Czibere Károly államtitkár szerint 10-ről 5 százalékra esett a munkanélküliség, és csökkent a szegénység 2012 óta.

Mérséklődött a szegénység, és mintegy tíz százalékról ötre csökkent a munkanélküliség 2012 óta – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár szerint mérséklődött a szegénység és csökkent a munkanélküliség

Fotó: pixabay.com CCO

Czibere Károly közölte: a deprivációs index, vagyis a javakhoz való általános hozzáférés jelentősen javult, és mérséklődött a szegénység Magyarországon. Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a szegények számát a 2008-as válság előtti szint alá sikerült szorítani.

Ennek okai között megemlítette a munkaerőpiac folyamatos bővülését, a reáljövedelem kiáramlásának növekedését, a rezsicsökkentést és a devizaadósok megmentését.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
- ez biztos csak az 'elit negyedben' forgolódik, mert akkor látná, hogy mennyi a szegény nélkülöző ember. - az ételosztást is azért tiltják, mert csipi a szemüket...
---------------------------
Bocsánat de ezt nem tudtam kihagyni...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18446635_1430889580264512_4365929268603933130_n.jpg?oh=88327eb6d776c811bff7bd1d9f5a062e&oe=5ACA1C03
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Mind a szegénység, mind a munkanélküliség nőtt. A közmunka soha nem lesz egyenlő a rendes munkával + azok a most már minimum másfélmillió magyar akik kint dolgoznak ha nem mehetnének nyugatra szintén munkanélküliként tengődhetnének.
ila51
azóta ki vannak tiltva a hajléktalanok , és ételosztók
anka
- ez biztos csak az 'elit negyedben' forgolódik, mert akkor látná, hogy mennyi a szegény nélkülöző ember. - az ételosztást is azért tiltják, mert csipi a szemüket...
---------------------------
Bocsánat de ezt nem tudtam kihagyni...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18446635_1430889580264512_4365929268603933130_n.jpg?oh=88327eb6d776c811bff7bd1d9f5a062e&oe=5ACA1C03
szaboria1
A putri cigány már elfelejtette honan is indult, hogy ilyen államtitkárai lehetnek.
Clavigo
Szerencsére rengeteg here,dologtalan ingyenélőt tudtunk alkalmazni,,,államtitkárként,miniszter biztosként,főtanácsadó-tanácsadóként,,m. elnöki megbízottként,stb.,stb.,stb.." büszke és erős,,,meg saját lábon áll " az összes.
kereső
Államtitkár Úr, nem a magyar ksh.adatokkal kéne példálózni,mert azt önök úgy alakitják, ahogy tetszik.Az eurostat adatai egészen mást mutatnak.Mi van pl. azokkal a munkanélküliekkel,akik már teljesen kiestek a rendszerből? Már nem munkanélküliek,már nem közmunkások, és még mindig nincs bejelentett munkahelyük.Ők azok,akik a magyar ksh.nál sehol nincsenek.Nem bészélünk róla, tehát nem is léteznek. A külföldön dolgozókat-akik megőrizék magyarországi lakcimüket-talán mégsem kéne számba venni a munkanélkülési adatok megállapitásánál.
magyarbakancs
Szegény szót nem írhatják le a hivatalban csak a rászorulót.
Ez mindent elmond erről szemét kormányról.
Az a gond ,hogy sajnos az elme betegséget csak megfelelő intézetekben lehet gyógyítani Nem a parlamentben kellene milliókért kezelni.
Mert ezek amit mondanak súrolja a idiotizmus határát.
human
Akkor ezért nincs már szükség ételosztásra. Értem már.
Hellcat
Attól hogy ő úgy érzi attól még nem igaz.
Macskanő
Ha megszámoljuk rendesen, akkor kiderül, hogy az utóbbi 7 évben úgy 8 millióan találtak állást. Kiváló teljesítmény, el kell ismernem!
Szerintem a munkaügy területe az, ahol Orbán és bandája a legpofátlanabb módon hazudik. (Már ha lehet egyáltalán rangsorolni..)
Pár ellentmondás. (Amit persze egyetlen Orbán bari sem lát.)
Az új munkavállalók közé beszámolják azokat is, akik külföldön helyezkedtek el. Szóval azok is Orbánék eredményei, akik miattuk futnak le a térképről. Beszarás...
A munkanélküliség számításánál teljes jogú munkahelynek tekintik a közmunkát. 50 ezerért..
Az átlagfizetések statisztikája viszont mindig úgy kezdődik, hogy a "közmunkásokat leszámítva". Miért leszámítva? Rendes munka, nem?
Tessék már beleszámolni a fizetések átlagába is! Ha már úgy nem lehet a statisztikát kezdeni, hogy államtitkárokon, képviselőkön és egyéb tolvajokon kívül...
Hogyan lehetne ezt még fokozni? Talán a külföldön melózó százezrek fizetését is bele kéne számítani a hazai átlagbérbe!
cs.n.
Csak szerintem hangzik hülyén ez a "reáljövedelem kiáramlása"?
Még egy aprócska adalék:
portfolio.hu/gazdasag/atrajzolhatta-magyarorszagot-a-kivandorlas-kevesebben-dolgoznak-itthon-mint-gondoljuk.270109.html
Erre azért ne verjék a mellüket államtitkár úrék a napi dicshimnuszaikkal egybekötve.
namihami
Igenis, igaza van Czibere elvtársnak. Valóban nő a foglalkoztatottak száma. Tessék csak utánanézni, hogy pl. az államtitkárok és minisztériumi dolgozók száma milyen szép tempóban és folyamatosan javul. És a kint dolgozó munkások száma is rohamos mértékben növekszik.
Csak azokat is ide kell számolni és a statisztikai adat---HUSSSSSS.
kokopelli
@kereső: ..a statisztika ugyanolyan mint a bikini! Csak a lényeget takarja el mindkettő!?-)
justhpeter
Már a foglalkoztatásban is túltolták s biciklit. Nem véletlen, hogy Demján 350 ezer embert akar kirúgatni. Mert ö szerinte már sok is a dolgozó.
anka
@kokopelli: - de attól még a pics... kivan...
kokopelli
@anka: ...csánk,vagy csak egyesszám,talán a fenekünk?!Nem kívánt törlendő! ;-)
Villon
Úgy örülök az ilyen jó hireknek! Tudom, hogy nem igaz, de legalább monggyák!
cikicakk55
Legalább a rezsi csökkentés ne hallanánk folyton.Megkaptuk a rezsi-csökkentett végelszámolást a gázról.37.800 ft. Évek óta nincs karácsonyfánk,mert fáj látni,hogy nincs alatta semmi.Az idén meg talán a két karácsonyi napra fut majd valami főtt étel az asztalra.A bözsi utalványt ma cseréltem be kp-ra,mert ma kaptam meg. Már csak 17.800 ft-ot kéne kiizzadni,de miből? Már eladni sincs semmit! Töröljétek ki a rezsicsökkentésetekkel a valagotokat. Év közben olvastam pár agymosottat,hogy igen is, a rezsicsökkentés náluk működik. Azt hittem országosan csökkentették,mert Csongrád megyében nem csökkent.Tegnap voltunk a Gázműveknél és rengetegen voltak. Mind átalánydíjas ember,akiknél egy évben egyszer novemberben olvassák le a villany és gázórát.A villany végelszámolását még meg sem kaptuk.Még nem vettem semmit karácsonyra( már mint ételt),de nyilván a villanyszámláig nem is fogok.Kaptunk egy javaslatot,hogy kérjük alapból az átalánydíj emelését,így évvégén talán nem kapunk ennyire magas végelszámolási csekket. Még is,hogy emetessük meg? Ezzel így is az eddigi 13.000ft/hó 18.000/hó-ra változik. Mit emeltessünk még rajta,mikor 125.000ft-ból élünk meg hárman? (iskolás gyerek)
Nessy
@cikicakk55: Ejnye, ejnye! Te is a pénztárcádnak hiszel, nem a kormány propagandának?
Ez a rizsacsökkentés egy kis háztartás esetében a kóbor apácák megtévesztése!
Kisfogyasztó lévén, 1200 m3 / év kedvezményes volt, 100-150 m3 esett a magasabb sávba. Kevesebbet fizettem, mint ma, egy egységre vonatkoztatva! Ja, és nem volt 27 % ÁFA! Csökkenteni meg nem a teljes költséget csökkentették csak kb, a harmadát. A különböző kiegészítők az ÁFA növekedése miatt nőttek! Ennyi!
solidedge
A szövegből lemaradt az a szó, hogy Tanzániában.
cikicakk55
@Nessy: Nekünk azt mondták a gázműveknél,hogy azért ilyen magas a gázszámla,mert Mj-ban ( Mega Joule) -ban számolják,ami a fűtőértéket növeli.300 m3-el többet fogyasztottunk mint tavaly.Igaz,még az sem lenne ennyi,mert 1 m3 ára 180 ft.Azt viszont a hölgy sem tuddja és szerinte senki nem tudja,hogy számolják át a Mj-t M3-re Nem tudja,hogy mennyi a szorzója,vagy osztója,vagy mije a m3-nek. Lényeg,hogy hiába volt a gázkonvektorunk ugyan annyit,ugyan arra a hőfokra beállítva,mint egy éve, azt a hőfokot a fűtőérték miatt 2x annyi idő alatt éri el a szoba hőmérséklete. Nálunk 18 fokra van beállítva,( kivéve,ha itt vannak az unokák.) a meleg vizet is gáz fűti. Azt én is észre vettem,hogy ugyan abban a fazékban,ugyan annyi levesnek való víz,lassan 3x tovább kell,hogy elérje a forrásfokot.Ma már reggel 7-kor el kell kezdenem főzni( már amikor van mit),hogy délre kész legyen. Lényeg,hogy a rezsicsökkentés nálunk nem vált be és még nagyon sok embernek szintén nem.Csak Hódmezővásárhelyen a biztonsági őr szerint a végelszámolási csekkek kipoztázása óta,tömeg van végig a nyitvatartási idő alatt. A hölgy aki az íróasztalnál ül,már nyitás előtt retteg,mert mindenki Ő rá akarja borítani az asztalt,mert horribilis számlák mentek ki. Pedig nem Ő tehet róla,hogy szar minőségű gázt kapunk az Ukránoktól. Putyin szerint legalább is az Ukránok heccelik meg a gáz minőségét. Nem hiszem el,hogy Orbán ne tudna róla,de neki karácsony előtt sem okoz 38.700 ft kifizetése fekete karácsonyt. Mi is megszoktuk,hogy se ajándék,se fa,de a két karácsonyi napra volt (eddig) főtt étel.Idén nem lesz,de az is lehet,hogy gáz sem lesz,ha nem sikerül a maradék pénzt előteremteni. paplan és dunna alatt töltjük a telet.A gyereket sajnálom,mert a szünetben nincs kollégium,úgy velünk együtt fagyoskodik lehet.
papa.49
Hájfejű cibereleves ezt a képet nézegesd a kivégzésed előtt is te tetű !!!
teuton
A munkanelküliseg csökkent... Na vajon miert??? Az utobbi nehany hetben (!) egyedül a cegünknel ( DHL) a duplajara emelkedett a magyar "migransok" szama, a kisvarosunkban pedig mostmar üzletben, utcan, lepten-nyomon magyar szot hallok. Tehat termeszetes, hogy a munkanelküliseg MO-on csökken, ha ezrevel mennek az emberek külföldre, föleg hozzank Nemetorszagba... Ez valoban a kormany "erdeme"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.