt benne.
De aztán orbán olyan pálfordulásba kezdett, és olyasmire kezdte használni mások tőkéjét (anyagi, szellemi), amivel már a forrás sem tudott azonosulni.
Sorossal ugyan ez a helyzet, és igazából mindenki mással is.

orbán viktor változott meg csúnyán, és most mindenkit - akár az egész világot is - próbálja úgy beállítani, mintha ő maradt volna a jó, és mindenki más megváltozott volna.

EZ EGY AGYRÉM!
Pálinkás Pál
Nos...kinek a miniszterelnöke??? Nektek , agyhalott narancsmarhák!!..
karma1
@SystemError: @42: Igy legyen! En is ugy latom, hogy Simics hajlando lesz vadalkura, es egy enyhebb iteletert siman kitalal.
Szerintem meg az is lehet, hogy kozvetlenul az o alairasa semmi olyan papiron nem szerepel , amit siman ravarrhatnanak, tehat eleve nem is tudnanak olyan sulyos buntetest kironi ra.
@SystemError: Azt hiszem, Te irtad le legpontosabban a jelenlegi folyamatot, es igen, szerintem is lesz meg oriasi nagy bukta es svajci banki papirok elokerulese.
Az sem lehet veletlen, hogy a legnagyobb ellenzeki partnak, a Jobbiknak es Gyurcsanynak, a legjobban rettegett ex miniszterelnoknek probalta eladni az illeto ezeket a papirokat.
Ugyanis ebben a pillanatban ettol a ket parttol kell a legjobban felnie orbannak: akinek egy kis esze lenne, az Gyurcsanyra szavazna, mert orban ha csak meghallja Fleto nevet, osszefossa a bokajat. Nem veletlenul.
Az is jelent valamit, hogy mindket partvezeto LATTA a papirokat, es Gyurcsany a sajat vagyonabol 300 millio forintot hajlando is adni erte, ha bebizonyosodik, hogy valodi, es szerintem ennyit Simics is adna a Jobbiknak, ha ok hajlananak a megvasarlasra, ezzel is segitve a Jobbikot es Adam fiat...:o)
justhpeter
Szerintem már nem kell semminek előkerülnie. A "Roszatom" jelszó után már mindenki, aki nem fideSS-kdnp bégető, tudhatja, hogy milyen vezérrel állnak szemben. Ez után már nincs az a rossz, amit ne feltételezhetnénk erről a gyalázatos emberkéről. Ér az Orbán-rendszer bukásáról is elképzelhető véleményt mondott Simicska. Orbánnak - már ha van esze - csak az a felirat lebeghet a szeme előtt, hogy "Game over Viktor !". A másik verzió csak az lehet, hogy bekattan és felgyorsítja a bukást.
SystemError
@karma1: Én már egy kicsit ezt is túlkombináltam, de szerintem "Simicska" az eladó...:) Mármint Simicska embere...a pénz nem számit azzal csak húzva van a közvélemény agya..
lópicigáspár
Leesett a hó! Ugyan előkerül e egy osztrák nyugger, aki véletlenül elüti Simicskát? Mert ugye ez is benne a pakliban...
kereső
@Hellcat: nem is akarják!,mert amit nem kommentálnak, az nincs is! Mindennel ezt csinálják, ami kinosan?érintené őfeneségét és rendszerét.
Jozefina
Ilyen amikor a maffia belülről rágja a maffiát??? Simonak tényleg vigyázznia kell minden útkereszteződásben. De ez ma már mindenkire érvényes a diktatúrában!!??
tudode
Ebben a helyzet NINCS HELYE MOSAKODÁSNAK, HALLGATÁSNAK!
.
Az igazságszolgáltatásnak HIVATALI KÖTELESSÉGE pro v kontra FELJELENTÉST TENNI a két "megszólalóval" kapcsolatban, ha NINCS VALÓSÁGTARTALMA az általuk elmondottaknak, v "ami a napnál is világosabb" már régóta MEGMÉRETTETETT, ÉS KÖNNYŰNEK TALÁLTATOTT a szóban forgó POLITIKAI KALANDOR, mér régóta, azaz a lakásmutyii, és a székház eladási csínytevése óta!
.
A leejtőn nincs megállás!
Ez a kocka el van vetve!
Cicamama55
A közös múltjuk hallgatásra kötelezi...
Sámannus
Az oroszoknak még maradt bérelhető jégcsákányuk.
magyarbakancs
De amíg Simicska pénzelte a Fideszt addig nem volt vesztes?
Egy mocsok ,moslék kétkulacsos senkiházik vagytok
papa.49
Inkább ne is szóljon mert csak hazudni tud !!!
Egyébként meg mi ez a ,,fejedelmi többes ,, ???
Eladott Ország
Ez ennek az országnak az átka. Hogy az egyik tolvaj a másik tolvajra mutogatva lop tovább és az
aktuális mindig sokkal mohóbb, mint az elődje. Mi pedig belerokkanunk. De legalább van kit
utálni. Sorost.
kissé felnőttem
Egyenlőre nem kommentálja . szinjáték V felvonásban a bemutatóról később intézkednek pontos helyszin megjelöléssel
Eladott Ország
Ennél nagyobb tragédia: ahogy elnézem az ellenzékiséget megcsúfoló ellenzéki pártok erőtlenül
nevetséges vergődését, hajlamos vagyok arra gondolni: rajtunk már tényleg csak az segítene, ha
Soros valóban beszállna a választási kampányba. Vagy semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.