A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre – jelentette ki a miniszterelnök az Echo TV csütörtöki műsorában.  

Az Európai Parlamentben a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásról a kormányfő azt mondta: Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincsen Brüsszellel, az Európai Parlament támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.

Orbán Viktor szerint nincs demokráciavita Brüsszelben

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Szerinte "a brüsszeli gépezetnek" az EP a leginkább politikailag motivált része. Ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az EP az első, amelyik "ugrik és megtámadja hazánkat".

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, Orbán Viktor azt válaszolta, törődni kell ezzel, és meggyőző erővel kell bemutatni érveinket.

Az egyetem, az "álcivilek" ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás ügyéhez

- mondta Orbán Viktor. 

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Te szerencsétlen picsgyümölcs mit tudsz te a DEMOKRÁCIÁRÓL ???
Nincs vita Brüsszelben, csak lassan elérnek oda hogy nekünk ,,kívül tágasabb,, oszt. jónapot !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@karma1: Akkor ugorj neki mégegyszer...nem tudom értelmezted-e...hogy Európáról beszéltem...vagy te láttál valahol említést az általad említett helyekről??
karma1
@Pálinkás Pál: Bocs, nalam csak az utolso mondat ragadt meg , a "vagy nézz csak szét bárhol a világon,ahol ezek közül akár egy család is megtelepszik,ott vége a nyugalomnak."... Az Europa le,aradt, mert nalam felulirta a "barhol a vilagon"...:o(((
Pálinkás Pál
@karma1: semmi baj...de azért Ausztráliára hivatkozni??? Mint tudjuk ők azok ,akik szinte senkit nem engednek be...jelzem teljesen helyesen...Vagy rosszul tudom hogy Ausztrália helyet bérel távol a migránsoknak??? és meg sem engedi közelíteni a partjait migránscsónakokkal??? javíts ki ha tévednék!:)
karma1
@Pálinkás Pál: Jajjjjjjajjj,... Baratom, Te nagyon el vagy tajekozodva! Ausztralia az egyik legnagyobb befogado, Darwinban minden nap kikot jo par csempeszhajo, tele menekultekkel, sri lankarol, a polinez szigetekrol, es persze Sziriabol, Iranbol, MINDENHONNAN!
Evente 80-100 EZER menekultnek adnak menekultstatuszt, es minden szinten foglalkoznak veluk.
Ausztraliaban kizarolag az aboriginek eltek, Uj-Zelandon meg nem is voltak eredeti oslakosok, hanem a - kesobb elnevezett - Cook-Islandrol vandoroltak be az elso maori torzsek. A vad maoriak eszakon telepedtek le, a bekesebbek a deli szigeten. Az embereves is azert volt, mert az allatvilag rendkivul szegenyes volt, szinte semmi. Ezert aztan az eszaki torzsek rendszeresen tamadtak a deli, bekes maorikat, es oket ettek meg fofogasnak,...:o)))
Ha itt kimesz az utcara, alig latsz feher embert. Osszesen van 4.6 millio lakosa egesz Uj-Zelandnak, abbol 600 ezer vallja magat maorinak, a tobbi pedig kulonbozo nemzetiseguek. A ferjem osei 130 eve a Shetland Islandrol, Skociabol jotte, hajoorvos volt az anyai dedapja. De itt barkit megnezel, mindenkinek van valahol Europabol, Amerikabol vagy Japanbol, Kinabol rokona. Na meg INdiabol, meg az arab vilagbol...
Tavaly tobb mint 68 ezer menekult kapott Uj-Zelandon statuszt, iden fel akarjak emelni 100 ezerre a befogadottak szamat, mert kell a munkaskez, sok volt a termeszeti katasztrofa, rengeteg az epitkezes. Most adnak majd ki megint sok 3 honapos munkavizumot, amivel lehet gyumolcsot szedni, nalunk a deli szigeten. Jo penzt fizetnek a farmerek, mert kulonben a fan rohad a gyumolcs, nem lesz szolo, bor,...
Most ugyan van egy nagyon nepszerutlen kormanya az auziknak, ok le akarjak lassitani a befogadast, mert nem kapnak annyi tamogatast, mint kellene, de az ellenzek ott is emelni akarja a befogadottakat.
Pálinkás Pál
@karma1: Hogy Új-Zéland hogy gyilkolja le magát az nem az én gondom...tenném hozzá ott a fehér ember a bevándorló...De azért kíváncsi lennék,ha a fehérek otthagynák azt a szigetet,hány hét alatt menne csődbe/Lásd Afrikát,volt gyarmati országok,mind a béka segge alatt/...!
karma1
@Pálinkás Pál: Palikam, nagyon rossz nyomon jarsz Uj-Zelandot illetoen...:o)) Ugyhogy errol ne is beszeljunk, hiszen en elek itt 18. eve mar...:o))) Joejt...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.