A jelenlegi helyzetben kérdésessé vált, hogy a Jobbik részt tud-e venni a jövő tavaszi országgyűlési választáson – közölte az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

300 milliós tiltott pártfinanszírozással vádolja az ÁSZ a Jobbikot, a párt belengette, lehet, nem indulnak jövőra a választásokon
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Volner János arra reagálva, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint a párt több mint 330 millió forintnyi tiltott támogatást fogadott el az év első felében, azt mondta: összességében több mint 660 millió forint bírsággal számolnak, ami gyakorlatilag megfelel az összes anyagi erőforrásnak, amit a következő időszakban politikai és kampánytevékenységre fordítottak volna.

A jobbikos politikus a rendszerváltás utáni időszak politikai küzdelmeinek mélypontjaként jellemezte a helyzetet, kifogásolva, hogy hatósági eszközökkel, "a magyar államapparátus pártállami szolgálatba vonásával" akarja a Fidesz ellehetetleníteni és tönkretenni a pártot.

"A mai napon történtek" jelentik a Jobbik betiltásának és felszámolásának első lépéseit – értékelt Volner János.

Azt is szóvá tette: "egy volt fideszes országgyűlési képviselő által irányított" ÁSZ úgy ellenőrizte a Jobbikot, hogy a határidő előtt elzárta a párt elől az adatok feltöltésének lehetőségét, majd azok eltitkolásával vádolta. A kért adatokat az ÁSZ székháza elé vitték és újságírók gyűrűjében megpróbálták átadni, az átvételt azonban a szervezet megtagadta – fejtette ki a frakcióvezető, aki ismét azt hangoztatta: semmilyen titkolnivalójuk nincs, mindenben eleget tettek törvényes kötelezettségeiknek.

Kitért arra is: a számvevőszék úgy tett megállapítást, hogy nem volt az iratok birtokában, "hasraütésszerűen" állapította meg az összeget.

Arra a felvetésre, hogy az ÁSZ egyelőre jelentéstervezetként hivatkozik a dokumentumra, azt felelte: csatolni fogják észrevételeiket, de a szervezet eddig is elzárkózott az adatok átvételétől. Ismét kísérletet tesznek arra, hogy a helyzet tisztázódjon – tette hozzá.

Volner János egy másik kérdésre azt is kijelentette: egyetlen fillér törvényileg kifogásolható támogatást nem kaptak sem magánszemélytől, sem egyéb szervezettől, s ezt bizonyítani is tudják.

(MTI)

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@peterkelemen: Nem arról híres a Jobbik, hogy csendesen meglapul. Ez egy olyan felháborító pofátlanság a Fidesz részéről, hogy most vigyék ki az embereket az utcára! Megígérem, én is kimegyek, igaz, nem a Jobbikért. Valami brutál tüntetést kellene szervezni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Mirabilis: Nincsenek moderátorok, ez meg is látszik az oldal színvonalán.
division
@Mirabilis: Anno még engem is nem egyszer, de ha olvasod itt néhány ember több nickes szösszeneteit, magad is rájöhetsz hogy ez már nem a régi propi. Ha rányomsz a jelentem gombra semmi nem történik pl.
SystemError
@eszegfu: 12:19-re Pedig én azt hittem, hogy végre tudok vele beszélgetni egy jót! :)
division
@Mirabilis: Így van, ahogy a trágárkodás, anyázás is szabad utat kapott...
division
@Mirabilis: Mondjuk azért mert a személyeskedés vette át a teret, és a fórumozók egymást gyalázzák. Ha neked ez tetszik hát lelked rajta, attól én még maradok Fidesz párti hogy hogy pár tajparaszt leanyáz, stb.
division
@Mirabilis: Én nem ragadok le egy Mészárosnál, róla megvan a véleményem, nekem összességégben számít amit csinálnak. Mondjuk én még nem találkoztam itt vele:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.