Galló Béla politológus szerint előbb-utóbb az MSZP be fog olvadni a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalícióba. Soros György pedig ellenzékpótló szerepet tölt be.

Külön küzdelem zajlik a választási kampányban az MSZP és a DK között, előbbi előbb-utóbb a Gyurcsány-féle alakulatban fogja végezni – mondta Galló Béla politológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Politológus: az MSZP-t előbb-utóbb bekebelezi Gyurcsány pártja

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Szerinte az elmúlt években az MSZP bázisa erősen megcsappant, a szocialista párt nem tud alternatívát kínálni a társadalomnak, kormányzati képességét már korábban elveszítette.

Galló: Kunhalmi Ágnes elemi érdeke a DK-val való együttműködés

A politológus úgy értékeli, hogy Kunhalmi Ágnes – akit Molnár Gyula pártelnök felkért, hogy legyen az MSZP arca – megbízhatatlan kommunikátor, és ahhoz a politikuscsoporthoz tartozik, akiknek elemi érdeke a DK-val való együttműködés.

Politológus: az MSZP-t előbb-utóbb bekebelezi Gyurcsány pártja

Fotó: mszp.hu

Soros ellenzékpótló szerepet vállalt magára

Arra a felvetésre, hogy a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány vidéken nyit irodákat, Galló Béla azt mondta, Soros György ellenzékpótló szerepet tölt be a mai magyar politikában, beszállt a kampányba, a vidéki irodák nyitása potens szavazatvásárlási lehetőség.

(MTI)

(Címlapi kép: mszp.hu)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
alfahir.hu/allami_blogger_vallalat
Galló Béla : "Kétségtelenül igaz, hogy Szili Katalin politikai nézeteivel egyetértek, sokáig tanácsadója is voltam." No komment. A politológus a kilencvenes években fideszesnek indult, majd a kétezres évek elejére harcias liberális lett, olyannyira, hogy 2002-ben egy emlékezetes cikkében a náci Völkischer Beobachterhez hasonlította a Magyar Nemzetet. Galló a jelek szerint visszatért politikai-közéleti bölcsőjéhez, és most a Századvég vezető elemzőjének blogjára ír például a kormány Oroszország-politikáját támogató cikkeket. Ő a jövőbe látó polihisztor, a fénylő csillag, sötét, mint a csillagtalan éjszaka.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Külön küzdelem zajlik a választási kampányban az MSZP és a DK között"...

...és a fidesz ismét kért egy kávét, majd hátradőlt, és rágyújtott egy szivarra...

hallelúja! (vagy mit kell mondani ilyenkor?)
Béla333
"Külön küzdelem zajlik a választási kampányban az MSZP és a DK között,..."

Milyen érdekes, hogy én is ezt látom, ő is ezt látja meg még sokmillió DK-s szemellenző nélkül élő választó ezt látja, CSAK a DK-sok hiszik úgy egyedül, hogy amit Gyurcsány csinál az a Fidesz leváltására irányul...
De ők sohasem fognak látni, ők ugyanis hívők!
Pálinkás Pál
@Béla333: ó hogyne...de szerinted az teljesen rendben van hogy az LMP senkivel nem köt szövetséget...csak apró ,jelentéktelen töredék pártocskákkal,mivel azok nem veszélyeztetik a női kápó vezertő szerepét!!
Eladott Ország
Hiszem, hogy a magyar megharcolja ezt magáért, hiszem, hogy erre az időre félreteszik ellentéteiket, egyre többen jönnek rá, nincs más megoldás, egyre jobban dagad Istennek hála az értelem szerveződése is, tudat alatt készül már mindenki az elkerülhetetlenre, az egyik oldalon erősebben szorított öklök, a másikon megkettőzött fegyveres védelem, de a nép haragja ellen minden fegyver hasztalan, lőszerrel csak odázni tudnák a végét (még ha mernének is lőni), ami viszont cserébe számukra sokkal borzalmasabb lesz. A szikrára vár mindenki, ami a következő 5 esztendőben bármelyik pillanatban csattanhat, ha létezik az Istenünk, még idén ősszel, az indulat és az elkeseredettség talán csak a fővárosban és felcsúton nem nő, ha elszabadul, biza akkor sül el visszafelé a kormány eddigi saját elhülyítéses fegyvere, mert az értelem az egyedül, ami féken tudja tartani a bosszút és az indulatot, az meg ma nekik köszönhetően eléggé felhígult, így Koppány legendás sebei apróbb karcolásoknak fognak tűnni mindnek a sajátjaikhoz képest. Egyszer eljön az idő, amikor nem fog számítani, mennyi az útiköltség a fővárosba, elindulnak, ha kell gyalog is. Ők is tudják, rettegnek is, nem véletlen a fegyveres, a taktikai készülődésük, a megvett médiával harsogtatott prevenciós agymosás, cenzúra minden hírportálon a kommentek körében, digitális katonák, a trollok, egyre erősebben védekeznek a semmi ellen is, egyre több a nemlétező, de hangosan kiáltott ellenség, hiszen nem hülyék, tudják, ha a magyar nép egyszer kitisztul és megindul, ha felismeri végre, ki az igazi ellensége, megszünteti azt azonnal, mert harcos nép, ha kell hetekig ostromol, de bosszúja futni nem fog hagyni senkit közülük, a menekülésükkel csak késleltetni tudják, de nem a milliárdokat rejtő párnáikon ér majd véget szépen, nyugalomban a történetük e világon.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/06/sze.png
Eladott Ország
alfahir.hu/allami_blogger_vallalat
Galló Béla : "Kétségtelenül igaz, hogy Szili Katalin politikai nézeteivel egyetértek, sokáig tanácsadója is voltam." No komment. A politológus a kilencvenes években fideszesnek indult, majd a kétezres évek elejére harcias liberális lett, olyannyira, hogy 2002-ben egy emlékezetes cikkében a náci Völkischer Beobachterhez hasonlította a Magyar Nemzetet. Galló a jelek szerint visszatért politikai-közéleti bölcsőjéhez, és most a Századvég vezető elemzőjének blogjára ír például a kormány Oroszország-politikáját támogató cikkeket. Ő a jövőbe látó polihisztor, a fénylő csillag, sötét, mint a csillagtalan éjszaka.
42
gyurcsány ugyanolyan őrült, mint orbán - csak máshogy.
Ez egy képzavar - de mégsem.
Az őrület foka ugyanaz.
Ezeknek ez csak játék, hobbi.

Hogy lehet jobbról és balról tönkretenni egy országot?
Hát így!
Ezek már régen nem az emberért, az ország jövőéért, hanem a szavazók maximalizálásért "dolgoznak".
Leegyszerűsítve, a lájkokra gyúrnak.

Mikor hallottál utoljára olyan komplex programról bármelyik részről is, ami az ország felemelkedéséről szólna?
Én Horn Gyula óta nem emlékszem ilyenre.
Ezzel nem az mszp szekerét tolom, mert Horn Gyula alapvetően nem mszp-s volt, hanem államférfi.
A rendszerváltozás óta, ő volt az első, és sajnos nagyon úgy néz ki, hogy az utolsó ember, aki egy egész országért, minden emberért DOLGOZOTT.
Azért a nagybetűs kiemelés, mert a mai politikusok NEM dolgoznak.
Reggeltől estig, és estétől reggelig CSAK pofáznak.
Mindenki csak pofázik naphosszat, de nem történik semmi.
Szörnyű látni, hogy tényleg ezek vagyunk "mi".

Milyen nép az, amelyik nem tud mit kezdeni a szabadsággal?
42
Jöttünk, láttunk... és visszamentünk az elnyomásba.
Mert mi így szeretjük.
Szánalmas !!!
Béla333
@42: 12.00
Szerinted volt egy olyan szavazás is a gengszterváltás óta, ahol ésszel szavaztunk volna és nem érzelemből?
Madácsi Pali
@Pálinkás Pál: nem csak Bernadett "vezető szerepét" nem kivánják veszéjeztetni, de Orbán hatalmának gyengülését is el akarják kerülni.
kereső
@Madácsi Pali: konszolidálni kell a NER-t,elfogadhatatóvá kell tenni az eu-ban,legalábbis addig,amig jön a lóvé, és ez egy jobbikkal nem megy/a jobbikot még az európai széljobb pártok sem fogadják el/.Ehhez másik madam kell támogatóként/koaliciós partnerként.
justhpeter
Eladott Országgal értek egyet. Azt gondolom, hogy ez a rendszer nem fog sokáig létezni, mert amikor a munkaképes lakosság száma további egy részének külföldre távozás miatt annyira lecsökken, az idősek és iskolások aránya megnő, a nyomor pedig további területeket vesz birtokba, az érintetteknek már nem lesz semmi vesztenivalója. Akkor elszakadhat a cérna, a "politikai elit" számára a menekülésen kívül nem marad más kiút csak a börtön.
Béla333
Az hogy a DK éppen ledarálja az MSZP-t Gyurcsány korábbi megalázása miatt, az a DK-soknak semmi! Sőt! Helyes!
Ezért inkább igyekeznek a náluk különbeket is lehúzni maguk mellé a mocsárba!
Ez a DK demokrácia felfogása!
Mondtam én, hogy legalább olyan kártékonyak, mint a Fideszes hívek!
kereső
Kommentár nélkül:A Népszava információi – amit később a HV személyes beszélgetések során szerzett értesülései is alátámasztottak – „a szocialisták elnökségi ülésén többen arról beszéltek, hogy elúszott a 2018-as választás. Szerintük most már arra kell összpontosítaniuk, hogyan pozicionálják magukat ezután, illetve hogyan kerüljék el azt a bélyeget, hogy az MSZP a felelőse a bukásnak”.

A fent idézett részt a megjelenés után gyorsan eltávolították az MSZP-vel igen jó kapcsolatot ápoló lap webes verziójában is megjelentetett cikkéből, ám internetes források megőrizték a szöveget.gyurcsányahibás!!
Csizmás Kond
A mai pártok vezetőcélpontúak. Aki alapította az a főnök és nem számít mi a neve vagy elve a főnök az isten. A déká azért született mert Ferencet kiutálták a szocialistáktól. Ő amit ott felszedett ma is azt csinálja és vallja csak más névvel és önmagasztaló törekvésekkel.
Aki az ilyen egyéni önérdekű pártok követője az nem eszmében hisz hanem egy ember nagyravágyó céljait segíti.
egyvandor
Az mszp a politikai "elit" privilégiumainak fenntartásáért a háttérben sokszor együtt működött a fidesszel. A átalány díjas képviselői pénzek ügyében is a választott főnökük ellen fordultak, a politikai bátoság helyett is elárulták választott főnöküket, a manyup lenyúlásakor is hallgatott mint sz. a fűben, A sz mszp eltűnése hosszú folyamat következménye.
GyF nem akkora falat akit nem lehetett volna politikailag érdemben felül múlni. Ehelyett minden párt az ellene indított amortizációra építi vele szemben a politikáját.
Mondjuk nekem is jobban tetszene, ha a DK-ban több ember is fel lenne építve, De az sajnos egyik magyarországi párnál sincs másképp.
Én amagam részéről 1018-at veszettnek látom. A magyar politikai "elit" nagy többségének érdeke továbbra is a zavarosban való halászás lehetősége. Akkora többséget kormányváltáshoz nem fog tudni összegyűjteni az ellenzék amivel legalább egy évig életben tudna maradni kialakult maffia ellenében. Csak remélni merem hogy az újraéledéshez elegendően erős frakciókat tudnak majd alakítani a parlamentben és mégsem jön össze Gorbánnak a matek az abszolút többséghez.
egyvandor
@Eladott Ország: Az emberek koordinált irányítás nélkül nem fognak az utcán eldönteni semmit. Megunják és hazamennek (ott voltunk aztán hazajöttünk). Ahhoz minimum egy 2106-os szintű szervezés kellene. (még az sem volt elegendő, pedig a "fontos" részvevőknek be volt ígérve minden párnázott szék ami csak létezett)
(Az első világháború idejére eső orosz forrongások is eredménytelenek voltak, míg leninék nem képeztek elegendő "forradalmárt" a hatalom átvételéhez.)
egyvandor
@Béla333: Béla, a szerelem vak. Egy pártba való szerelembe esésre meg nincsenek szavak. :DDD
Pálinkás Pál
Egy lábjegyzet szél bernadettről..."2002. március-június között a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnek a programvezetője." ...ezt ajánlom mindenki figyelmébe...aki nem akar muszlimokkal élni!!!
Eladott Ország
@egyvandor: tegnap, 13:58; A végén még az is kiderülhetne ( vagy már már ki is derült) – hogy évtizedek óta összejátszanak az éppen kormányon lévők az éppen ellenzéki pártokkal, aztán kockafordultával a másik viszonozza a szívességet. Pocsék érzés lenne rájönni arra, hogy évtizedek óta közös erővel fosztják ki a politikusok az országot, mindenki tudott mindig is mindenről és titokban jókat röhögtek a markukba a szerencsétlen, hiszékeny, hülye polgárokon. Na, az gáz lenne. Mégpedig nem olyan gáz, amilyen a gáztárolókból hiányzik, bár ez a gáz is robbanna. Nem is kicsit. Viszont nagyot.
karma1
@Pálinkás Pál: Tenyleg? Es ezt ki mondta? O maga?

menedek.hu/rolunk
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ja-ja Palika, egészen friss munka! "2002. március-június között"! Az általános iskolai magatartása vajon hányas lehetett, mert az is döntő!!
A Zorbán meg gyerekkorában behugyozott!
Mos' akko' mi va'?
Pálinkás Pál
@quadrocopter: az van paraszt...hogy aki bármikor segítí a migránsokat,az egy hulladék!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Mi van, dühös vagy, hogy belefutottál a lócicibe? Azért ennél többet néztem ki belőled - tévedtem!
Ja és Orbán gyerekkorába be is kakilt! Tucc róla?
Jozefina
Szerencse, hogy ezt a Gallót ritkán hallanai, akkor is minek!!! Én eddig nem hallottam róla semmit, azaz nincs is!!! Nagy baromságokat hord össze!!!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Nem vagyok dühös,mert szellemileg visszamaradott vagy,így nyugodtan mondhatsz bármit,senkit nem érdekel...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Már a tagadás sem megy neked, Palika, No és mi volt még 2002-ben, ami mélyen megrázott téged ? Mesélj...közben a lócicit vedd ki a szádból, úgy könnyebb lesz...
Jozefina
Hitelesebbnek tűnik Gallónál! Ő legalább már le tett valamit az asztalra! Fideszes fanok is megvehetik és titokban tanulmányozhatják kedvencüket!!!
nepszava.hu/cikk/1147124-a-kiehezett-kecskebak-es-a-kaposzta
karma1
@Pálinkás Pál: Pali, ramentem a megadott oldalra, es ott - ha kinyitod a linket - ez az oldal ugrott be a 2002-es keresesre. Bocsi, most nem a Wikit neztem. Mindenesetre ez is kb olyan lehet, ahogy farkas flori egyeteme: csak az egyetemen nincs nyoma annak, hogy a flori gyerek ott lett vo'na...
Nem szep dolog Berniketol most krealni egy multat...:o))
karma1
@Jozefina: Nagyon jo a cikk... Sajnos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.