A demokratikus ellenzékiek közös jelöltállításának szükségességéről beszélt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke barcsi lakossági fórumán.

A demokratikus ellenzéki pártok közös jelöltállításának szükségességét fogalmazta meg a jövő évi parlamenti választásokra Gyurcsány Ferenc kedden Barcson.

Gyurcsány: közös jelöltek kellenek a demokraták oldalán

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt miniszterelnök pártja Soha ne szavazhasson, aki soha nem élt itt elnevezésű kampánya keretében tartott lakossági fórumán azt mondta: "a napnál is világosabb", a változást akarók többen vannak, mint a kormány támogatói. A feladat az, hogy a változást akaró demokratáknak közös jelöltjeik legyenek, mert a parlamenti többséget az egyéni választókerületekben elért győzelmek révén lehet megszerezni.

A politikus az erről folytatott tárgyalásokról annyit jegyzett meg, nagyon reméli, hogy 2018 elején már nem ezek a viták terhelik a kormányváltó oldalt, "hanem arról lehet beszélgetni mindenkivel, milyen Magyarországot akarunk".

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
@Bélus333: Sejtettem, h te nem hagyhatod ki!
Töltök ki lottót! :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ezek szerint a sok mocskolás után az lett a vége, hogy az LMP bizonyította a kompromisszum képességét és választási szövetségre lépett a Gémesi féle Új Kezdet nevű alakulattal, ellenben a DK-sok által felmagasztalt, az összefogás bajnokaként, az első számú kompromisszum kereső DK meg - vagy egy éves huza-vona után meg - beintett: most hogy leamortizálta az MSZP-t, most már nem köt szövetséget vele!
MIcsoda egy aljas színjáték volt az egész!
És ebben a DK-s fanatikusok meg gondolkodás nélkül kiszolgálták a hazug pártvezetőjüket!
Mondtam én, hogy a DK-sok pontosan olyan erkölcsi és észbeli szinten vannak, mint a Fideszes fanatikusok!
grincss
@Bélus333: Sejtettem, h te nem hagyhatod ki!
Töltök ki lottót! :-)
Madácsi Pali
@Béla333: az LMP eddig csak azt bizonyította, hogy fontosabb öt vezetőjének parlamenti helye, mint a nép közös akarata! A demokrata oldal közös október 23-áját lecsrélték a salyát 40 fős tömegükre. Ékesen bizonyítja igazi szándékukat.
Béla333
@grincss: 20.45
Bár reménytelen, hogy a történésre reagálj, (sokkal egyszerűbb neked a másikkal foglalkozni, mint a valósággal!), azért jellemző, hogy a nagyhangú mocskoló DK-s banda képtelen szembenézni a főnökük alattomos húzásaival!
Sokkal egyszerűbb és könnyebb a szembenézés helyett a másikat rugdosni!
Ezek vagytok ti: ostoba DK-s fanatikusok!
karma1
@Shikari: Olyan sikhulye vagy, hogy ragozni kene teged...:o)))) Nem fajsz magadnak?20.51-re
karma1
@grincss: Jesszus! Mar a godolloi polgival valo osszeallas is komoly osszefogast jelent! Foleg ugy, hogy Gimesi NEM akar parlamenti kepviselo lenni, hanem meg akar maradni a godolloi polgarmesteri hivatalaban... Hat vele aztan marhara erdemes volt "osszefogni"...

Kulonben meg Isten hozott a DK-s fanatikusok klubjaban! (a la Belus...:o)))))
Meg mindig nem veszi eszre magat, meg mindig Gyurcsanyt ekezi orban helyett... Valami porokat szedhet ezugyben, kulonben mar kijozanodott volna...:o)))))
karma1
@Shikari: Na mert az lmp aztan rohadtul meg fogja donteni egyedul a futyiszt, ugye?
Béla333
Nem értik még most sem a DK-s fanatikusok, hogy Gyurcsány éppen most jelentette be, hogy az eddigi jelszó: összefogást! - egy hazugság volt!
Az új jelszó: önállóan!
Persze az LMP az kivétel! Őket még most is azért kell rugdosni, mert ezzel a köpönyegforgatóval nem hajlandó semmiféle együttműködésre!
Komolyan néha úgy tűnik, mintha a DK-sok fel sem fognák, hogy mi is zajlik körülöttünk!
adrenalink
Gy. F. - nél valami a napnál is világosabb, csak lehet, hogy mi, hülye sötétagyúak nem bírjuk felfogni? :-)

www.atv.hu/videok/video-20171204-molnar-csaba
Béla333
@adrenalink: 21.40
Mint a Fidesz! Akár egyik napról a másikra is képesek homlokegyenest mást hirdetni!
Hazudnak, mint az állat!
A sötét agyú fanatikusok meg ennek (is) ujjongnak!
relatív
Az tény, hogy a lakosság maximum 15-20 % - a támogatja - fogadja el - a ma regnálókat. Ezért természetes az az igény, hogy leváltásukat - demokratikus (?) úton - óhajtja a többség az országban.
Erre adott megoldások - figyelemmel a hatalomnak erősen lejtő - a szavazások során egyértelműen adottak, amire több, de egy igen lehetséges megoldás lehetséges. Ez pedig a pártcsatározások mellett ( lista ) az egyéni körzeteknél a regnáló képviselőjének legyőzése, többségben, amit az ellene felálló ' egyetlen ' elfogadható személy esetében lehetséges.

Aki ezt a megoldást - bármilyen párt-színben IS, és személyében - javasolja az a nyerő !
peterkelemen
Beszarok ezen a demokraták dumán. Melyik nem demokrata Fletó? Mesélj már! TOTÁLIS ÖSSZEFOGÁST AKAR A MAGYAROK TÖBBSÉGE. Aki nem engedelmeskedik ennek az óhajnak az mind Orbánt támogatja.
karma1
@Béla333: Beluska, a cikk cime nem zavar teged? Ugy gondolom a 21.39-es hsz-edre: Gyurcsany MOST IS azt mondja, mint egy eve, ket eve, 2014-ben. A nem-osszefogasnak Bernike kisasszony a szoszoloja... Gimesi nem egy komoly part, nala meg a Momentum is komolyabb - es regebbi egy fel evvel -, csak egy "alakzat"

Szoval a cikk cime: " gyurcsany-kozos-jeloltek-kellenek-demokratak-oldalan"

De ez ne zavarjon, mert meg nem illene bele jol a GYurcsany-fobiadba...:o))))

Joejszakat, menj pihenni...:o))))
karma1
@Béla333: 21.49-re: Nem ujjongok - olvasok...
egyvandor
@Béla333: Kedves Shiffer Béla! Kész kabaré ahogy vagdalkozol és mindenkit ledékázol aki nem utálja feltételek nélkül Gyurcsányt :DDD
Mielőtt legyurcsányoznál, csak annyiban lenne igazad, hogy nem tartom ördögtől valónak ha belefér a csapatba. GyF egymaga nem tud kárt okozni ...Egy ország nem egy emberen múlik. Mint ahogy Gorbán is csak a maffia hátán tud fenn maradni. Azzal meg nem vádolhatod Gyurcsányt hogy tekintélyuralmi rendszert vezetett volna be, vagy maffiává alakította volna volt kormányát.
Gyurcsány egyáltalán nem legyőzhetetlen, (érvek, viták, programok) de ti képességek híján csak az amortizációjában bíztok.
karma1
@Shikari: A kepen birkak vannak, a szert meg te tolod az orcadba, azert tartasz ott, ahol...:o(
JAJMÁR
Van az a helyzet, amikor bizonyos szemèly hàtralèpèse segìtenè az összefogàst. Gyurcsany ma az akadàly. Szerintem tudja ès nem vèletlen.
Az a pàrt jàr jobban, aki messzire kerüli. Az orszàg is akkor jàrna jobban.
Engem màr nem èrdekel miket mond. Elhiteltelenedett.
adrenalink
@Béla333: 21:49-re Szegény Egon! Minden elismerésem a türelméért, hogy ezt a zagyvaságot, amit Molnár Csaba előadott, röhögés nélkül kibírta...
Madácsi Pali
@Béla333: az LMP eddig csak azt bizonyította, hogy fontosabb öt vezetőjének parlamenti helye, mint a nép közös akarata! A demokrata oldal közös október 23-áját lecsrélték a salyát 40 fős tömegükre. Ékesen bizonyítja igazi szándékukat.
karma1
@Shikari: 21.31-re: Speciel a szethuzasban igazad van, de megis kinek kene kivel osszefogni???
Jozefina
Nemcsak mondani kellene, hanem cselekedni is pl. a közös lista létrehozásában!!! Akkor hitelesebb lenne a DK üzenete is!!!
Béla333
@adrenalink: 22.13
Hablatyolás jól megy a DK-nak!
Fogadjunk az általad beidézett riportot egy DK-s sem nézte meg, még megrendülne a világképük!
Béla333
@karma1: 21.57
Most az egyszer tedd már meg, hogy megnézed adrenalink tegnap 21.40-kor beidézett ATV-s riportot, hátha akkor megérted, hogy mi a különbség a között amit eddig hirdetett a DK és amit meg most tesz?!
adrenalink
@Béla333: Vagy megnézték, és azt mondják, hogy ez egy aljas módon megvágott beszélgetés volt...
Béla333
@egyvandor: 22.01
Őszintén szólva téged sem különösebben zavarnak a tények! Az LMP nem amortizálja Gyurcsányt (én nem az LMP vagyok!), sőt! Még Ron Werber is olyan tanácsot adott, hogy mivel Gyurcsány olyan, mint egy fertőző beteg, mindenki jobban jár, ha kerüli őt!
Tehát mutass már egy olyan nyilatkozatot az elmúlt hónapból, ahol az LMP bármelyik politikusa úgy szállt bele Gyurcsányba, ahogy mondjuk a DK szóvivő (Gréczi Zsolt) és a DK-s másik médiása (Vágó István) által vezetett Nyugatifény blog szállt bele mondjuk Szél Bernadettbe!
Vagy a DK-soknak mindent lehet?
Béla333
@Madácsi Pali: 23.56
De nagyra vagy az október 23.-i megemlékezéssel!
Most az LMP-t hibáztatod, de áruld már el, hogy mondjuk a DK, vagy az MSZP ott volt?
Ja? Hogy ők sem?
Érdekes! Biztos ennek is az LMP az oka!
magyarbakancs
Gyurcsányt nem szeretik valaki ere a közös listára nem szavazna.
a baloldali politizálás lejáratódott.
soha nem lesz kormányzó képes a baloldal.
Egy új fiatalos és igen rámenős politikai baloldal kelen.
Nem olyanok kik eljátszották már a tisztességüket.
Béla333
@adrenalink: 09.02
Nem tudom észrevetted-e, hogy ha olyan hír, cikk jelenik meg, amelyik nem fér bele a fanatikusok által elképzelt világképbe, akkor úgy tesznek, mintha az nem is létezne.
Tudod, mint a strucc...
Madácsi Pali
@Béla333: a közösben az a lényeg, hogy közös. A DK nem akart különt. A
demokrácia helyreállitásához, a fideSS maffia törvényeinek elsöpréséhez is közös egy demokrata jelölt kellene, minden körzetben, hogy a rabló maffiózó jelöltjével szemben álljon. Az LMP és a Momentum hozzáállása "csak a FIDESZ"-nek kedvez. De ezzel ugyan úgy tisztában van mint mindenki, aki gondolkodik, álljon bármelyik oldalon.
Béla333
@Madácsi Pali: 09.46
Én másként látom!
Ahhoz, hogy a bűnöző, maffia kormányt el tudjuk zargatni, ahhoz a bűnöző, maffia csapat másik részével, a velük a korábbi évtizedekben összejátszó MSZP-vel vagy a közben DK-ra váltó politikusokkal nem lehetséges.
Olyan nincs, hogy az én oldalam bűnözője, korrupt, lenyúló, a Fidesszel a hátunk mögött folyamatosan összejátszó, a lopott pénzt elosztó politikusai jó politikusok, bezzeg a Fidesz hasonló politikusai meg nem!
Összejátszottak, minden zsarolható dolgot tudhatnak egymásról, ezekkel nincs mit közösködni!
karma1
@Béla333: Hogy megnyugodj: nagynehezen a draga idombol megneztem Ronai videojat: az eredmeny siralmas, es nem Molnar Csabara, hanem Egonra nezve.
EGYETLEN kurva mondatot nem hagyott befejezni Molnarnak, belevagott a szavaba, es mar minositett is es feltette a kovetkezo kerdest, illetve az o sajat elgondolasat probalta igazoltatni Molnarral.
Szeretem Ronait, de ez most sehol sem volt az o szintjehez kepest.
Hogy jol ertsd - eloszor is, meg mindig nem vagyok Gyurcsany-fanatikus, csak realista. Masodszor Gyurcsany MINDIG az osszefogasrol beszelt, botka volt az, aki az elso megnyilvanulasaban kijelentette, hogy Gyurcsannyal akkor sincs osszefogas, ha ciganygyerekek hullanak az egbol. Aztan amikor ezert tobben tamadtak botkat, akkor "enyhitett" a dolgon: jo, talan lehetne osszefogas, DE azon Gyurcsany semmikeppen sem lehet rajta, csak a parttagsaga, a szavazoi.
Mondd, te belemennel egy ilyen alkuba? Szerinted ebbe Gyurcsanynak bamban bele kene mennie??? Bernike belemenne abba, hogy mas legyen a primas? Ha egyszer a sajat partja ot bizta meg az ME jeloltseggel? Nana, hogy EBBEN AZ ESETBEN NINCS KOZOS LISTA, de nem azert, mert nem akarnak a dk-sok kozos listat, hanem mert Gyurcsany nem lehetne rajta ezen a kozos listan.
Amit irtam a 21.59-es hsz-emben, az szo szerinti megjegyzes a te 21.39-re.
Csak ugy megjegyzem, hogy amikor az idokozi valasztasoknal mar elore megegyezett az mszp es a dk abban, hogy barmelyikuk visszalep, ha a masik part jeloltje az eselyes, az utolso ket szavazason hiaba volt magasan nyero a dk-s jelolt, az mszp-s b@szott visszalepni. Ezen a ket helyen el is vesztettek a marakodas miatt az idokozit.
Ez akkor kicsiben ment, de jovo aprilisban ugyanezt mar nem lehet meg egyszer eljatszani, mert akkor annak a 2014-es forgatokonyv lesz a vege.
Ugy nem mellesleg pedig: ha hiszed, ha nem, azert en dolgozom is, es ha nem irok azonnal, akkor nem elbujok, hanem dolgozom. Gondolom, te is.
Most hosszu ideig ismet nem ohajtok baromsagokrol polemizalni veled,...
Madácsi Pali
@Béla333: Béla el foglak keseríteni. Csak olyan van, hogy az én oldam bűnözője menjen a börtönbe, a magyar törvények szerint, a másik oldal bűnözőjével együtt! A többi tisztességes ember, aki demokráciát, törvényes rendet szeretne hazánkban az a testvérem, legyen bármilyen a világnézete!
Béla333
@Madácsi Pali: 20.01
Most vagy te vagy teljesen vak, vagy szándékosan maszatolsz!
Ugyanis amikor az államadósságunk többszöröse (2010-es adatok szerint 242 MILLIÁRD DOLLÁR) ment ki az országból a mindenkori politikai "elit" aktív vagy passzív közreműködésével, az nem azt mutatja, hogy az ország lerabrása bármelyik eddigi kormány alatt leállt volna!
Semmi értékelhető nem történt ebben az ügyben:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Láttál itt bármiféle fellépést az ország lerablása ellen az elmúlt évtizedekben?
Madácsi Pali
@Béla333: nem maszatolok. Megvetek mindenkit aki kollektiv felősség alapján itél el bárkit! Főleg ha azt birósági itélet ellenére teszi.
adrenalink
@Béla333: 09:08-ra Ez még a jobbik eset. De vannak olyan megszállottak, akik el is magyarázzák, hogy szerintük(!...) a falkavezérük mit is gondolt az az adott kérdésről, de ez persze köszönőviszonyban sincs az adott cikkben leírtakkal. Félelmetesek tudnak lenni:-(
Béla333
@Madácsi Pali: 20.32
Te a Hófehérke vagy, hogy még hiszel a mesékben?
Mióta látsz te korrekt bírósági ítéletet politikusi bűncselekmények esetén?
Ahhoz egy korrekt igazságszolgáltatás, korrekt ügyészség, szakmailag megfelelő vádirat lenne szükséges!
Hogy ez nálunk hogy működik azt az is mutatja, amit fentebb beidéztem: a 2010-es államadósságunk két és félszerese szivárgott ki az országból offshore cégeken keresztül úgy, hogy egyetlen döntéshozó, egyetlen politikus felelősségét nem állapította meg semmilyen vizsgálat!
Muszáj mindent elhinnünk?
Hol látsz itt akármelyik oldalon felelősségre vonást az elmúlt évtizedekben kormányzó bármelyik kormányzó pártnál?
Először is meg kell teremteni egy pártoktól független igazságszolgáltatás működését, de ezt azoktól várni, akik kihasználták, a haszonélvezői voltak a szabad politikusi korrupció létezésének, ez hamis, hazug remény!
Tiszta, új, a korrupcióval nem érintett pártokra/politikusokra van szükség, szerintem!
Béla333
@adrenalink: 20.35
Az egyik oldali fanatikusok birkázzák le a másik oldal fanatikusait!
Pedig ezek ugyanolyanok...
koszpeko
@Béla333: Nem unod még a mocskolását Gyurcsánynak?
Nem gyanus,hogy 8 éve ellenzékben van?
Ezzel semmit nem érsz el csak lejáratod magad.
Vedd már észre hogy 2-3 fidesznyik bírka van aki veled egyet ért.
A te és mi szakadunk.
Te az erőlködéstől mi ellenzékiek a röhögéstől.
Clavigo
@Béla333: Ez a téma nagyon régi...Ezek szerint hozzád is eljutott ..Időszerű volt.
Béla333
@koszpeko: 21.17
Tized annyira sem mocskolom Gyurcsányt (ráadásul szerintem nem is mocskolom, csak az igazságot írom le róla!), mint amennyire a DK mocskolja pl Szél Bernadettet, vagy Schiffert vagy az LMP-t!
Ezerszer írtam már, tudod: Adjon Isten - fogadj Isten!
Azt is írtam már, hogy tőlem folytathatjuk egészen a választásokig is...
koszpeko
@Béla333: Kijelentette fel Sukoró miatt Gyurcsányt?
Nem Shiffer?
Ki az a himi-humi langyi párt Szél Bernikével az élen mind a 40 támogatójával aki azt hiszi,hogy többséget szerez?
koszpeko
@Béla333: "Azt is írtam már, hogy tőlem folytathatjuk egészen a választásokig is.."

Akkor mit erőlködsz?
Béla333
@koszpeko: 21.36
És kinek a miniszterelnöksége alatt árazták felül vagy 40%-al az autópálya kilóméter díjakat és az ellopott közpénzt elosztották az akkor ellenzéki Fidesszel?
Ja? Akkor éppen Gyurcsánynak hívták a miniszterelnököt?
És most ki az aki letarolja a teljes ellenzéki oldalt, a Fidesz legnagyobb megelégedésére?
Igen! Ez is a Gyurcsány!
Folytassuk?
Béla333
@koszpeko: 21.38
Nekem ez nem erőlködés! Ha ti így, akkor én meg úgy! Ilyen egyszerű!
koszpeko
@Béla333: Dehogy nem erőlködés.
Folyamatosan gyalázod Gyurcsányt.
Még egyszer megkérdezem kié is volt a sukorói feljelenéssel az adjon Isten?
koszpeko
@Béla333: Ezt: "És kinek a miniszterelnöksége alatt árazták felül vagy 40%-al az autópálya kilóméter díjakat és az ellopott közpénzt elosztották az akkor ellenzéki Fidesszel?"
Béla333
@koszpeko: 21.44
Nem gondolom, hogy akkora gond lenne, ha valaki egy hivatali visszaélés gyanúja esetén feljelentést tesz! Most is számos esetben tesz feljelentést az LMP is, meg más ellenzéki pártok is! A vizsgálat már ugye a Polt féle ügyészség felelőssége! Akkor is és most is...
Az autópály felülszámlázásról:
nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Ugye nem várod tőlem, hogy a nyomozást is én folytassam le!
koszpeko
@Béla333: "A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben."

Kóka emlékeim szerint szadeszes volt.
A szadesz pedig utálta Gyurcsányt Horn Gáborral az élen mert nem hagyta őket lopni.
Folyamatosan zsarolták és ásták Szili Katival együtt az akkori M.Sz.P.-s kormány sírját.
Ezért tartunk most itt.
De persze erre már nem kell emlékezned.
Béla333
@koszpeko: 22.02
Nyilván te látod jól a dolgot, az amerikai nagyköveti dokumentum meg hazudik!
Na jól van! Ennyit az értelmes párbeszédről!
Jó éjt!
karma1
@grincss: @koszpeko: @Clavigo: @Madácsi Pali: Kedves kommentelo baratunk egy picit tullelkesedte a dolgot: olyat irt - bennunket lekicsinyellve - ami pont kedves Belankra illik, - ezt hivjak tullihegesnek:

"adrenalink
@Béla333: 09:08-ra Ez még a jobbik eset. De vannak olyan megszállottak, akik el is magyarázzák, hogy szerintük(!...) a falkavezérük mit is gondolt az az adott kérdésről, de ez persze köszönőviszonyban sincs az adott cikkben leírtakkal. Félelmetesek tudnak lenni:-(
thumb_up1 replyVálasz"

Szoval mi vagyunk azok, akik allandoan lelkesedunk kritika nelkul Gyurcsanyert, mig o csak realisan iteli meg Bercike osszes lepeset a valasztasokkal kapcsolatban.
Na, akkor most mennyibe is faj az lmp-nek (vagy inkabb a kancsimarcsi neninek) ez a Ron Werber gyerek?
Mert az az atkozott, "emuttnyoceves" Gyurcsany mnar bejelentette, hogy Tewes havi 10 ezer euro tiszteletdijat kap a valasztasokig. Szerzodes megkotve, nyilvanossagra hozva.
Na, akkor hogy is van ez a nagyon korrupcioellenes, tiszta lap-os Bernike?
koszpeko
@Béla333: Kóka mondta.
Más bizonyiték van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.