A Fidesz szerint 13 éve, a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a baloldal megbocsáthatatlanul megsebezte a külhoni magyarságot, és a Demokratikus Koalíció most újra ellenük indított gyűlöletkampányt.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi közleményében azt írta:

Gyurcsány és a szocialisták gyűlöletkampánya magyart magyar ellen fordított és emiatt a magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás elbukott.

"Tizenhárom évvel a szégyen napja után elmondhatjuk, hogy a Fidesz-KDNP kormánynak köszönhetően a magyar nemzet hitében és állampolgárainak számában is megerősödött. Egymillió külhoni magyar vált közjogilag ismét a magyar nemzet részévé, egymillióval többek vagyunk, egymillióval erősebbek vagyunk" – áll a közleményben.

A Fidesz szerint ugyanakkor a baloldalon azóta sem változott semmi: "Gyurcsányék újra a külhoni magyarok ellen indítottak gyűlöletkampányt, migránsok tömegeit akarják befogadni, de a magyarokra nemet mondanak".

A kormánypárt értékelése szerint ráadásul a "pénzért és a hatalomért mindenre képes Jobbik" is elárulta a határon túli magyarokat:

Vona Gábor ma már a baloldal kegyeit keresi, a Jobbik politikusai pedig a Kárpát-medencei magyarokat sértegetik.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szintén közleményben emlékezett meg a népszavazásról, amelyet a rendszerváltozás utáni magyar politika egyik legszomorúbb napjának nevez. Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke azt írta, még mindig az a Gyurcsány Ferenc lehet a baloldal vezetője, aki "rendre próbál rátenni egy lapáttal az akkori nemzetárulására, most épp a DK nevű káros formáció élén". Vona Gábor és néhány jobbikos frakciótársa pedig nem vett részt a 7 évvel ezelőtti, nemzetegyesítő történelmi szavazáson – tette hozzá, hangsúlyozva: a kormánypártok ezzel szemben mindig is a határon túli magyarok mellé álltak, támogatják őket küzdelmeikben, boldogulásukban.

Forrás: MTI

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tündérbogyó! Ne izguljál, mert táskás lesz a szemed alja, mint a disznószerelőnek. Komolyan,
mitől fostok ennyire? Hiszen tizenhúszmillióan visszaküldték a nemzeti inzultációs kérdőívet.
Annyian visszaküldték, hogy már el sem fértek tőle. Biztosan azért kell szegény Orbán Viktornak a Várba költöznie a mi költségünkön, mert már az ő irodája is plafonig tele van visszaküldött kérdőívekkel. A kormány jól teljesít, a gazdaság szárnyal, mi vagyunk Európa húzómotorja és rotációs kapája. A kormány olyan stabil, hogy a receptért könyörög a Viagra gyártója. Akkor meg mi a hézag? Komolyan egy majdnem kilencven éves öregember fogja megdönteni Európa indiai származású asztali fűszerének örök hatalmát? Hogy fogja csinálni? És hogy ültet a helyébe akárkit is? Amennyire tudom, még jövőre választáson fog eldőlni a kérdés, nem kinevezéssel. Aztán persze majd örökléssel, mert mi, a kéményen himbilimbiző kisemberek azt akarjuk majd akkor, de most még nem azt akarjuk. Most még konzultálni akarunk és szavazni. Mind a tizenhétmillióan Orbán Viktorra. Külhoniakkal együtt nyolcvanmillióan. Az a huszonhat ballibsi és az a pár ember, amelyik szóra sem érdemes, nem fogja tudni leváltani a kormányt. A Nyugat se, mert az éppen agonizál, Azerbajdzsánból és Ghánából meg biztosan a mi vezérünkre fognak szavazni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Shikari: igazad van, nem is konkrétan neked írtam, hanem általában...az is igaz, hogy van akinek a reggeli kávécskáját a gyűlölködés bőven pótolja, és az még pénzébe sem kerül...

szóval ne vegyél semmit magadra...hagyd rájuk(bár nehéz)
vadnarancs
@wagabund: Azért le ne rántsátok egymást így kora délután a nagy egyetértésetekben... Ma még segget is kell nyalnotok fijjug!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.