Bár lassan vége az évnek, a kormány részéről még sokan vizionálják, hogy Soroshoz köthető csoportok zavargásba kezdenek. Ezt most egy új titkosszolgálati dokumentummal próbálják igazolni, amit az ellenzék még nem láthatott.

Hiába van vége lassan az évnek, a kormány még kitart amellett, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetek zavargásokat szítanak. 

Az Index cikke szerint ezt eredetileg őszre várta több kormányzati szereplő is, először Kövér László házelnök nyilatkozott ilyen megmozdulásokról még nyáron, majd többen – Németh Szilárd például – riogatott azzal, hogy Gulyás Márton aktivista, Schilling Árpád rendező és Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő robbant ki zavargásokat. 

A legnagyobb őszi megmozdulás az volt, mikor november végén Gulyás Márton és aktivistái ülősztrájkot folytattak Zsidai Roy kormányközeli vállalkozó budai várban lévő éttermében.

(Az országban tavasszal voltak utoljára nagyobb, több tízezer főt megmozgató tüntetések a lex CEU és a civiltörvény ellen. És a Kétfarkú Kutya Párt is tartott egy "Békemenetet".)

Hiába a hideg tél, a kormány még mindig hisz a forró őszben és a zavargásokban

Fotó: wikipedia Közkincs/Szilas

Mivel ezek nem történtek eddig meg, az Index megkérdezte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, mi is a helyzet most a kormány szemszögéből nézve.

Kovács elmondta, a legutóbbi kormányülésen látott egy titkosszolgálatok által készített jelentést "a Soros-hálózatok tevékenységéről". Úgy fogalmazott, hogy "ott tényekről beszélünk és szándékokról", vagyis szerinte igenis vannak ilyen szándékaik ezeknek a szervezeteknek.

Ezek a kísérletek azért napirenden vannak

- mondta el az Indexnek, szerinte ugyanis léteznek ilyen "radikális vagy anarchista csoportok", amelyeknek a céljai között a közrend megzavarása is szerepel. "Ezek tények" – jelentette ki a szóvivő az Indexnek, de konkrétumot nem mondott, így nem tudni, milyen csoportokra, szervezetekre gondolhatott.

A titkosszolgálatok legutóbbi beszámolóját a parlament nemzetbiztonsági bizottságában helyet foglaló ellenzéki képviselők úgy értékelték, hogy cáfolták azokat a kormányzati elképzeléseket, miszerint Soros György és a hozzá kötött szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot rejtenének. 

Mikor erre rákérdezett az Index, Kovács Zoltán úgy válaszolt, hogy azóta volt egy kormányülés, amin egy friss jelentést mutattak be, amit még a parlament nemzetbiztonsági bizottságában helyet foglaló ellenzéki képviselők nem láthattak, de majd kapnak a jelentésből egy kivonatot a következő ülésükre.

(Címlapi kép: wikipedia Közkincs/Szilas)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Próbálkozik a fidesz a zavargás keltéssel, de valószínűleg be vannak szarva és nem merik kezdeni, mert senki más nem zavarogna csak ők. Persze ehhez kell az országban csellengő mintegy 6000 putyin ügynök is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@anka: Bár megtette volna gólya ))))))))))))))))))))))
babp1982
@karma1: Csak egy kis észrevétel nem Kádár hívta be a ruszkik át hanemHegedűs.
vitriol
Nem jöhet be minden aljas fideszes ötlet, lám most ez sem valósult meg.
karma1
@babp1982: Koszi a javitast...:o)) Rossz beidegzodes... Mindenki Kadar nevehez fuzi az oroszok behivasat...Ha azt vesszuk, akkor abban az idoben mindenki ba'b volt az oroszok kezeben, a Nagy Imre kormany is inkabb az orosz akarat vegrahjtoja volt, mint onallo felelos magyar kormany. Detto' ugyanez a sors var most is Magyarorszagra, ha vegre nem ebrednek fol az ellenzekiek a sajat hulyesegukbol...
papa.49
@karma1: Az ábra nem azt mutatja, hogy az ,,ébredezés,, következne ...
kukac50
Már hideg tél van nagyon magas faárakkal!
Forró ősz elmaradt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.