A Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora november elején levelet írtak a díjat odaítélő bizottságnak és Soros Györgyöt jelölték a díjra.

Sorost Nobel-békedíjra jelölték Iványi Gáborék

(Fotó: Wikipedia)

Az Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus által írt levél a 168 Óra birtokába került és közöltek is:

"Béke-Nobel díj bizottság

Oslo, Parlament

Budapest, 2017. november 6.

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor lelkész

Lukács Péter oktatáskutató

Majsai Tamás teológus

Nagy Péter Tibor szociológus

Szilágyi Gál Mihály filozófus"

A dolog szépséghibája, hogy a Nobel-békedíj odaítélésről egy öttagú bizottság dönt, jelölni pedig egy erre kijelölt szűk kör hivatott, akik közt vannak korábbi díjazottak, egyetemi tanárok és nemzetközi szaktekintélyek. A jelöltek neve titok – teszi hozzá a hvg.hu.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Shikari: Sokan segíthet a tudatlanság leküzdésében az olvasás! A Fidesz propagandát tudjuk, hogy milyen "hírforrásokra" és hazugságokra építik.. A megtörtént "tények", az ó eddigi valós tevékenysége csak pár, amibe nehéz politikailag belekötni: iskolatej, nyomtatók, számítógépek, iszap kárusultaknak 100 milla, stb. Ezekben hol látod a sátáni viselkedést és célt..? A magyar kormány nem tett ezekben az ügyekben semmit, pedig neki feladata is lett volna... A tényeket nézve megérdemelni a díjat. Az ufó meg gyíkember hívőknek meg úgy sem a tények számítanak, hanem, amit a gyíkember magazinban olvasnak...ha olvasnak és nem csak az m1 híradót félfüllel hallgatják...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dodóka
Hiányolom a zorbángeci aláírását a kezdeményezésről .
nezelodo
Jaj Istenem akkor érvénytelen lesz a mi Viktorunk házassága is, hogy hazaáruló az akkori lelki vezetője, gyerekei keresztelő papja? Mi lesz akkor a mi kis hazánkkal?
haereticus.hu
Azt az erkölcsi hulla sorost, aki a profitért képes lenne polgárháborút is kirobbantani?
"A társadalmi problémák megoldását persze hiba volna a cégekre bízni, hiszen azoknak egyetlen céljuk van: a profitszerzés. Minél erősebb a verseny, annál kevésbé lóghatnak ki a sorból. A vezetőség hiába áll jó szándékú és becsületes emberekből, a helyzetük nem sok teret kínál a manőverezésre: kötelességük érvényesíteni a cég érdekeit. Ha úgy gondolják, hogy a cigaretta egészségtelen, vagy hogy erkölcstelen polgárháborút szítani egy bánya kitermelési jogának megszerzése miatt, akkor ott kell hagyniuk az állásukat. A helyüket olyanok fogják betölteni, akik hajlandóak a munka elvégzésére." (Soros György: A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása 192.oldal)
Egyébként díszes egy társaság a tetemcafatozó majsai patkánnyal az élen.
Továbbá obama is kapott egy nobel béka díjat, aztán lásd hány polgárháború robbant ki világszerte a CIA "áldásos" tevékenységének következtében. Ez egy politikai és ideológiai díj, erkölcsi értéke 0.
quadrocopter
@Shikari: Ki nem kakilja le, hogy te mit szenvedsz és miért!

Amúgy kissé gyermeteg kezdeményezés...azt kell érteni ami mögötte van és ami üzenet a Genyó bandájának!
dr. prédikátor
@durbincs: Hát osztán te mi a fasz vagy??? nagyköcsög!!!
quadrocopter
@durbincs: Mi van két lábon tipegő halvány lila köd? Felriadtál a Calgonos álmodból? Ma már voltál a kisegítőbe okosodni - majom?
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te nagyon szerencsétlen?
Mára sem vállalt senki?
Ó, te szellemi hátrányos helyzetű szegénylegény, megint nem vállalt a pszichiátria?
Búj el - szedik össze a hülyéket!

Calgonos marha!
Jozefina
Valahogy majdcsak eljut a levél valamelyik illetékes postaládájába!!! Nagy pofára esés lenne, ha tényleg megkapná!!
Aki Én
@Shikari: @durbincs: Így lesz jó keresztényből libsi? Most már ők is a ti kisebbségetek ellenségei? Mintha fogyatkoznátok...
cikicakk55
Ezek a papok egyre jobban belepofáznak a politikába. Mi a francért nem maradnak meg a templomukban és miért nem a híveiket nyüstölik? Mindenkinek egyéni joga és lehetősége van eldönteni melyik vallásnak a tagja,vagy éppen egyiknek sem,de ahogy a tanár sem dumál bele az orvos munkájába és viszont sem,úgy nem kéne a papoknak sem beledumálni a politikába. Tudom,hogy pont maguk a papok voltak a legtöbb háborút kiváltó személyek és rengeteg háború dúl a mai napig is a papok és a vallás miatt.Épp ezért kéne mára már az országok vezetőinek megtiltani,hogy a papok bele ugassanak a politikába. A politikus is ha el megy a templomba,gondolom meghallgatja a misét,elénekel pár zsoltárt aztán dob egy keresztet és ámen!.benn a templomban nem Ő dirigál,nem Ő a főnök,így gondolom nem is ott fog kampányolni. épp elég pénzt ad az állam jó sok vallásnak már ahhoz,hogy elvárják tőlük cserébe,hogy hallgassanak és hirdessék tovább isten igéjét..Gusztustalan már amit csinálnak,élükön Balog szemét ájtatos atyával.
justhpeter
@dodóka: Elsőre én is a mi Viktorunk aláírását kerestem.
kokopelli
@dodóka: ..a Zorbán aláírása akkor lesz esedékes,ha felterjesztik őt az új
Putyin-díjra! Aláírja,hogy: ...igen vállalom!
quadrocopter
@Shikari: Többek között téged is, mert azért csak benyomtál egy megjegyzést a róla szóló cikkhez!
quadrocopter
@kokopelli: Lehet, hogy már korábban aláírta, miszerint közreműködik az unió felszámolásában!
SystemError
@Shikari: Sokan segíthet a tudatlanság leküzdésében az olvasás! A Fidesz propagandát tudjuk, hogy milyen "hírforrásokra" és hazugságokra építik.. A megtörtént "tények", az ó eddigi valós tevékenysége csak pár, amibe nehéz politikailag belekötni: iskolatej, nyomtatók, számítógépek, iszap kárusultaknak 100 milla, stb. Ezekben hol látod a sátáni viselkedést és célt..? A magyar kormány nem tett ezekben az ügyekben semmit, pedig neki feladata is lett volna... A tényeket nézve megérdemelni a díjat. Az ufó meg gyíkember hívőknek meg úgy sem a tények számítanak, hanem, amit a gyíkember magazinban olvasnak...ha olvasnak és nem csak az m1 híradót félfüllel hallgatják...
namihami
Itt a következő pénzkeresettel összeköthető konzultációs levél témája.
""Adjanak-e Nobel díjat Soros Györgynek?""
Sem a visszaküldött cédulák száma, sem a válaszok mikéntje nem számít, a lényeg a haveroknak e nemes célra kiosztható baráti jájem eloszthatósága.
Mint az eddigi tacepaóik ezt már fényesen bizonyították. Addig is lehetne a tv-iknek, rádióiknak, ""közvéleménykutatóiknak"" és politológusaiknak némi választás előtti karácsonyi jutalmat kiosztani.
quadrocopter
@Shikari: " Kit érdekel Iványi géntörött bandája?" Ehhez képest már 4 x belöktél a cikkhez valamit.

Hazaáruló? A nyomába sem léphetsz, neki van küzdő múltja, de neked...?

1974-ben a SZET lelkészképzőjéből (egyház)politikai okokból fegyelmi eljárás útján kizárták. Egy évre rá, 1975-ben eltávolították a Metodista Egyházból. 1977-ben egyesületi joggal való visszaélés címén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Még ebben az évben az illegális Beszélő egyik alapító szerkesztője, és a Nyitott Ajtó illegális egyházi folyóirat alapítója. Az 1979-ben létrejövő, SZETA (Szegényeket Támogató Alap) alapító tagja, majd 1981-ben alapító lelkésze volt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Ma az egyház elnöke és békásmegyeri egyházközségének templomépítő parókusa. 1987-től a Wesley János Lelkészképző Főiskola megbízott igazgatója, majd főigazgatója, ma határozatlan időre rektora. Ugyanebben az évben jött létre az Élet és Világosság egyházi lap, melynek alapító szerkesztője, és azóta rovatvezetője. A nemzetközi tudományos életben a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektoraként a Council for Christian Colleges and Universities, valamint az Association of Free Methodist Educational Institutions tagja.

Díjai, elismerései:

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje (1997)
Magyar Toleranciadíj (1997)
Puszedli-díj (1997)
Maecenas díj (2002)
Magyar Köztársaság elnökének arany érdemérme (2003)
Radnóti Miklós antirasszista díj (2004)
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2006)
Emberi Jogokért Emlékplakett (2006)
Magyarországi Zsidókért díj (2007)
Pro Urbe Budapest díj (2008)
Veér András-díj (2009)
„Másokért” emlékplakett (2011)
Hazám-díj (2016)

Neked van Hazám-díjad? Mintha te lennél a hazaáruló...
Clavigo
@durbincs: @Shikari: Gyagyások,,,,,múltkor már felvetettem az ötletet...Ideje lenne már megcsókolnotok egymás seggét...újra.
SystemError
@quadrocopter: És ezek nem olyan díjak, mint a fideszes díszegyéneknek, hogy ami van is neki azt is a fidesz adta...:)
nezelodo
@Shikari: Ez a "géntörött banda" terelgette a mi KISZ Titkár mini elnökünket és ateista családját az Istenhez vezető göröngyös úton. Vajon sikerült-e neki vagy csak egy sima színházi előadás sikeréért gajdolt ott az új hitéről a főripacs, hogy aztán egy jól irányzott rúgással azok közé hajítsa a papját, akiknek a hátán már korábban mászott a hatalom csúcsára.
desiro
@Shikari: te is egy szekta tag, vagy gorbán szektáé.
SystemError
@Clavigo: 16:59 Csak nehogy kiderüljön, hogy az a segg egy és ugyanazon emberé...
Esze Tamás
Tömeggyilkosok és háborús bűnösök kaptak eddig békedíjat. Beleillik a sorba.
Clavigo
@SystemError: :) :) :) Érdekesebb lenne a "" mutatvány "...:) DDDD :)
SystemError
@Esze Tamás: Jaja olyanokra gondolsz, mint Bayer?
SystemError
@Clavigo: Szerintem naponta megteszi... :)
1magyar
Akik javasolják, akik aláírták fizessék ki neki,hiszen olyan "békésen" osztogatja az európai állampolgárok javait a migránsoknak! De az öregnek eszébe sem jut a saját vagyonát Afrikában osztogatni.
Clavigo
Szegény Orbán elvtársat még senki nem javasolta...
SystemError
@1magyar: Kicsit olvashatnál, mert egy sem igaz, amit írtál. Konkrétan most adta a fél vagyonát oda és milyen vagyont osztogatnak múltidőben. Egyszerűen nettó hazugságok ezek vagy tudatlanság?
1magyar
@nezelodo: Nem mondod! Az egyik aláíró az Orbán gyerekek keresztapja?
1magyar
@SystemError: Kinek adta a fél vagyonát? Afrikába, az ottani emberek megsegítésére? Mert akkor tényleg olvasatlan vagyok.
SystemError
@1magyar: Igen, azoknak a szervezeteknek, akik ezzel foglalkoznak. Vagy fel kellett volna adnia egy névre szóló 100 dolláros csekket xy-nak a sivatag utca 3-ba?:) Másrészről érdekes elvárásaid vannak más vagyonával és annak elköltési módjával kapcsolatban, a közpénzük helyes elköltésének módjával is ilyen sarkosan képviseled ezeket?
1magyar
@SystemError: Ja, az alapítványainak? Az az övé marad, pénzfegyverei vannak.
Az embercsempészek meg hogy meggazdagodnak ezzel a nyílt társadalmi vallásával!
Mi, az átlagemberek meg szívunk.
SystemError
@1magyar: Tényekkel tudok csak vitatkozni, bocs. Részemről ennyi..
1magyar
@SystemError: Ha egy kórházat, iskolát stb. felépít Afrikában az segítség, de az embercsempészetet ilyen nyíltan támogatni...
kereső
@Shikari: egyáltalán tudsz valamit Iványi lelkész úr és egyházának/csak az orbáni egyházi tv.szerint nem az/,karitativ tevékenységéről-nem a migráncsok irányába-,vagy csak úgy kinyilatkoztatsz?.
1magyar
@SystemError: Másrészről érdekes elvárásaid vannak más vagyonával és annak elköltési módjával kapcsolatban, a közpénzük helyes elköltésének módjával is ilyen sarkosan képviseled ezeket? - írod.Az öregnek vannak érdekes elvárásai a mi pénzünk és területünk feladásáról,elköltéséről. El tudjuk mi azt költeni ő csak kussoljon, hogy mire.
SystemError
@1magyar: Ezek a szervezetek végzik ezt a munkát igen és a "mentéseket" is. Vagy oda kéne adni a helyi diktátornak lét... Az meg okádék, hogy hagynád vízbefulladni az embereket és akik mentik őket "embercsempészek" hívod... Mondom részemről ennyi...
wagabund
olyan mindegy, kinek adnak békedíjat. az eddigi névsort olvasva, azok tevékenységét megvizsgálva kiderül, hogy semmit nem ér...néhány kivételtő eltekinteve...

a békéért nem lehet olyannak díjat adni, aki befektetőkön élősködik, országok valutáját dönt be, emberek ezrei lesznek a tevékenysége nyomán földönfutók, öngyilkosok...

...sorost néhány országban el is ítélték, van ahová megtiltották a belépését elfogatóparancs mellett, sőt van ahol ki is végeznék. Ez a faszi nem Terézanya.
simmering73
Na még ez hiányzott a fidesznyikeknek. Priznicelik már mindet.
quadrocopter
@Esze Tamás: Na, mesélj, kik azok a tömeggyilkosok és háborús bűnösök, akik Nobel-békedíjat kaptak?
nezelodo
@1magyar: Fuss neki még egyszer hátha sikerül kiolvasni, amit írtam, a gyerekei keresztelő papja, és nem keresztapja...
nezelodo
@Clavigo: Igazad van, hogy javasolják már a nemzet dicsőségére a díjra. Aztán majd az utókor eldönti gúnyolódtak-e a jelöléssel, mint egykor Hitler vagy Sztálin jelölésével szándékoztak tenni, vagy tényleg komolyan gondolták?
Yoda69
Gratulalok a jeloleshez, bizom benne hogy megkapja. Keves olyan ember van a Foldon aki annyit tesz a hazajaert mint o, raadasul ugy hogy a fideSS ot kialtotta ki az aktualis ellensegnek.
csipetke
@justhpeter: A mi Viktorunk?!Kikérem magamnak!A z enyém ugyan nem! :)
SystemError
@Horizont: 18:19 Őt hagyom, de a hazugságokat, amit terjeszt és még talán el is hisz muszáj volt cáfolni. Pontosan onnan is látszik, hogy az egész "Soros terv" nettó kamu, hogy csak dezinformációk alapján próbálják terjeszteni. Ha lenne alapja, akkor lennének hivatkozási pontok. Az egyetlen ilyen egy 5 évvel ezelőtti "vélemény", amit már helyesbített és kb megegyezik a fidesz azon véleményével, ami biztonságot illeti...:) Ezen a némi kis valóságalapon kivűl minden hazugság Soros témában. Ami jellemzi ezt a szarházi féreg Orbánt, hogy tönkretenne, egy holokauszt túlélő őt és mások segítő embert a halála előtt csak azért, mert "jó" ellenségkép... Amúgy annyira nyomi az ellenzék. Én már szarrá plakátoltam volna tényekkel együtt a várost, hogy "Mészáros terv 130 milliár, Rogán-terv 100 milliárd" stb...
glorianna
@cikicakk55: Attól tartok, hogy ez most félrement, ui. Iványi pont az a lelkész, akinek egyházát nem ismeri el OV és csipet-csapata, akinek egyháza hajléktalanszállókat, hajléktalan és mélyszegénységben élő gyerekeknek óvodákat-iskolákat működtet... Ők igaziak :) Egyébként pedig egykor Iványi eskette OV-ékat, és keresztelte Ráchelt és talán Gáspárt is.
SystemError
@durbincs: Tényeket faszfej, ne a szipus ömlengést. Amúgy tanulj meg az anyanyelveden fogalmazni és írni. Utána lehet magyarkodni, de addig elég szánalmas ez a műsor meg unalmas is már nagyon :)
SystemError
@durbincs: Amúgy te vagy a hazaáruló és a szarházi hazug gazdáid... Erre lassan rájön az ország és után nem lennék az ilyen kis propaganda férgek helyében :) Az lesz a legdűrvább, amikor a saját radikáljaitok fognak kiráncigálni a bérkommentelő oroszbérenc irodákból... Tudod még a nácikban is több van, akik majd agyonvernek, mint az ilyen anyját is eladó szarokban, mint te! Ők legalább képviselnek valamit és ezért is lesz nagyon vicces, amikor a fradi b közép kirángatja a Kubatovot meg téged a "munkahelyedről". Tudod durva, amikor a "hit" átcsap felismerésbe egy nemzet fejében...szopó
SystemError
@durbincs: Az hogy valaki gondolatok és mondanivaló nélkül van itt, de 5 percenként posztol hónapok óta az egyértelmű, hogy ezt pénzért teszi... Egy kibaszott tényeken alapuló összetett mondatot fogalmazzál már csak egyet! Persze erre is majd a szipus szart fogod copy-zni, ahogy szoktad, amiért fizetnek :)
SystemError
@Horizont: Szerintem pénz már nem számít csak az elvek. A nagyszüleink rongycípőben jártak a háború alatt. Az elveiket viszont soha nem adták fel. Az, hogy kifosztanak minket és elszegényedünk relatív. Hazugságban élni viszont mindenhogy szar. Én már úgy vagyok vele, ha ennek a társadalomnak még 4 év kell az igazi felismeréshez és ahhoz falig kell menni, akkor az sokkal fontosabb a jövőnk szempontjából, mint most egy "éppen hogy" nyerés...
SystemError
@Horizont: A "falig-ot" a társadalom ingerküszöbére értem. Sajnos még nem látom a fortyogást csak a felismerés jeleit.. Az elveket arra értettem, hogy lehet lassú víz partot mos alapon kell hozzáállni és nem kell mindenféle fidesz által kikényszerített választási variációkat pörgetni. Ezek magukat fogják kicsinálni, ez a mag már el van vetve..:) Persze lehetnek még finom fordulatok, hogy Orbán kilépteti az országot az EU-ból, de ezt rendszert már csak további hazugságokkal lehet igazolni, ez viszont egyre nyilvánvalóbbá is teszi az egészet. Sakk-matt csak idő kérdése! :)
cikicakk55
@glorianna: Biztos igazad van,de nekem a papok nagyon ellenszenvesek. A legtöbb vizet prédikál és bort iszik. Magam és családom sem vallásos,de ettől még örülök,hogy vannak vallások,mert a hit életeket menthet,ám ha maga a hit terjesztője álságos és híveit hazugságokkal tömi,akkor a hit akár gyilkossá is válhat. Épp ezért nem tartom jó dolognak,hogy a papok bele ugatnak a politikába. Ott van Balog,aki már alapból sík hülye és olyan dolgok felett rendelkezhet mint az egészségügy. Az emberi élet nem az imán és Istenen múlik. Segít a hit,mert jó placebó,de nem helyettesítheti az orvos munkáját. Tudod szemétségnek tartom,hogy ha egy beteg meggyógyul,akkor szaladnak Istennek megköszönni. Ám ha a beteg meghal,akkor az orvos volt alkalmatlan. Erre a felfogásra a papok szoktatták a híveiket.
quadrocopter
@durbincs: Mi van Calgon-huszár, te két lábon tipegő szerencsétlenség?
Nincsenek meg a nagy betűk és a egyéb írásjelek - még mindig?
Amúgy mit akartál kinyögni, te szellemi hátrányos helyzetű?
quadrocopter
@Horizont: Isten áldjon szülcsi-napcsid alkalmából, még tolj rá egy 30 évet, erőben, egészségben, a lélegzést ne hagyd abba és járás közben mindig előre nézz!
SystemError
@Horizont: Na azért még sok-sok ilyen aktív év van a puttonyban szerintem!
emerencia
@1magyar: ma 17:40 Azt se felejtsd el, hogy az általad is vallott nézeteket mantrázó jelenlegi illiberális kormány intézte el, hogy a hatvanon felüli nők és férfiak többségének akkor is dolgoznia kell, ha nem bírja már elviselni a rá kiszabott munkakörülményeket. Így szívatja orbán az idősb, több évtizedet tisztes adó és járulékfizetőként ledolgozó belmagyar átlagembereket, téged és engem is beleértve! (Bajnaiéknál még volt lehetőség arra, hogy a munkáltató kifizesse a hátralévő éveket de orbánék beszüntették ezt a lehetőséget pedig egy árva fillérbe nem került a költségvetésnek ez a nyugdíjazási forma.) Orbánék szemében a mi sorsunk kb. annyit ér mint a azoké a szerencsétleneké, akik a háborútól vagy a mélyszegénységtől menekülve nekiindultak Európa felé. A szavunk hitele pedig kb. annyit jelent a szemükben mint az emberi sorsokat szívén viselő Soros Gyuri bácsié. Az orbáni gyűlölködésnek nincs határa, előbb utóbb lecsap még azokra is, akik egy követ fújnak velük.
human
Az időzítés nyilván nem véletlen, de szerintem Soros sem vágyik így erre. Kinek hiányozna egy díj amiről sokan azt gondolnák, hogy csak azért kaptam mert teleplakátoltak a képemmel egy országot, mint főgonosz.
nezelodo
Hé te HHK! Az ordibáló bajszosnak is volt csodafegyvere, aztán a végén kétszáz liter benzinben mosdatták egy gránáttölcsérben a szeretője hullájával együtt az övéi.
division
@Horizont: "Egy biztos ha orbán és nyaloncai maradnak nekünk vagyis az országnak befellegzett"
Azért ez így elég erős túlzás és nem is igaz. Mindenesetre azért megpróbálom megkeresni azt a szemüvegemet amelyikkel azt kellene látnom hogy itt mekkora szegénység is van, mert ami most van rajtam azzal ugyanazt látom amit 10-20 évvel ezelőtt, max. lett egy Mészárosunk, volt egy Simicskánk, van egy tahó Semjénünk. Valahol elveszett az a fránya szemüvegem, a fene egye meg:-)
1magyar
@emerencia: A nyugdíjkorhatárt nem Orbánék emelték fel, de nem tesznek semmit a csökkentésére az tény.
De ha soros terve bejön,akkor 80-ig is dolgozhatsz, hogy eltartsd a gazdagokat és a migránsokat.
dr. prédikátor
@Horizont: ISTEN ÉLTESSEN!!! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
emerencia
@1magyar: Sorosnak nincs terve ergo nem is jöhet be.
1magyar
@emerencia: De miért ugat bele Mo. dolgaiba?
nezelodo
@1magyar: Valóban, nem itt él, ne ugasson bele az itt élők életének az alakításába, ahogy az erdélyi, felvidéki kárpát aljai, a délvidéki, vagy az ausztráliai, stb fidesz bérszavazók se!!!
Esze Tamás
@SystemError: Menj el és nézd meg az iszapkárosultaknak a KORMÁNY ÁLTAL ÉPÍTETT családi házakat! telek, ház, ingyen!(Ezt lopta el a fidesz?)
Esze Tamás
@emerencia: Persze, ehhez angolul is tudni kell!
www.georgesoros.com/2016/04/09/europe-a-better-plan-for-refugees/
Europe: A Better Plan for Refugees
The New York Review of Books , April 9, 2016
The asylum policy that emerged from last month’s EU-Turkey negotiations—and that has already resulted in the deportation of hundreds of asylum seekers from Greece to Turkey—has four fundamental flaws. First, the policy is not truly European; it was negotiated with Turkey and imposed on the EU by German Chancellor Angela Merkel. Second, it is severely underfunded. Third, it is not voluntary. It imposes quotas that many member states oppose and requires refugees to take up residence in countries where they don’t want to live, while forcing others who have reached Europe to be sent back. Finally, it transforms Greece into a de facto holding pen without sufficient facilities for the number of asylum seekers already there.

All these deficiencies can be corrected. The European Commission implicitly acknowledged some of them this week when it announced a new plan to reform Europe’s asylum system. But the Commission’s proposals still rely on compulsory quotas that serve neither refugees nor member states. That will never work. European Commission Vice President Frans Timmermans is inviting an open debate. Here is my contribution.

A humanitarian catastrophe is in the making in Greece. The asylum seekers are desperate. Legitimate refugees must be offered a reasonable chance to reach their destinations in Europe. It is clear that the EU must undergo a paradigm shift. EU leaders need to embrace the idea that effectively addressing the crisis will require “surge” funding, rather than scraping together insufficient funds year after year. Spending a large amount at the outset would allow the EU to respond more effectively to some of the most dangerous consequences of the refugee crisis—including anti-immigrant sentiment in its member states that has fueled support for...
Esze Tamás
@SystemError: hamis név, hamis arc, csak egy sunyi simicsak seggnyaló!
Desischado
@Horizont: De szép is lenne! Vizuális típus lévén rögtön elképzeltem. Hát a lelki világomnak alapból jót tett, ne tudd meg mennyire! De a nevető görcs is rám jött, megnézném a dádét, ha Soros György tényleg megkapná a Nobel díjat! Szerintem megütné a lapos guta! Az lenne még a szép! (reménykedik)

Szülinapod alkalmából isten éltessen nagyon sokáig, az emberi kor legvégső határáig! Nagyon sok Boldogot, drágám, erőben, egészségben! (simikéz) Egyébként nem látszik rajtad!
Aki Én
Tony Amon · RMIT Melbourne, Australia facebook:

orbán működési elve saját szavaival: ,,Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok"
kokopelli
@quadrocopter: (16:27 tegnap !))
Ki a tüdő ismeri a Zorbánt nyugaton?Annyit tudnak,hogy egy Orbán nevű
magyar hőzöng az EU-ban,de hogy mi a titulusa M.o-on azt már nem!Légy-
ß@r a naptáron! A sógorok már kritizáltak,hogy egy cigánybáró ne csókol-
jon kezet,ha nem ismeri,hogy hogy csinálja egy gentleman,"testtartásból ki-
folyólag"! ;-) ...(lehet,hogy a kapanyél hátul kiáll a scheggéből?..nem toom!) ;-)
quadrocopter
@Shikari: A primitív, buta hazaárulózásodra kaptad! Iványinak, ha mást már nem csinál, csak néz a világba, már akkor is csak a térdéig érhetsz minden szempontból!
peterkelemen
Soros Gyuri bácsit jelölöm miniszterelnöknek a 2018-as választásokon. Vesszen a FideSS!
SystemError
@Esze Tamás: 08:39 Arra a pénzre(kétmilliárd) gondolsz, amit magánemberek adtak össze, amiben Sorosnak is 100 millája volt és a kormány lenyúlta(majd ő kezeli pénzt...), majd úgy tüntette fel mintha tőle lenne. Hozzáteszem ez az egész az első jogállam romboló lépések között volt, hiszen nem az állam kapta pénzt... Természetesen ebből a pénzből egy forint nem ment a károsultak kezébe, hanem a kormány ezt is utolsó forintig "térkőre" költötte...:) Igen ebből építette kormány a házakat. Tudod mennyiért lehet ott felhúzni egy házat, főleg ugyanolyanból sokat?:)

08:48 "hamis név, hamis arc, csak egy sunyi simicsak seggnyaló!"

Erre meg azt tudom mondani, hogy az ilyen tudatlan tahóktól mást nem várok.. Ettől igazad nem lesz, viszont a valóságban egy állast kapnál érte. Persze az ilyen kis pöcsök meg sem szólalnak a valóságban..
quadrocopter
@Shikari: Inkább irigy vagy rá! Téged sehol nem olvastalak a wiki-ben!
quadrocopter
@Shikari: Téged nem láttalak benne sehol, nyilván nem éred föl még a nácit sem!
glorianna
@cikicakk55: Papok vonatkozásában sem vagyok hajlandó általánosítani, közöttük is vannak nagyon-nagyon rendes, átlagos és silány emberek, mint minden szakmában. Szerencsére nem Balog az etalon, még a reformátusok között sem, ő például embernek ritka silány, spirituszban kéne mutogatni... Iványi nem ez a kategória, Donáth László sem, a váci püspök sem, Várszegi Asztrik sem - ők elsősorban jó emberek, aztán valahol papok is.
Úgy gondolom, hogy az elhamarkodott általánosítás tévútra visz, és nem csak az emberek megítélésében.
quadrocopter
@Shikari: A tények makacs dolgok! Aki annyira sötét, hogy nem ismeri fel az emberi nagyságokat, annál még a fő náci is magasabb szinten áll.

Ha szőrnyű egy volt párttitkárral tárgyalni, akkor ne tárgyalj Pintérrel, id. Orbán Győzővel, Kerényivel, tárgyalj inkább a volt KISZ-titkárokkal, Dajccsal, Rogánnal, Vargával, Orbánnal!
quadrocopter
@Shikari: Hívd fel Orbánt, örülni fog neked, ja meg a megnevezettek is! Csak bátran, a múltad köztelez!
kereső
@Shikari: 14:26: fuss neki mégegyszer a kérdésemnek.Ha nem érted valamelyik szót,jelezz,szivesen lebetűzöm,aztán meg elmagyarázom.
quadrocopter
@Shikari: Szeretsz a múltadon ábrándozni, mi? Akkor mire ez a tagadós sértettség?
quadrocopter
@Shikari: Aha. Azért válaszolgatsz, nem? Logikai képességed elég elavult, frissíts, vagy cserélj programot!
Elvtárs! Az ajánlott hívásokat ne felejtsd szeretnek téged eszmetársaid!
kereső
@Shikari: nem,nem azt én is tudok.Szertem a meséket,a Piroska és a farkas-t ismered,amikor a gonosz farkas bekapja a Nagyi után a Piroskát is, és a hős! vadász mit csinál? elszalad.
kereső
@Shikari: most nem az angyalok neméről polemizáltam,hanem a "vadász"-ról,vagy nem az vagy?
quadrocopter
@Horizont: Ne szenvedj vele, annyi nem jutott el a haja alá, hogy a liberális eszmének köszönheti a szólás szabadságát, minek eredményeként szabadon megmutathatja, mennyi mindenről fogalma sincs!
kukac50
Soros megérdemli a Nobel békedíjat! Remélem megkapja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.