Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a magyar kormány elkötelezett a fogyatékkal élők segítésében, ezért indít uniós forrásból programokat.

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékos emberek életminőségét folyamatosan és minden eszközzel javítsa, társadalmi integrációjukat elősegítse, támogassa – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel, a fogyatékos emberek világnapja alkalmából.

Emmi: befogadó társadalom nem épülhet a fogyatékkal élők nélkül

Fotó: pixabay.com CCO

A közleményben a minisztérium kiemelte: fontos, hogy a fogyatékos emberek ne maradjanak magukra nehézségeikkel, problémáikkal, ne szigetelődjenek el, hanem aktív, látható, egyenrangú állampolgárai legyenek a magyar társadalomnak.

A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékos emberek számára elérhetőek legyenek az önálló életvitelükhöz szükséges szolgáltatások, és ehhez minden segítséget megad. Ennek érdekében a fogyatékosságügyi fejlesztésekre európai uniós forrásokból 103 milliárdot fordít a következő három évben, vagyis a szociális területre jutó mintegy 409 milliárd forint negyedét. Hozzátették: ezért hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén áprilisban az infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazások fejlesztését támogató négymilliárd forintos pályázatot is.

A minisztérium szerint befogadó társadalom nem épülhet a fogyatékos emberek nélkül. A társadalmi befogadás egyik legfontosabb eszköze a munkaerőpiaci esély megadása, a foglalkoztatás olyan formájú bővítése, aminek köszönhetően a fogyatékos emberek értékteremtő munkája is verseny- és piacképessé tehető. Éppen ezért a kormány felkarolja és támogatja azokat a programokat és kezdeményezéseket, amelyek a fogyatékos emberek társadalmi integrációját szolgálják. Az elmúlt években megújított pályázati rendszernek köszönhetően csaknem 200 ezer fogyatékos, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű ember dolgozik támogatott foglalkoztatásban, valamint a nyílt munkaerőpiacon – olvasható az Emmi közleményében.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Igazatok van a ,,szellemi fogyatékosok,, már meg vannak, ITT VAGYTOK TI FÜTYISZEK !!!
RonaGyuri
a pofátlanság teteje, hogy azzal büszkélkedtek, hogy ebben is milyen hazugok vagytok, s van pofátok ezen a címen a EU-tól kapott pénzeket is lenyúlni! Ugye te sem hiszitek, hogy annyira hülyék lennénk, hogy nem tudjuk az M3-as liftek is azért maradnak el, mert elloptátok a pénz! =))
RonaGyuri
@papa.49: igen ebben van valami! Sőt nagyon úgy tűnik, hogy ezért lopják el az EU-tól a fogyatékosokra kapott pénzeket IS! =))
wagabund
..."Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a magyar kormány elkötelezett a fogyatékkal élők segítésében, ezért indít uniós forrásból programokat."...

nálunk is van kettő és fél, ezért inkább nem kommentálom...a düh nem jó tanácsadó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.