Jogerősen 14 évről 10 évre csökkentette a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a Zala megyei férfinak a fegyházbüntetését, aki több mint tíz éven át rendszeres szexuális kapcsolatra kényszerítette kiskorú nevelt lányát.

A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a vádlottat első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék májusban folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött, hozzátartozója, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte.

A határozat ellen a vádlott és védője felmentést, illetve enyhítést kérve fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az Alkotmánybíróság időközben meghozott határozatára figyelemmel megállapította, hogy a vádlott cselekménye enyhébben minősül

- áll a táblabíróság közleményében.

Ezért – folytatták – az ítélőtábla a büntetési tételkeret csökkenésére figyelemmel a büntetést 10 év fegyházra enyhítette. Az ítélet jogerős.

Az 51 éves férfi ellen folyó első- és másodfokú eljárás – erkölcsi okokból és a kislány jogainak védelme érdekében – mindvégig zárt ajtók mögött zajlott. Kedden is kizárólag az ítélet kihirdetése volt nyilvános.

A Zala Megyei Főügyészség tavaly nyáron, a vádemeléskor azt közölte: a férfi 2004-ben lett élettársa az akkor hatéves kislány édesanyjának.

Többször befeküdt az ágyba az óvodás gyerek mellé, simogatta őt, a rendszeres molesztálás pedig később odáig fajult, hogy a felső tagozatossá lett kislányt már hetente arra kényszerítette, hogy kielégítse őt

- derült ki a vádhatóság korábbi tájékoztatásából.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@wagabund: A nők zaklatásával kapcsolatos témáknál sokan kérdezték, hogy miért most szólalnak meg a sértettek. A kolléganőd, vagy a férje miért nem fordult a rendőrséghez már sokkal korábban? Ma még Magyarországon büntetik az önbíráskodást. Ezt tudnia kellett a (mellesleg jogosan) feldühödött férjnek is. A péppévert apósa végülis megkapta méltó büntetését, talán még "méltóbban", mint azt a hatóság tette volna. De hogy a férjet is megbüntetik, az benne volt a kalapban, ezt tudnia kellett.

További kérdés, mire megy egy megalázott, meggyalázott ember ha egy ilyen váddal megjelenik a bíróság előtt? A szégyen (mert sokan nem értik, de a meggyalázott gyerek, nő, vagy akár férfi is borzasztó szégyent él át utólag is) mellett évekig tartó bíróságra járás, a történtek újbóli, többszöri felidézése, átélése, a bizonyítás szintén megalázó kényszere, az elkövetővel való ismételt szembesülések, végül egy ítélet, ami vagy arányban áll az elkövetett bűnnel, vagy nem. Talán mondhatjuk, hogy a férje ennek tudatában, a felesége megkímélése (és a gyalázat megtorlása) miatt vállalta a büntetést. Hogyha ezeket egy mérlegre pakoljuk, én nem tudom, merre billen, talán jól tette, talán nem.
Az alapprobléma az, hogy a sértettek nagyon sok esetben jogosan tartanak attól, hogy ha valamilyen hatósághoz fordulnak, nem, vagy nem olyan mértékben kapnak igazságszolgáltatást, amit elvárnak, ami arányos lenne. Az igazságszolgáltatásban nincs meg az a bizalom az emberekben, ami kívánatos lenne. Ez vajon kinek a bűne vagy kinek lenne itt feladata?

Ami a témában szereplő nevelőapát illeti: most hirtelen nem tudok olyan büntetést elképzelni, ami elég brutális lenne ahhoz amit megérdemelne, de lehet, hogy a péppé verés mégis az. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy az (édes?)anya nem tudott semmiről. Én annak is kiszabnék egy péppé verést!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@nemkati: ne mondj semmit. a végén még agyonfényezzük egymást.

:-)
Borsodi
Ilyen esetben szükség lenne a halálbüntetésre! Ez az ember nem érdemli meg az életet,etetik ruházzák a mi pénzünkön.
papa.49
Inkább 20 évre kellett volna emelni !!!
qxy
Nekem volt egy kolléga nőm, az apja is ilyen volt. Nagy nehezen elárulta a lány hogy ez történt. Na kapóra jött egy cikk a lapokban ami erről szolt és oda mentem az apjához, mert minden nap hozta vitte a lányt hogy senkivel ne találkozzon. és mondom az apjának. .- Na. Nézd meg. Nem értem ezeket az embereket . De egyszer adná az Isten hogy találkozzak egy ilyen faszival, lenyeletném vele a saját faszát az tuti. Két nap múlva jön a lány dolgozni, nyakamba ugrik és össze vissza puszilt sírva és oda súgta .- köszönöm Kukszi köszönöm köszönöm. Lehet hogy hatottam az apjára egy kicsit?
wagabund
@qxy: ahogy kiszivárgott a szakértői körből, sajnos nem egyedi eset...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.