Nem férnek be a közel hatmilliárd forintból megépített új kocsiszínbe a villamosok a Budafoki kocsiszínbe egy blog szerint.

Hiába építették meg közel 6 milliárd forintból a budafoki kocsiszínt (ami a nevével ellentétben amúgy Albertfalván található), az új villamosok nem férnek be – olvasható az Újbuda másként blogon.

A blogbejegyzés szerint az ok egyszerű: a felsővezetéket tartó oszlopok állnak a villamosok útjába, emiatt nem férnek el. 

Közel hatmilliárdból építették, mégsem férnek be az új villamosok a budafoki kocsiszínbe?

A kocsiszín épületei a 2016-ban kezdődött felújítás és bontás előtt

Fotówikipedia CC BY-SA 2.5/Gyurika

A blog szerint ez már csak azért is furcsa, mert eleve az 1-es villamos és fonódó budai járatokon szolgálatot teljesítő alacsonypadlós CAF-villamosokra lettek tervezve az új kocsiszíni állások. 

A magyarepitok.hu oldal szerint a kocsiszíni beruházást a Strabag-csoporthoz tartozó STR Építő Kft. végezte 5,73 milliárd forintért.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.5/Gyurika)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ja kérem a ,,szakmai hozzáértés,, az olyan szoci csökevény, azt dehogy alkalmazzák, a kocsiszínt tervező műkörmösök, fodrászok, esetleg a kivitelező hajléktalanok )))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Mi volna, ha egyszer hozzáértő emberek végeznék a nagy értékű munkákat? Kiadunk majdnem 6 milliárd Ft-ot, és lesz belőle egy selejt?
papa.49
Ja kérem a ,,szakmai hozzáértés,, az olyan szoci csökevény, azt dehogy alkalmazzák, a kocsiszínt tervező műkörmösök, fodrászok, esetleg a kivitelező hajléktalanok )))))))))))))))))
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: A hozzáértő emberek nem orbán csicskái...ő ha lehetséges,még magánál is hülyébbet keres...
wagabund
most eggyel több elbaszott munka nem számít...a miniszter szerint csak úgy dől az adó a kasszába...ergó...fussa a korrekcióra is..
mit mond a tervező, kivitelező, és persze a műszaki ellenőr(aki folyamatosan ellenőrizte, átvette a beruházást?)?

..mit mond? hát így jártunk.
namihami
@CsipkeRózsa: @papa.49: @Pálinkás Pál: A terv is jó volt, a kivitelezés még jobb. A hibás egyedül a villamos. Nem akkora, mint amekkorára a haveri tervezők a remízt elkészíttették. Le kell váltani és szigorúan megbüntetni a villamosokat. És persze a villamosvezetőket is. Plusz takarítónéni és sín- ls váltózsírozók népes hadát. Végtére is, a bűnösöknek lakolni kell.
wagabund
csak egy példa még...
.emléxünk arra az apró semmiségre, hogy az új fonódó luxusvillanyosok nem tudtak surlódás nélkül átjutni a Lánchíd budai alagút-kanyarjában? csak némi igazítás után...hogy hány száz milla volt a kármentés? arra már senki nem emléxik..

ott is volt műszaki ellenőr...(volt?)
Csizmás Kond
...ha nem férnek be akkor amelyek bent vannak hogy kerültek oda ?
Nessy
Eddig azt hittem, Mekk mester egy mese figura. Rá kell döbbennem, hogy ez a mai valóság! Közbeszerzést csak ő nyerhet. A tervezést és kivitelezést meg a mai oktatás legjobbjai végzik.
nemfideszes
@namihami: A NER rendszere már csak így működik... ők soha semmiért nem hibásak...
nepszava.hu/cikk/1146535-varkert-bazar---reped-azik-pereg
wagabund
de a legjobb, amire már tényleg nem emlékszik senki ember fia..

a Reptéri út mellett futó Hegyeshalmi vasút felett átívelő híd -(a Péterhegyi lejtő/Balatoni út kereszteződésénél)- bizony keskenyre, és rövidre lett tervezve(alig tíz éve)...Demszky is azt mondta, bocsi, így jártunk...aztán még fél év, új hídpálya, és boldog pezsgős átadás...
Nessy
@Csizmás Kond: Az új, modern villamosok nem férnek be!
Csizmás Kond
@Nessy: ...a kép azon a helyszínen készült-e ?
Csizmás Kond
@wagabund: ...ja, csak a kakit piszkálják...:)
wagabund
@Csizmás Kond: a kép ott készült, de évekkel ezelőtt. Minden nap ott suhanok el előtte, nagyon szép építmény, sőt a környék is megújúlt, csakhát azok a qurva villamosok ne lennének...
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Mióta a nála jóval okosabb Simicskával megjárta,azóta megfogadta,hogy csak a nála hülyébbek képezhetik a holdudvart.Nem véletlen lett Lölő az új pénztáros.Nála nem kell félni,hogy valami szakmai,vagy pénzügyi titkot elárul,mert annyira hülye mindenhez,hogy semmit nem ért.Nem tudja mennyi cége van,nem tudja melyik mit csinál.8 év alatt megtanulta leírni a nevét az iskolába és ennél több nem is kell az elvetélt focistának.A gond csak az,hogy ez a rengeteg hülye az adófizetők pénzéből vannak eltartva.
csipetke
@Pálinkás Pál: Hát ja.Hülyék közt a féleszű a király...
csipetke
Eddig úgy tudtam,hogy a kőművesek négy fő ellensége,:a vízszintes,a függőleges,a derékszög,és a határidő.De hogy még a tervező se normális,annak sosincs jó vége..
quadrocopter
Ismét nem a használható építmény volt a cél, hanem a kifizetés címe!
A kötélverők jól megélnének...Kínában!
wagabund
@csipetke: 17.12...ez jó, ezen nagyot derültem...

...és a műszaki ellenőr? az smafu?
human
Fektetve próbálták már? Most még ingyen adtam az ötletet.
Macskanő
Kérdezték már Rogánt az esetleges megoldásról? Annak szellentésre tágul a lakása!
csipetke
@wagabund: Műszaki ellenőr?azt megvette a fidesz...
Pálinkafőző Rézüst
@Macskanő: akkor sűrűn, és sokat fingik az elvtárs... :))
Macskanő
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor kössék be a villamos színbe.-:)
Pálinkafőző Rézüst
@Macskanő: ja, ki kéne kötni ott, a kocsiszín is nőne, oszt még őrizné is... :))) Vagy ellopná...
Macskanő
@Pálinkafőző Rézüst: ja, jó magasra...
simmering73
Ja, hogy be is kellene férjenek? Akkor az plusz egy milliárd.
Nessy
@simmering73: Csak? Annyiért a bolondnak is megéri! A fidesznek legalább két milliárd kell!
havasigyopár
Ez mindíg úgy történik /ilyen nagy pénzek esetében/, hogy valaki megkapja a megbízást, természetesen kormányközeli haver. Ő kiadja a munkát potom pénzekért laikus kontároknak, akik összebarkácsolják valahogy a kiadott munkát, szakértelem nélkül. Az a lényeg, hogy sok pénz maradjon a haver zsebében. Ezért van az, hogy összedől, beázik, széttörik, lehullik, megreped, kiesik, beesik, és útban van az oszlop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.