Bő egy év meghurcoltatás után tisztázták azt a két budapesti mentőst, akiket szexuális erőszakkal vádolt meg egy budai gyermekotthonban élő tinilány.

A rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy V. Szilvia állításai valósak lennének, most bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.

A mentősök indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt. Az már más kérdés, hogy mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető, vagy ha már férjnél van, mert jogilag akkor számítana nagykorúnak. Ellenkező esetben a törvényes képviselőjét vonhatják eljárás alá

– hangsúlyozta a Borsnak Hegedűs László ügyvéd. Az is előfordulhat, hogy a gyermekotthon vezetőségének kell felelnie.

Hamis tanúzás miatt büntetőeljárás azért nem indulhat a lány ellen, mert az alapügyet bizonyítottság hiányában szüntették meg.

Megúszta a hamis tanúzás miatti eljárást a mentősöket megvádoló lány

(borsonline.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nagyon szomorú,hogy egy agyatlan liba megúszhatja,hogy két becsületes embert meghurcoltatott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nagyon szomorú,hogy egy agyatlan liba megúszhatja,hogy két becsületes embert meghurcoltatott.
csa-csa
remélem legközelebb ott hagyják megdögleni valahol!
1bitang
@Csizmás Kond: Van akinél nem. Helyzetfüggő.
Equus
hamis vád miatt megáll a büntetőjogi felelősség. És ebben az esetben a minősített eset is megvan: eljárás indult a hamisan vádolt személyek ellen. A bebizonyítottság hiánya miatti megszüntetés miatt meg új eljárást kell kérni. A rohadt kis szuka meg tanuljon a kalocsai tömlöcben 4 évig tisztességet... habár, nyilván genetikai selejt és javíthatatlan, de addig is nyugta van tőle a társadalomnak.
Equus
@Equus: még vmi: büntetőjogi szempontból jelentős különbség van a kiskorú és a gyermekkorú között. A gyermekkorúnak nincs büntetőjogi felelőssége, a kiskorúnak van. Vagy az újságíró idióta, vagy az ügyvéd.
Csizmás Kond
Amekkora hangsúlyt fektettek az ő szavára a kiderítéskor ugyanakkora hangsúlyt kéne a hazugságai megbüntetésére fordítani
havasigyopár
Én nem voltam ott, nem tudhatom, mi történt. Miért hazudna ilyet ez a kislány? Vagy a fiúk a gyermekontthonból is hazudnak? Akkor nekik miért hisznek? Talán azért, mert ott többen vannak a vád oldalon. De ez a kislány egyedül volt. És a Zsanett is. Azért még lehet ez is igaz!!!
cikicakk55
Valahogy nem tudom elhinni,hogy amit a kislány álít az igaz.nem az intézetbe hívták a mentőket,az utcán lett rosszul. Ki zártnak tartom,hogy egy forgalmas helyen a kórház felé vezetőúton ilyennel próbálkoznának a mentősök. A másik. Pont azért mert mentő szakápolók,tisztában vannak vele,hogy ezek a lányok talán az óvodás korukban még szüzek voltak. nem hinném,hogy megérné nekik valami nyavalyát össze szedni,de csak azért,mert adott a lehetőség.( már ha adott volt,hisz a diszpécsernek le kell adniuk,hogy hová mennek a lánnyal.ha túl nagy a késés,már rájuk telefonálnak.Egyre jobban örülök,hogy a fiam lemondott a mentőápolói szakvizsgáról. Ha csak azt vesszük számításba,hogy hányszor kerülnek baleset közeli állapotba,mert a megkülönböztetett jelzést nem hallják,mert úgy bömböl a zene a rádióban,A hozzátartozók és maguk a betegek sem mindig angyalok. Még a mentős próbálja az életbe vissza hozni a pácienst,addig az épp arra járók,látva a nyitott mentőt,szépen kirámolják. És akkor még itt van a nemi erőszak vádja,amit próbáljanak bebizonyítani,hogy nem így van. Persze,akad a mentősök közt is pár ember,aki nem érdemli meg, a szakképesítéssel járó bizalmat,de szerencsére ez a legritkább.A fizetésükről meg ne is beszéljünk,mert aminek kivannak téve nap mint nap,ahhoz képest az a 112.000 ft amit tisztán haza visznek semmi ahhoz képest amilyen veszélyben vannak.
Equus
@cikicakk55: térdig járnak a szarban... alzheimer kóros vén, szaros tetűktől a cigány férgekig, a közlekedési balesetbek kicsurgott belekig, a tizenéves, bicós kissrácig, akinek az ártatlan tekintete utoljára az övékével akad össze... ehhez erős ember kell, akit meg is kell fizetni.
Nem az állattitkárokat (sic), szili katalinokat, hanem őket, nem a plébánosokat, hanem őket.
Őket, akikre bárki bármikor rászorulhat és ha nyomasztják őket a lakhatási költségek, a család megélhetési problémái hogyan vársz el tőlük teljes értékű munkát?
Őket, akik mindenféle fertőzésnek folyamatosan ki vannak téve. Őket, akik értünk adják fiatal életük java részét.
A Mentősöknek eseménymentes boldog új évet kívánok és remélem az új év csak jót hoz nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.