Európa egyik legbőkezűbb családtámogatása a magyar, de sok család egyre kevesebbet tapasztal ebből. Alapjaiban alakult át a támogatások rendszere az elmúlt években, amivel a cél még mindig a születő gyerekek számának növelése. Komolyan átalakult a magyar családoknak járó támogatások rendszere az elmúlt években, de a változtatások mértékéhez képest mégis kevés szó esik minderről. A magyarázat részben az lehet, hogy a kormány nem felszámolta a korábbi rendszert, hanem egyes elemeit engedte lassan elhalni, míg másokat erőteljesen támogatni kezdett. Ha azt nézzük, hogy GDP-arányosan az egyes országok mennyit fordítanak a családok támogatására, akkor Magyarország az Európai Unió élmezőnyében van: nálunk a GDP 3,57 százaléka megy el családpolitikai célokra, míg ez az arány a régióban Ausztriában 2,6 százalék, Szlovákiában 2 százalék, Lengyelországban pedig 1,61 százalék. Ennyiben igazak azok a kormányzati állítások, hogy nálunk nőttek az ilyen típusú kiadások, illetve hogy a régióban mi...

Forrás: tldr.444.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nagyon szomorú, hogy a híres Fideszes családpolitika szerint a jobb helyzetben élők rengeteg pénzt kapnak az államtól, míg a szegényebb családok még inkább leszakadnak, nekik egyre kevesebb jut a támogatásokból. (
emerencia
@Manhattan: És még itt van a népesség azon része, mely nem sorolható be az orbáni család fogalmába. Ők csak termelik a pénzt míg bírják, mégis napi megélhetési problémákkal küzdenek. Egyszer már jöhetne egy olyan kormány, aki kevesebb de igazságos családsegítés mellett olyan gazdaságpolitikát folytat ami mellett jelentősen nőnének a jövedelmek a köz és versenyszférában egyaránt függetlenül a munkavállaló magánéletbeli helyzetétől. Aki pedig kiesik valami miatt a munkapiacról vagy idős lévén már nem tud dolgozni nem lehetetlenül el annyira, hogy részben vagy egészben kiszoruljon a társadalomból.
Eladott Ország
Novák szerint egy gyermek sem éhezhet, sőt szegény sem lehet, mégpedig azért, mert Novák szerint ilyen nincs. Véleménye szerint ugyanis a gyermek nem, csakis a család lehet szegény, és csakis a család éhezhet. Ez mitől is más? Csak úgy kérdezem. Attól, hogy valaminek nem veszünk tudomást a létezéséről, attól az még létezik. Mint ahogy a szegénység sem szűnt meg 2015-ben hirtelen, csak a KSH kezdte el máshogy számolni a létminimumot. Természetesen nem politikai indokból, hanem megítélésük szerint ezek a számok reálisabbak, de legalábbis jobban mutatnak. Mint ahogy a munkanélküliség is egy csapásra megszűnt a közmunkaprogram bevezetésével. Noha a közmunkaprogramban résztvevők többsége még a minimálbért sem keresi meg, ez a kormányt kevéssé hozza lázba. Mint ahogy az is, hogy az itt dolgozók többsége később sem kerül be a munkaerőpiacra. Egy dolog fontos: a számok kozmetikázása, hisz akkor lehet mivel dicsekedni. Elhiszem én, hogy hülyének lenni jó, a polgárt hülyének nézni még ennél is sokkal jobb. De lehet, hogy nem célszerű hosszútávon.
youtu.be/vv3m-Z4Ep8A

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.