Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

30 milliárdjába kerülnek az országnak a karácsonyi Erzsébet-utalványok
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre "jobban mennek a dolgok", akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek – fogalmazott az államtitkár hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról, és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni.

Megjegyezte, nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki.

Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több mint 2 milliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig felhasználni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni. Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt – mondta.

Közölte, karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Fasza.
Ezt nevezem, Csekonics szégyenében elbújhat a fitymaszosok mögött.
Mennyivel olcsóbb lett volna a számlákra utalni...
Rohadjatok meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Fasza.
Ezt nevezem, Csekonics szégyenében elbújhat a fitymaszosok mögött.
Mennyivel olcsóbb lett volna a számlákra utalni...
Rohadjatok meg.
Equus
ja... és az ország történetében nem volt még olyan, h 14. havi nyugdíj helyett 10.000 Ft-os utalványt küldjenek. A többi lopásokat meg nehéz lenne felsorolni...
CsipkeRózsa
@nevemnick: Igen, megspóroltak volna 3 milliárdot, ezt nyúlták le a gyártást és az eljuttatást végzők.
cikicakk55
Na hogy rohadnátok meg! Ma kilincseltem végig a szomszédokat,mert a rezsicsökkentésnek hála, a gázóra leolvasása után egy hónappal,az az kedden kaptuk meg a végelszámolást. 37.800 ft-os végelszámolási csekket kaptunk. Még meg sem jött a Bözsi utalvány,már elfogyott.Valamiből ki kell fizetni a gázszámlát.ketten vagyunk a párommal,így 20.000 ft-ot kapunk. Talán valamelyik szomszéd megveszi és akkor már csak 17.000 ft.ot kell valahonnan keríteni,december 18-ra. Az a befizetési határidő.M a a párommal összefogtunk, ( az agy műtött és a borda törött) és bementünk a DÉGÁZ-hoz megkérdezni,hogy még is ez hogy jött ki. Rengetegen voltak,csupa ilyen problémával.2 óra múlva sorra kerültünk és akkor megtudtuk,hogy 300m3 több gáz fogyott mint előző télen. Mondta a hölgy,hogy hideg tél volt. Ezt mi is tudtuk,bár nálunk heti egy alkalommal a cserépkályhába be tudtunk fűteni.Annyi fa volt. Kérdezte a párom,hogy egy m3 gáz mennyibe kerül? Mondta a hölgy,hogy 180 ft,de a gáz árát nem köbméterben számolják,hanem Mj-ban ( MegaJoule vagy giga joule,még magyarosabban,giga,vagy megadzsul.9 Kérdezte a párom,hogy akkor mennyi a váltóérték. Kiderült,hogy a hölgy sem tudja,de azt senki nem is tudhatja,hisz ez a fűtőértéket jelenti.Az meg óránként,de akár percenként is változhat.Hol jobb,hol rosszabb.Szerintem egyre rosszabb.Minden évben egyre lassabban forr fel a víz,ugyan abban a leveses fazékban. Azt már le sem merem írni,hogy volt olyan,mikor még a mínuszok mellett is elég volt a konvektort 2-esre állítani,ahhoz,hogy 18-20 fok legyen.Most 5-6 -os fokozaton szinte kis sem akar kapcsolni,ha el szeretném érni a 18 fokot. Mikor 3 éve reklamáltam a gázosoknál a gázláng vörös színe miatt,azt mondták,hogy a magánházak évente megsüllyednek valamennyit és a ház engedi ki a hőt,minél régebbi építésű. Tehát, a rezsicsökkentés egy nagy kamu!!! Aki átalánydíjt fizet,az most megtudja.Mi kértük az átalányt,az igaz,mert egyszerűbb minden hónapban havi 11.70 ft-ot kifizetni,mint télen 25-000 ft-ot.nyaljár még az...
cikicakk55
Ha nem torpedózzák meg Gyurcsány akaratát,mivel Ő be akarta építeni a nyugdíjba a 13.havit,akkor most nem is lenne gond.A FideSSnek könnyebb azt mondani,hogy Gyurcsány elvette a 13.havi nyugdíjat,mint bevallani,hogy Ők nem akarták,hogy betegye a havi nyugdíj kifizetésekbe! Persze ettől még nem kell vissza Gyurcsány!
Zeta
Micsoda eredmények: infláció követő, a mi a nyugdíjasnak rossz.
Elvették Bajnaiék , de volt helyette , előtte- utána ígéret a 14.havi nyugdíjra, ígéret maradt. A Böske meg a nyugdíjasok kigúnyolása.
Nessy
Kedveském! Tegnap még 29 milliárd volt az utalványok előállítása, boritékolása, postázása. Hogy ez lett ez mára 3 milliárd???
Ki nem mond igazat?
Egyébként 2016-ban 49 milliárd volt a végeredmény!
Rockxy
Azért nem utalták számlára, mert félnek, hogy a sok felháborodott nyugger egy laza mozdulattal visszautalja. Így viszont méregtől fuldokolva csak elverik valahogy azt a kis lóvét. :)
wagabund
..."30 milliárdjába kerülnek az országnak a karácsonyi Erzsébet-utalványok"...

-Kádár elvtárs!...Kádár elvtárs!...bocsánat, de fontos hívás van...
-na, mi az a fontos elvtársnő?...
-azt kérdezi a Karancslapujtői tsz raktárosa, hogy ha lopják a műtrágyát, mit csináljon?
-kérdezze meg, ki lopja, és hová viszi..?
...
-azt mondja, hogy a Kacska Lajos éjjeli őr tologatja haza a talicskájában apránként..
-kiviszi az országból?
...
-azt mondja nem, otthon használja fel...
-akkor hadd vigye, attól nem lesz szegényebb az ország, legfeljebb több lesz a termés...

(Hofi mesélte egy vidéki hakniján)
lampa laz
30 milliárdjába kerülnek az országnak a karácsonyi... és mennyibe került/kerül az országnak csutirém és bandája, 1x ezt is elmesélhetné valamelyik szócső. Persze ez az összeg sem végleges, mert nálunk mindent "ugrótorony árban" mérnek. Még húsvétkor is hallunk róla, h előre nem látható költségek merültek fel ami drágította ezt a hatalmas értékű adományt.
gulyasgyula
@Nessy: Teljesen mindegy mennyibe kerül csak olcsó legyen és kész ..
1magyar
@wagabund: Az utódok meg eladták a gáz-üzletágat a franciáknak.
kereső
@Nessy: 17:19, majd nől ez is napról -napra,mint vizes vb.költségvetése.Apropó,megvan már a végszámla?
wagabund
@1magyar: látod, már el is felejtettem...húúú...pedig ez óriási szopás volt...dehát ugye jött a rezsicsökkentés nevű emlékezet-törlő...

szégyenlem is..
kereső
@1magyar: és láss csodát,lett belőle Nemzeti Közműszolgáltató Zrt, erős MET kapcsolatokkal,és rezsicsökkentéssel.Egyébként olaszok voltak azok a franciák.
Equus
@1magyar: 18.25 Mit Te tudsz a gáz bekerülési áráról? Mit tudsz arról, h a hazai lelőhelyek miért vannak lezárva? Olyanról lehet sejtésed, h vmi a volt Magyar Köztásasának is van, mint pl. a zsanai gázkitörés.
Most, h a Nemzettemető tezsvér maga alá gyűrte a gáz"piacot", megtartva a Barátság Kőolajvezeték kádár-kori tulajdoni hányadát, a MOL monopolhelyzetét, semmi köze már a hazai energiahordozóknak a világiaci ármozgáshoz.
Ismereteim szerint sem a kőolajvezetéket, sem Százhalombattát nem szél fújta össze. Mindkettő mintha nemzeti, nem... ez rossz és lejáratott szó... inkább össznépi tulajdon lenne, amiérrt éppen a ma nyugdíjasai vagy a szüleik szenvedtek meg.
quadrocopter
Szerintem a mama adja a csóró, meg nem fizetett postásnak!
1magyar
@kereső: Azt hittem a GDF-Suez francia.
kokopelli
@nevemnick: ..végre tudok venni karácsonyra egy kis halat, meg egy sütit! ;-)
papa.49
@cikicakk55: a 17. 05. re Látod pont ezért csináltam meg most az ősszel a vízteres kandallóval a fűtést, mert itt is az volt a divat jött a december akkor 345 m3 gáz fogyott jött a következő december már 390 m3 gáz fogyott, nekem akkor lett elegem mikor az elmúlt télen kijött egy 49 ezer Ft. számla decemberre ... Most fával fűtünk, és most kapaszkodj meg az egész lakás 23-24 fokos kb. 20 kiló fától, a gáztűzhely lángja meg jó lenne a rendőrlámpába a piros fény helyett ... Naponta főz a nejem kamillateát amibe megáztatom a lábam, a bojlerből veszi a 60 fokos vizet és kerek 10 perc kell hogy felforrjon a 2 liter víz, ahogy saccoltam lehet a gáz hőmennyisége kb. a fele a számlán szereplőnek !!!
papa.49
Mennyivel egyszerűbb lett volna a nyugdíjhoz hozzácsapni azt a nyomorult 10 ezret, oszt. nincs plusz postaköltség, nincs semmi felesleges faxni, ja persze akkor a csutigeci nem tudna mindenkinek küldeni egy mosolygós képet, de azt is tudni kell RAJTUNK RÖHÖG A TETŰGECI !!!
csipetke
30 milliárdba kerültek a kajajegyek?Aztaaa!Majdnem egy negyed stadion ára!
nevemnick
@kokopelli: nana, ma emelték meg a hal árát, úgyhogy vagy hal, vagy süti. :D
nevemnick
@kokopelli: a Dráva-mentén már előkerültek a jugoszláv gyártmányú kézi de gránátok az orvhalászathoz... :D
Eriksson
Inkább költötték volna az oktatásra, vagy az egészségügyre. Nemigaz?
gulyasgyula
@papa.49: ...Nekem egy nagy cserépkályhám van //kb 10 MÁSZA SAMOTT // 5-éve és olyan száraz fával fűtök hogy nem látszik a füst ..Egy 14 literes festékes kanna a füléig rakva 12 kg fa ..3-4 óra alatt eltüzelem lezárom a kályhát még másnap délután is meleg ..Csak egy a gond egyre drágábba fa is ..
anka
@papa.49: - valamivel kompenzálni kell maguknak a "rezsicsökkentést"..., levegővel megnyomatják, hogy pörögjön az óra! - fűtőérték meg nuku!
- rohadjanak meg, hogy mindenhol csalnak, lopnak, hazudnak!
papa.49
@gulyasgyula: Én is pont ezért álltam át a fafűtésre a gázkazánról, mert gusztustalanul szar minőségű a gáz, és kurva drága !!!
A gázkazán csak éjszaka mikor kialszik a tűz és lehűl a lakás akkor indul el, a termosztát meg 20 fokra állítva ...
gulyasgyula
@papa.49: ..Éppen így fűtök én is csak a termosztát van 22 fokon ..Mivel a kályha 24 fokig is felmelegíti a házat amin 10 cm-es szigetelés van 3-6 m3 gáz fogy 24-óránként ..Nyilván ha hidegebb lesz több fog fogyni de nehogy már öregségünkre fagyoskodjunk ..
gulyasgyula
@anka: ..A gáz nem egyforma fűtőértékű , ugyan úgy mint a szén sőt a fa se az ..Mivel szagtalan és ha szivárog nem éreznénk így merkaptán --TBm szagosítót kevernek hozzá ..Ezek fűtőértéke igen kicsi ez is befolyásolja a fűtőértéket ..Ezt úgyan olyan munkások végzik mint vagyunk --voltunk ..Tény sokszor gyenge a fűtőérték hogy ezért ki felel az még soha nem derült ki ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.