Rétvári Bence EMMI-államtitkár szerint még karácsony előtt megkapja az új számítógépeket, laptopokat és a hozzájuk csatlakozó eszközöket a közé-magyarországi régió 650 iskolája.

Még karácsony előtt megkapja 650 közép-magyarországi oktatási intézmény azt a 14 ezer számítógépet és monitort, hatezer laptopot és hétezer projektort, amelyet 6,2 milliárd forintos költségvetési forrásból finanszíroznak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Rétvári: karácsony előtt megkapják az új számítógépeket a közép-magyarországi iskolák

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Rétvári Bence azt mondta, az informatikai eszközök egyaránt szolgálják majd a tanárok felkészülését és a tananyag ingergazdagabb szemléltetését.

Bár a beruházás sok közép-magyarországi általános és középiskolát érint, nem az összeset. Az elmúlt években európai uniós forrásokból vidéken hajtottak végre fejlesztéseket. Budapestre és Pest megyére azért kellett külön projektet kiírni a költségvetés terhére, mert ez a régió nem kaphatott uniós pénzeket e célra – jegyezte meg.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy egyre több digitális, interaktív tananyag érhető el ingyenesen a Nemzeti Köznevelési Portálon (Okosportál).

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
kíváncsi vok kinek a padlását söpörték le az ócskavaskért...
Levendula
Közvetlen választás előtt pedig toronyórát lánccal...
justhpeter
Ennek a hulladék-kereszténynek is meg kell szólalni minden héten és ennek keretében utolérhetetlen akciókat kell bejelentenie.
Clavigo
" nemzeti köznevelési portál "...Hát beszarok mindjárt..
human
Jó és szép, de ezeket majd karban is kell tartani. Garancián túl egy laptop javítása olyan költséges lehet, hogy nem fogják javíttatni. Egy tablet pedig javíthatatlan, azonnal kuka. Vesznek majd helyette másikat, miközben volt időszak, hogy vécé papírra sem telt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.