Az elítélteknek nincs vagyonuk vagy olyan jövedelmük, amelyből levonhatnák a kártérítés összegét.

Egy fillért sem láttak még a nekik megítélt 46 millió forintos kártérítésből Szögi Lajos árvái és özvegye, pedig a háromgyerekes, köztiszteletben álló családapa gyilkosai közül ketten már szabadlábon vannak, ketten pedig ha kedvezményt kapnak, nemsokára letöltik a büntetésüket – írja a blikk.hu.

Olaszliszka: Szögi Lajos családjának esélye sincs, hogy megkapja a kártérítést

Rendőrök biztosítják az olaszliszkai emberölés helyszíni tárgyalását. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével – részben társtettesként, részben felbujtóként – nyolc embert vádolnak. MTI Fotó: Vajda János

2006 októberében a szabályosan közlekedő Szögi Lajos kocsija előtt átszaladt, majd az árokparton elesett egy 11 éves kislány. Amikor Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja, a gyerek rokonai, ismerősei rátámadtak. A pedagógust két kislánya szeme láttára agyonverték.

A jogerős ítélet 2009-ben született meg, ­2010-ben pedig a kártérítésről is döntött a bíróság.

A kártérítés elmaradásának oka egyszerű: amikor a büntetőperekben zárolják az elkövetők vagyonát, abból először a nyomozás és a bírósági per költségeit térítik meg az államnak, és csak ezután következhetnek az áldozatok. Az olaszliszkai elkövetők gyakorlatilag vagyontalanok: ha végeznek is munkát a fogva tartásuk alatt, abból semmi nem jut a sértetteknek.

(blikk.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem baj, legalább tökös csávóként sztárként jönnek ki hamarosan a sittről azok a tesók, mindannyiunk örömére, és szaporodnak és sokasodnak Isten igéje szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Nem baj, legalább tökös csávóként sztárként jönnek ki hamarosan a sittről azok a tesók, mindannyiunk örömére, és szaporodnak és sokasodnak Isten igéje szerint.
simmering73
Volt olyan ember aki elhitte, hogy azokat a millókat vagy annak a töredékét valaha is kifizetik? A magyar államnak kellene jót állni helyettük, elvégre ők pénzelik ezeket a bitangokat a mi adóforintjainkból.
szép új világ
Valamikor létezett az átkos szoci rendszerben - még nem is olyan rég - a javító nevelő munka.
Pont az ilyen esetekre találták ki. Itt volna az ideje vissza állítani.
Veleda
Sejtette úgyis mindenki, hogy az elitélt cigányoktól soha semmilyen ingatlant, vagyontárgyat lefoglalni nem lehet, kártérítést sem lehet behajtani tőlük. A kör bezárult, ha az állam nem kártéríti a családot, márpedig egy szerencsétlenül járt tanárért ugyan nem teszi meg,- el lehet felejteni.
Tekla
A kényszer munkatábor sok feladat ellátását tudná segíteni a társadalom előre haladása ügyében és alkalmas volna adósság törlesztésre is. :)
Tekla
@Veleda: Mert még a gyerekeiket is intézetbe adják és más rokon kiveszi támogatással és eredeti anya neveli. Furmányos bevándorlók ezek is.
Veleda
@Tekla: Sajnos, találkoztam nem is egy ilyen "variációval".
cikicakk55
Nem értem az államot! Annyi kártérítést átvállaltak már! 2010-ben például az összes város adósságát átvállalták. Ahhoz képest mi az a 45 millió forint? Azt a szerencsétlen embert már nem tudják feltámasztani,de az árván maradt gyerekeket a családfő nélkül,hogy nevelje fel az anya? Emlékszem, a mai napig is hányszor felhánytorgatják,mikor a cigányt lelőtték az udvarán. A mai napig szinte minden hónapban van egy cikk,mikor a rasszista magyarokat lehet szidni és olyankor felbüfög az a régi bűn is.Ott bezzeg kártalanították a családot!!! Miért,mennyivel ért kevesebbet Szögi Lajos aki nem felelőtlenül gyártotta a gyerekeit,hanem nevelte is Őket? Miért van az,hogy ha egy magyar öl meg egy cigányt,akkor a nem létező munkájának a kiesését ami a család megélhetését jelentette ugye,azt minden faxni nélkül átvállalja az állam.Úgy ahogy az eltartásukat is átvállalják. Nem érzem magam rasszistának,mert a bűnözőket és a munkakerülőket bőrszíntől független gyűlölöm. Megértem a cigányokat is annyiból,hogy nem akarják őket sehová felvenni.így nekik sokkal nehezebb munkát találni,már ha akarnának,mint a magyaroknak,vagy fehéreknek( a cigányok is Magyarok akik itt élnek) Kádár idejében legalább kötelezték a cégeket,hogy a cigányokat is fel kell venni.Az már más tészta,ha 3 munkahelyről rúgták ki 3 hónap alatt,akkor az állam lépett a cégek helyébe és az jelölt ki számukra munkahelyet. Minden esetre nem volt érdekük a világra pottyantani annyi gyereket,mint a gengszterváltás óta. Az a 10% cigányt sajnálom,akik szeretnének becsületesen,rendesen élni,de a bőrszínük miatt erre képtelenek. Azért azt megfigyelhetjük,hogy az a 10% a kieső bért nem lopással,rablással próbálja megoldani.
papa.49
A ,,rejtett erőforrásért,, jót állhatna a legfőbb védelmezőjük is például !!!
Pálinkafőző Rézüst
Talán a sittes 1,6 milliárdot lopó stróman cigóflóri kifizethetné... A megbízója meg sem érezné...
Zeta
Mi az, hogy nincs annyi vagyonuk? A rend fenntartásáért, az emberek biztonságáért az allam a felelős. Ezzel hőbögögnek minenütt! Megvédik a magyar állampolgárokat minden szinten.
Mivel ők nem tartották be a rájuk bízott feladatot, kötelesek fizetni a kárpótlást! Tehát állambácsi!! Fizess!
vadsanca
Így könnyű ítélkezni. Ez az igazi "Nesze semmi, fogd meg jól!"
kukac50
Ilyen esetekben az államnak kellene helytállni ! Ne Mészáros Lőrincet és Garancsit támogassák, hanem az ilyen családokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.