A baba bármikor meghalhat, olyan súlyos sérüléseket szenvedett.

Első tárgyalását tartja a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy nő ügyében, aki bántalmazta, és kis híján halálra rázta kisbabáját tavaly tavasszal – írja a 24.hu.

Az anyát tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

Majdnem halálra rázta a kisbabáját: azt hazudta, leesett a pelenkázóról

2016. május 18-án hajnalban a baba felsírt. Az anya a gyerekszobába ment tisztába tenni, ezalatt férje elkészítette a pici ételét, majd visszament a hálószobájukba. Ezután a nő – a vád szerint pontosan meg nem határozható módon – közepes, illetve közepest meghaladó erővel bántalmazta és megrázta a csecsemőt, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a párja mellé, akinek csak annyit mondott, hogy keveset evett a kislány.

Amikor a vádlott férje reggel a karjaiba vette a gyermekét, próbálta megnyugtatni, azonban a sértett teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért értesítette a mentőket, akik kb. 10 percen belül a helyszínre értek.

A vádlott a kórházban többszöri kérdésre azt válaszolta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról. A kislány koponyasérüléseire, töréseire figyelemmel a sérülések tényleges gyógytartama 3-12 hónap, vagy akár hosszabb idő. A halál bekövetkezésének reális esélye folyamatosan fennáll, de maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás már ténylegesen létrejött.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, illusztráció

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.