Egyetemi tanári kinevezést kapott a legfőbb ügyész, Polt Péter – derül ki a Magyar Közlönyből. Az ELTE jogi karának tanácsa bár nem támogatta Polt Péter egyetemi tanári kinevezését, a legfőbb ügyész azonban kerülőúton mégis megkapta a címet. A Magyar Közlönyben megjelent, hogy Áder János köztársasági elnöktől kapta meg a címet a korábbi Fidesz-tag.

A köztársasági elnök határozata szerint „az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Dr. Polt Pétert 2017. december 15. napjával” egyetemi tanárrá nevezi ki Áder János.

Polt Péter vezeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Büntetőjogi Tanszéket, és a 24.hu információi szerint ehhez jól jön a professzori cím, amihez viszont szükséges az egyetemi magántanári kinevezés.

Az ELTE jogi kara nem akarta, mégis professzor lett Polt Péter legfőbb ügyész

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Polt Péter eddig azért nem kaphatta meg a címet, mert hiába habilitált, nem oktatott főállásban – írja az Index.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanácsa júniusban szavazott először arról, hogy megadják-e Polt Péternek az egyetemi magántanári kinevezést. Akkor érvénytelen eredménnyel zárult a szavazás. Szeptemberben azonban újból voksoltak, és ekkor egyértelműen elutasították a tudományos fokozat kiadását – írja a 444.

Balog Zoltán az emberi erőforrások miniszterének javaslatára azonban Áder János így is megadta a címet Polt Péternek.

Forrás: Index

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Mocsai Lajost a bölcsészettudomány doktorának "elnevezték" és "professzor" lett, semmin nem lehet csodálkozni itt Magyarországon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@szép új világ: Orbanisztánban jön a szép új világ.
wagabund
..."Polt Péter eddig azért nem kaphatta meg a címet, mert hiába habilitált, nem oktatott főállásban "...

homo habilis?
Jozefina
Úgy gondolom Áder hátba támadta a demokráciát!!! Igen aljasul járt el!!!
kukac50
Börtönbe lenne a helye, sok ügyet nem vizsgált ki,bűnsegéd!
Eladott Ország
De basszus ez már olyan szintű szervilizmus, hogy nincsenek rá szavak. Nem gondolom, hogy a pusztán pénzszivattyúra berendezkedett maffia-apparátus ilyeneket elvárna, egy-két hatalommániás faszon kívül, mint példáúl Orbán. Polt teljesen pragmatikus maffiózó alkatnak tűnik, pont leszarja, milyen címei vannak, vagy mit gondol róla a plebsz.
professzorok köre:
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fcdn.blog.hu%2Fme%2Fmentalisdeficit%2Fimage%2Fschmittpal.jpg&key=dJGJGDN5RjyyblPQbPsy6w&w=600&h=255
Menetelés a totális diktatúra felé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.