Magát Krisztina a +90 kilósok között szerepelt az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon.

Transznemű ezüstérmes a súlyemelő vb-n – kiakadt a magyar versenyző
Laurel Hubbard – fotó: Youtube

Míg Nagy Péter idei legjobbját hozva megismételte a riói tizedik helyét, Magát Krisztina nyolcadik helyen végzett az anaheimi súlyemelő-világbajnokságon. 

Annak ellenére, hogy Magát eddig legjobbja egy 18. hely volt, nem volt maradéktalanul elégedett a teljesítményével. 

„Nagyon sok maradt bennem, nem jól jött ki a lépés. A harmadik lökésgyakorlatnál megszédültem, mikor felvettem a súlyt, nem tudtam rendesen megcsinálni a kiemelést vállból, de sérülés nem történt. A hátamat és a lábamat éreztem a hosszú utazás miatt, talán ez is lehetett az oka. Ilyenkor érdemes lenne kicsit korábban a verseny helyszínére érkezni, hogy legyen idő kipihenni a hosszú utazás fáradalmait"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Magát Krisztina.

A lap azt is megkérdezte a versenyzőtől, hogy mit szól az új-zélandi Laurel Hubbard második helyéhez. Hubbard transznemű, korábban férfiként élt, egy másik néven, de 2017-ben már a nők között indult egy ausztrál versenyen.

Nem tartom fairnek, hogy nők között indult az új-zélandi versenyző. Aki harminc évig férfi volt, az nem lesz soha teljesen nő a hormonjait nézve, akárhogy is érzi magát. Negyvenévesen a nők között egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy valaki ennyit emeljen. Látszik, hogy kedves és szereti a súlyemelést, de nem tartom igazságosnak, hogy engedték versenyezni a női mezőnyben

- mondta Magát Krisztina.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@karma1: Először kérdezték arról, hogy hogy rézi a saját teljesítményét aztán arról, hogy mi a véleménye a transznemű versenyzőről nem? Szerintem a saját szereplésének leírása és a transznemű indulásáról alkotott véleményének semmi köze egymáshoz. És nem mellesleg én sem tartom fairnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...mosta akkor hogy is van ???...mi szart is jelent a transzneműség hogy ott is van külön nem???
karma1
@kokopelli: Nagy valoszinuseggel azert kotik ki hogy a versenyek elott egy evvel a testosterone szint legyen azonos a nokevel, mert ez azt jelenti, hogy az izomszovetek hasonlo felepitesuek lesznek, mint a noke, tehat nem olyan szalkas, kidolgozott, mint ami egy ferfinak konnyen megy, ha "ragyur" , egy nonek meg igazan meg kell szenvednie erte...
Valoszinu, hogy az atoperalas utan Laurel sokat veszitett a ferfias izmaibol.
karma1
@nemkati: Sajnos, ezek a szegeny emberek HIBAS kromoszomaval szuletnek, (most hirtelen nem emlekszem, hogy az X vagy az Y kromoszomajuk serult-e, de ez mindegy is), szoval szegenyek tenyleg "hibasak", erre talaltak ki a muteteket, amivel felnottkorban annak operaljak at a pacienst, aminek jobban erzi magat. (Tehat ha valaki fiutestbe szuletik, de ugy erzi, hogy o inkabb no lenne, mert belso noi tulajdonsagai vannak, akkor ot atoperaljak nove, es a termeszet hibaja korrigalva is van.)
Ha nem is neveznem selejtnek oket, ezzel egyutt sajnos ok megis orvosi segitsegre szorulnak, mert nem voltak olyan szerencsesek az oroklodesben, hogy egyertelmuen ferfinak vagy nonek szulettek volna.
En sem tartom helyesnek, hogy pontosan a sportban akarjak forszirozni a megmerettetest, es akkor is pont ebben, vagy ehhez hasonlo ferfias sportban.
Ha en hasonlo cipoben jarnek, es ferfibol vegre sikerult volna atoperaltatnom magam nove, akkor peldaul ritmikus sportgimnasztikat, vagy korcsolyazast, esetleg szinkronuszast, vagy olyan dolgot csinalnek, amiben IGAZAN NO lehetnek. Mert hat nem ezert csinaltattam magam nove? Sulyt emelni, birkozni, boxolni,... Annyi, mintha ferfi maradtam volna. (Amely sportagakban ha ferfikent indultam volna, akkor SOHA sem lehettem volna dobogos, ugyebar, mert a testem, az izomzatom tul noies... )
Hosszu tavon ebbe az elmelkedesbe bele lehet dilizni...:o)))
Kulonben megertem a Te velemenyedet is, maximalisan...
nemkati
@karma1: Így van, semmiképpen nem selejtek, de főleg ez nem egy viselkedés, ez a természet csúfos játéka ha lehet ezt mondani, az élővilágban nagyon sokszor előfordul.
Azt már nem tudom eldönteni, hogy valaki, aki sikeres súlyemelő lesz miközben problémája van a nemi hovatartozásával, amikor ezt korrigálják, akkor válasszon másik sportágat, vagy valami egészen mást. Nem biztos, hogy olyan könnyű lemondani a kedvenc sportjáról, de talán a versenyzésről könnyebb.
Csizmás Kond
@karma1: ...kromoszóma...egyszerűen hibás az agya. Egy ember születhet rendellenes, hibás szexszuális testrészekkel de azt normális működő másik neműé akkor sem lehet átoperálni. Bizonyos testrészeket felvarrhatnak vagy levághatnak de attól még ő ugyanolyan hibás marad, mert azok a műtött szervek is csak esetleg aktusra jók semmi egyébre.
karma1
@nemkati: Most nyilatkozott a tv-ben, es hangsulyozta, hogy nem nyert - ami igaz -, de semmi mast nem ker az emberektol, mint megertest.
Haaaat,... Mindenesetre a nyilatkozatra is ugy jott el, hogy ferfias oltozekben volt, akkor meg mire volt ez az egesz? (Ja, a hangja meg kb. Bessenyei Ferenc - tipusu, tehat nem hiszem, hogy MUSZAJ lett volna neki atoperaltatnia magat... Nem tom,...Nekem volt olyan sulitarsam - 2 evvel folottem jart az altalanosban - hogy lany volt, szoknyaban jart, de teljesen fius hajat, fius cipoket hordott, de akkor mi ezzel meg egyaltaln nem foglalkoztunk. Senki nem bantotta ezert, nagyon kedves lany volt. Lehet, hogy rosszkor szuletett? Ma konnyebb lenne a sorsa? Nem tudom...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.