Kezdi eluralni a Magyar Postát a karácsonyi káosz, valamint a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kézbesítése, így levélküldeményt nem visznek házhoz sajtóértesülések szerint.

Nem visznek házhoz levélküldeményt, helyette csak az értesítőt dobják be a ládákba az RTL Klub Híradója szerint a postások központi utasításra dolgoznak így.

Nem kézbesíti ki a Posta a levélküldeményeket, központi utasítás állhat a háttérben

Fotó: posta.hu

A tévé munkatársait egy Pest melletti település lakosa értesítette, aki eddig otthonra kapta a levélküldeményét, de decembertől csak az értesítőt találta a postaládájában. 

A lakossal felkeresték a postát, ahol kiderült, felsőbb utasításra, mivel kevés az ember, úgy döntöttek a postán, hogy csak az értesítőket viszik ki házhoz, a küldemények bent maradnak. A tévét értesítő nő szerint hiába türelmesek és segítőkészek a helyi postások, sokszor több tíz perces keresés után sem találják a küldeményeit. Ilyenkor elkérik a telefonszámát, hogy értesíteni tudják, ha megvan a küldemény. 

Az RTL Klub Híradója szerint más postákon is ez a helyzet, ám a Magyar Posta megkeresésükre nem reagált eddig.

(Címlapi kép: posta.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mennyivel kevesebb munka kivinni az értesítést, mint kivinni a levelet?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Lehet,hogy megkéne fizetni a postásokat,hogy ne legyen ilyen égető a munkaerőhiány?120 ezer körüli összegért mennek hóban-fagyban,nyáron a negyven fokban,a vezérigazgató pedig a havi ötmillás fizetésével,és a nem kevés prémiumokkal.Valami nem gömbölyű ennél a cégnél..
Qqberci
Mennyivel kevesebb munka kivinni az értesítést, mint kivinni a levelet?...
Equus
tervezi-e a posta, h a küldemények árát visszaadja?
szaboria1
@Qqberci: Ez olyan küldeményre vonatkozik amit még 2000g levélként lehetett feladni.
szaboria1
Épp elnéztem a minap a postásunkat kerékpárjára elől hátúl egy egy nagy csomagtartó van felszerelve és a régi postás táska valamint még plúszba egy szatyor is volt
Jozefina
Talán a belső adminisztrációt is bekéne fogni a levelek kézbesítésébe és az összes fidesz-kdnp-ést!!!??
quadrocopter
Nem érdekes, az a lényeg, hogy a posta vezérei millkókat cipelnek haza, miközben a postásunk, idős kora ellenére rohan házról házra, emeletről emeletre a Böskékkel, az MPL futárai meg ugyanezt teszik, csak 20 kilós csomagokkal, szarért-húgyért!
wpym
A posta is olyan, mint a vasut: azert van, hogy kozepvezetestol felfele osszelopjak magukat a fejesek es a sleppjuk. Ideje lenne a konkurencianak.
JAJMÁR
Ez a 21.szàzad. A múlt szàzadban, amikor nem volt email, a postàs bìrt hozni újsàgot, pènzt, levelet... mindenhova. Minden nap. Most meg szombat dèlelőttönkènt többen àllnak sorba a postàn embetek a szàmlàikèrt, mint influenzaszezonban az orvosnàl.
Elkèpesztő!
karma1
@szaboria1: 08.08-ra: En rendszeresen kuldok haza csomagokat, altalaban etrendkiegeszitoket, vitaminokat, mikor mit,... Mar tobb mint egy fel eve mindenkinek maganak kell bemenni ezekert a csomagokert, ami levelcsomagkent van feladva, mivel 2 kilo alatti a sulyuk.
Asszem, itt most kimondottan a LEVELEKrol van szo, vagyis - gondolom - a karacsonyi udvozletekrol, hasonlokrol.
Mar tavaly is belefutott a posta a Bozsi utalvany kezbesitesebe, es mar akkor is problemas volt. Mibol gondoltak, hogy ez a problema magatol megoldodik iden?

Kulonben nalunk is csinaltak egy huzast - mondvan, az internet korszakaban nincs annyi level - igy megszuntettek a szombati sima postai kuldemenyek kihozasat, viszont az ujsagunkat ugyanannak a postasnak szombaton is ki kell kezbesitenie... Mondhatnam, az eszlenyek itt is adtak egy hatalmas pofont a szarnak, mivel a postasoknak ez ugyanugy nem szabadnap...:o)))
Desischado
@csipetke: Pontosan. Rengeteg embert elküldtek, a maradékra meg ráverték az ő munkájukat is, ráadásul állandóan csesztetik őket a biztosítások miatt. Stresszben dolgoznak, és valóban csak ennyi a bérük! De az igazgatónak meg van a majdnem 6 milkója!
nezelodo
Érdekes a Nemzethy Konzultációk levéltonnáit azért kihordatták velük, még ha a kukába került is a titkosított üzenet, amely kérdéseit már a bíróság is megtizedelte. "Nagyot nőtt a bizalmam" a kurmány iránt, ha emberek egy csoportját, vagy más nézeteket valló állampolgárokat egy ilyen politika förmedvényben képes pocskondiázni a vezetésünk.
csipetke
@karma1: Ezek nem a tényleg levelek,(tehát boríték,vagy levelezőlap)hanem a súlya és mérete miatt levélként feladható minicsomagok,amiből ilyenkor iszonyatos mennyiség jön,mert rengetegen rendelnek Kínából olcsó biszbaszokat.
karma1
@csipetke: Dragam, a levelcsomagokat mar majdnem egy eve csak ugy kezelik, hogy ertesitot dobnak be. Van egy kis baratnom, mellrakkal mutottek, es Ujpalotarol Rakospalotara kell neki buszoznia egy "csanyi" kis csomagert, ami neki eleg maceras, mert ulohelyet nem kap, viszont kapaszkodni meg nem tud. Eddig kihoztak neki, csak kb. 10 honapja nem... A francba ezzel a "szolgaltato" ceggel. Megis, mi a turoert talaltak ki oket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.