A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre – jelentette ki a miniszterelnök az Echo TV csütörtöki műsorában.  

Az Európai Parlamentben a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásról a kormányfő azt mondta: Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincsen Brüsszellel, az Európai Parlament támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.

Orbán Viktor szerint nincs demokráciavita Brüsszelben

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Szerinte "a brüsszeli gépezetnek" az EP a leginkább politikailag motivált része. Ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az EP az első, amelyik "ugrik és megtámadja hazánkat".

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, Orbán Viktor azt válaszolta, törődni kell ezzel, és meggyőző erővel kell bemutatni érveinket.

Az egyetem, az "álcivilek" ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás ügyéhez

- mondta Orbán Viktor. 

(MTI)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Te szerencsétlen picsgyümölcs mit tudsz te a DEMOKRÁCIÁRÓL ???
Nincs vita Brüsszelben, csak lassan elérnek oda hogy nekünk ,,kívül tágasabb,, oszt. jónapot !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
"Orbán Viktor szerint nincs demokráciavita Brüsszelben"
Mert tisztelt Miniszterelnök úr ön nem ismeri a demokráciát.
Az ön felfogása il liberális az ,az Diktatúra.
quadrocopter
Hát persze, hogyan is lenne demokrácia vita, csak éppen már arról beszélnek, amiről eddig soha, hogy valamiképpen az uniós lével kéne pofán verni a genyóbandát a sajtószabadság korlátozásáért, az állampolgári jogok csorbításért, az uniós pénzek sunyi felhasználásért!
kereső
Persze,hogy nincs.Szerintetek, mert a szó tartalmától is kiráz a hideg benneteket.Úgy féltek tőle,mint az ördög a tömjéntől.Elő kellene már venni ismét a rózsafüzért, és imádkozásra hivni a hiveket, a "brüsszeli" demokrácia támadása ellen.
papa.49
Te szerencsétlen picsgyümölcs mit tudsz te a DEMOKRÁCIÁRÓL ???
Nincs vita Brüsszelben, csak lassan elérnek oda hogy nekünk ,,kívül tágasabb,, oszt. jónapot !!!
Macskanő
Bezzeg, amikor a nyugathoz csatlakoztunk (ezt tette Szt. István is), és ezt azzal erősítettük meg, hogy beléptünk az Unióba. Ő akkor egy rohadt szót sem szólt, hogy ez egy óriási hiba. Most, hogy nem az ő elképzelése szerint alakulnak a dolgok (mert, ugyebár a tagság kötelezettségekkel jár), akkor az a szerinte üdvözítő út, ha kígyót-békát kiabál rájuk. A sok birka (a kemény magja) éljenzi, s örül a Kedves Vezetőjének. A magyarok többsége meg szeretné, ha meg sem szólalna.
Ha Soros valóban segíti az illegális migrációt, ahogy Orbánék ezt állítják, akkor miért nem emelnek ellene vádat? Ahelyett, hogy csak hangulatkeltésre és közpénz pazarlásra alkalmas ostoba plakátkampányt folytatnának helyette.Nem tudom van-e még olyan komolyan vehető párt tőlünk Nyugatra, aki egy választási kampányba azzal gördül be, hogy kiplakátolja az országot valakinek a fejével, és megpróbálja elhitetni, hogy ő az ellenség, és az a kormányprogram, hogy megvédenek tőle.Soros-fóbiában szenvedő, szellemileg lerobbant társaság Rohadt ez az egész államszervezet. Nincs egyetlen ember, aki szembe merne menni Orbán akaratával. Mindenki csicska.
tudode
Ez a KORLÁTOLT, v mégsem NAGYON JÓL TUDJA, hogy az EU Parlament 100%-os akarata kell ahhoz, hogy ELKAPJÁK A RÉPÁJÁT. Nyomja a SÓDERT EZERREL a Tv-jében
.
----- Orbán Viktor a Napi aktuálisban - ECHO TV
www.youtube.com/watch?v=X0TgHiiqcOg
.
Barátok egymás között! Jót röhögtek, miután felgyújtotatták 2006-ban a fővárost!
.
----- Orbán nevetve: Nincs is kormány
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
Mostani alkotmányíró RÁSZÓLT anno a POFAGOLÓRA, hogy nem kell leszólni a szocikat!
.
Micsoda POFÁTLAN, GÁTLÁSTALAN, PÉNZ-, ÉS HATALOMÉHES BAGÁZS. Összeegyeztetve a két videó hangnemét!!! Ezeknek jobban illene a kezükben a kormányrúd helyett a GANAJTÚRÓ VASVILLA!
Macskanő
@papa.49: Orbánnak Európa csupa számára undorító dologtól hemzseg.
Szabad sajtó. Tolerancia. Tolvajoknak börtön. Politikusoknak apró-cseprő vétkekért is süllyesztő. Piacgazdaság. Tisztességes verseny. Szociális érzékenység. Jog, demokrácia.Ahogy súlyosbodik a cezaromániája, az üldözési mániája, (Nagyjából mint anno Sztálin esetében.)úgy jön ki a valódi énje.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/12/08/utolso-eroddel-is-vedd-meg-a-fejeden-taposo-bakancsot/
Kelj fel ember és védd meg Orbán Viktort, aki nem gazdag ember, mert számára az uralkodás
nem üzlet. Az apja, anyja, testvérei, felesége, lánya, veje milliárdosok lettek ugyan, de a
tehetségüknek köszönhetik. Kelj fel ember a nettó százezres fizetéseddel a zsebben, amiből nem tudod taníttatni a gyerekedet, nem tudod normálisan eltartani sem és soha a büdös életben nem is lesz több, nem lesz jobb, nem lesz élhetőbb életed sem neked, sem a gyerekeidnek. Neked majd lesz valamikor negyvenezres nyugdíjad – ha élsz addig – és eldöntheted, hogy megfagysz inkább, vagy éhen halsz. Védd meg a pusztuló falvakat, ahol nincs orvos, nincs iskola, nincs gyógyszertár, nincs munkahely, csak közmunka van és nemzeti dohánybolt. Ahonnan nincs menekvés, mert oda láncol az eladhatatlan házad, a pénztelenséged, az iskolázatlanságod és ugyanez lesz a sorsa a gyerekednek is. Védd meg Rogán és Habony milliárdjait, luxus életét, ibizai bulizásait, kötvénybizniszét. Védd meg Mészáros Lőrinc százmilliárdjait, televízióit, rádióit, lapjait, külföldi villáit, vadászkastélyait, naponta szaporodó vállalkozásait. Védd meg Szijjártó úszómedencés villáját, Pintér Sándor biztonsági cégeit, Lázár János gyerekinek szőleit és luxusvilláit. Védd meg Farkas Flórián értékes személyét. Védd meg a külföldre talicskázott milliárdokat, miközben a te fizetésed arra elég, hogy ne halj éhen. Védd meg az egyháznak átjátszott vagyont, miközben neked már nincs lehetőséged dönteni arról, hol és mit tanuljon a gyereked, mert vitte az egyház az egyetlen iskolát a faluban, ahol élsz. A gyereked oda fog járni akkor is, ha nem vagy vallásos, ha nem vagy keresztény. Jogod van ugyan mást választani, de lehetőséged nincs. Védd meg az ellátás nélkül maradt emberek nyomorát és közben mosolyogj boldogan, amikor
valamelyik NER-lovag luxusautója elsuhan melletted. Védd meg a saját, örökre bebetonozott
nyomorodat, a fideszes pártkatonának...
kokopelli
@Macskanő:...csak szeretett volna az ország igazán csatlakozni a nyugathoz!A
múlt és a jelen politikusai csak annyit értek el,hogy a Balkánra emlékeztették az
országot,ami a lakósságra természetesen sértés volt!Melyik politikus nem ß@r-
ta le?A maiak már annak is örülnének,ha legalább demokratikusnak tartanák ő-
ket,mert inkább a keleti Európához közelednek,egyre szaporább nyelvcsapásokkal!!
namihami
Na, most fel lettünk világosítva. És ráadásul az igazi demokrácia leghitelesebb szakértőjétől, mi több, művelőjétől és vezetőjétől.
Jöhet a megvilágosodás azoknak a sötét brüsszeli amatőröknek egy igazi demokrata útmutatásai szerint.
papa.49
@Macskanő: A Sztálin egy köcsög zsarnok volt, aki a birodalma lakosságából mindig kipécézett egy,egy csoportot és azt totál taccsra vágta, ehhez képest a csutigörény, még tanuló se lehet, és hála Istennek nincs is akkora gazdasági erő mögötte mint volt a muszkáknál !!!
Így ez a tetű csak a népet tudja sanyargatni, azt teszi is bőven, és hazudik mindenben, jó cigány szokás szerint !!!
justhpeter
Az lenne a legjobb, ha elhinnénk, hogy a mi Viktorunk beteg. Neki is jobb lenne a megfelelő intézetben.
Macskanő
@papa.49: Európa alapértékei adottak, alá vannak írva a csatlakozási dokumentumokban. Nem vita téma.
Ha Orbán erről szeretne vitázni, körberöhögik aztán elhajtják...
Pálinkás Pál
a csúti már rég megérett a kötélre...de...szerintetek az a demokrácia ha az emberek megkérdezése nélkül afrikai analfabétákat telepítenek a nyakukba...olyanokat akik jó részénél még egy cerkófmajom is intelligensebb...vagy a felső határ nélküli kvóta is demokratikus,igaz???ha orbánék,mint parlament eldöntenek valamit,az diktatórikus,ha ugyanezt az EP teszi,akkor rendben van,igaz???
Rockxy
Ami az egész Földön nem felelhető, ami nincs, arról miért kellene vitatkozni?
papa.49
@Macskanő: Normális ember, mondom EMBER nem is vonja kétségbe az általa aláírt dokumentum hitelességét, de egy koszos cigány ezt megteszi !!!
KisGenyo2
Majd ha újra bejönnek az oroszok, akkor lesz látványos a demokrácia, azaz annak hiánya...
egyvandor
Ez a suttyó mindig demokráciára hivatkozik, ha nem ő diktálhat, ha nincs igaza, ha nem lophat.
A kádárékkal is csak az volt a baja, hogy nem ő ült a székükben.
Azonban amint helyzetbe kerül jöhet az illiberális tekintélyuralmi rendszer.
Kíváncsi vagyok, ha majd Putyin benyújtja a számlát mit fog rá mondani.
Ilyen aljadékkal ritkán találkozik az ember.
cikicakk55
Az a gond,hogy Orbán a demokráciát csak a migránsokban és Soros Györgyben látja alkalmazni.Az,hogy emberek millióit lökték bele az árokba a hazugságaikkal,hogy a nép szavazatát nem kérték az Alkotmány módosításához,nem kérték több mint 200 törvény újraírásához,és ugyan ennyi új törvény hozásához,hogy a családja barátai ,szomszédai,rokonai 7 év alatt 4x gazdagabbak lettek mint eddig az nem tartozik a Demokráciába szerinte. Akkor is hazudik,mikor azt mondja,hogy a Magyar emberek megszavazták,hogy nem akarnak migránsokat.Ha jól emlékszem 1,7 millió ember nem kért belőlük,de az ország 8 millió szavazásra jogosult emberből áll.Hazudott,mert az Uniónak 96%-ot mond. Hazudik Sorosról is,mert a Magyar emberekből (ha igaz lenne amit kihoztak a kérdőívek alapján) csak 2,4 millió írta azt,hogy nem akarja a Soros tervet.Ezt még annyian sem látták és annyira sem hiteles,mint a migrációs szavazás,mert itt konkrétan tudja pár százezer ember,hogy kizárt a végeredmény. Valahogy nem tudják átszámolni a beérkezett kérdőíveket. Nem hiszem el,hogy az Európai Bizottságban,vagy az Európai Parlamentem nem tudják,hogy hazudik! Ha komolyan vennék Magyarország Uniós tagságát és érdekük lenne,hogy az országunk Demokratikus legyen,( Nem az Orbán féle negyed vagy annyi sem Demokráciára gondolok ) akkor már rég elzavarták volna a hazug Miniszterelnökünket a 3,14csába. Ebből mi Magyarok azt tudjuk leszűrni,hogy az EB-ben és az EP-ben épp olyan hazug,megvásárolható disznók ülnek mint itthon a Parlamentben. Semmi esélyünk,hogy vissza kapjuk az igazi Demokráciát.Nem jól írom,hisz igazi sosem volt,de legalább az,mikor valamennyire volt.
kokopelli
@papa.49: (9:44)...megjött az esze a vajdának? Arrról nem vitatkozik,amit nem ért,
ill. nem ismer? Begyógyszerezték őkelmét?...biztos ami sicher?
kulabombaafityiszre
Igen viktorkám a minden mindennel összefüggésre én is tudok egy példát,bár legalább akkora marhaság mint a tied.
Tehát,ha seggedről kihúznak egy szőrszálat,könnybe lábad a szemed,viszont ha szemed ki-
nyomják összefosod magad.
nevemnick
Nem tisztelem azokat a zembereket, akiknek nem mechanikai sérülésből kifolyólag valamelyik irányba hajlik az orra, ami jelzi, hogy nem egyenes a viselője.
libellle
@kokopelli: Ma halottam csak félfüllel,( majd kesöbb megolvasom) hogya a NATO valamilyen segitseget akar az ukrnoknak adni, amit Magyarország megvetozott. Nos a nNATO most mint a mehecskefeszek, mar elhangzott, hogy Magyarországot ki kel zarni a NATO-bol. Kedz az tulerett gyümölcs (elrothadni)
libellle
@Pálinkás Pál: A te nyakadba? Ki telepitett oda valakit. a kormányod a mi nyakunkba regisztracio nelkül több mindt 400 ezret.
papa.49
@kokopelli: Ne viccelj ilyen sértés a lókupec ivadéknak, hogy megjött az esze, meg hogy ért valamihez, egyhez a lopáshoz, de abból ,,nagydoktorija,, van !!!
KisGenyo2
Brüsszel szerint pedig, nincs Orbán Viktor vita demokráciában.
XD
libellle
@karma1: Meg nem olvastam meg a mi hireinkben. De majd azt is olvasom amit elküldtel
Pálinkás Pál
@libellle: Már írtam neked...tanulj meg olvasni...a szövegértelmezésben nem segíthetek!
Pálinkás Pál
@libellle: És kinek a nyakába??? Ti libsik visítoztatok amikor a duce bekeményített a határon...ha normális ember lett volna hatalmon, Magyarországon egy félmajom sem gázolt volna át!!!Ilyen jellegű beszólásaid címezd az impotens görögöknek,meg a digóknak,akik kihalásszák a szemetet a Földközi tengerből!!
libellle
@durbincs: nem tudtam leforditatni a irásodat. Ismeretlen nyelvkent jelzi a forditom. Ellenben, hogy nem oda adozok azt ertettem a kauderwelschböl. de oda is adozok méghozzá hárman a családombol és nem is keveset.persze nem tudom hogy te hol élsz de valószinü a siberia wadonban.
libellle
@Pálinkás Pál: Cak ordibálsz. Semmi de semmi alapja annak. Az EU söt azon belül Austria ami és mág paar ország felkinálta technikai és human erö segitséget. A duced, mindet elutasitotta. En nem libsi vagyik az ez beteg magyar kitalacio. En liberalis vagyok nézz utánna mit jelent.,
Pálinkás Pál
@libellle: Te valamit qrvára nem értesz... nem kell semmiféle segítség...az arabok meg a feketék nem kellenek Európába...bár ezt ti nehezen értitek meg...vagy nézz csak szét bárhol a világon,ahol ezek közül akár egy család is megtelepszik,ott vége a nyugalomnak...de magyar példát is említve,gondolom te sem szívesen költöznél a cigánysorra!!!
karma1
@Pálinkás Pál: Legyszi, Ausztraliat es Uj-Zelandot hagyd ki a peldalozasodbol, jo? Ha nem latod, hogy ezen a ket helyen - az egyik raadasul kontinens is - hogy elnek az emberek, akkor a mi nevunkben ne nyilatkozz.
Pálinkás Pál
@karma1: Akkor ugorj neki mégegyszer...nem tudom értelmezted-e...hogy Európáról beszéltem...vagy te láttál valahol említést az általad említett helyekről??
karma1
@Pálinkás Pál: Bocs, nalam csak az utolso mondat ragadt meg , a "vagy nézz csak szét bárhol a világon,ahol ezek közül akár egy család is megtelepszik,ott vége a nyugalomnak."... Az Europa le,aradt, mert nalam felulirta a "barhol a vilagon"...:o(((
Pálinkás Pál
@karma1: semmi baj...de azért Ausztráliára hivatkozni??? Mint tudjuk ők azok ,akik szinte senkit nem engednek be...jelzem teljesen helyesen...Vagy rosszul tudom hogy Ausztrália helyet bérel távol a migránsoknak??? és meg sem engedi közelíteni a partjait migránscsónakokkal??? javíts ki ha tévednék!:)
karma1
@Pálinkás Pál: Jajjjjjjajjj,... Baratom, Te nagyon el vagy tajekozodva! Ausztralia az egyik legnagyobb befogado, Darwinban minden nap kikot jo par csempeszhajo, tele menekultekkel, sri lankarol, a polinez szigetekrol, es persze Sziriabol, Iranbol, MINDENHONNAN!
Evente 80-100 EZER menekultnek adnak menekultstatuszt, es minden szinten foglalkoznak veluk.
Ausztraliaban kizarolag az aboriginek eltek, Uj-Zelandon meg nem is voltak eredeti oslakosok, hanem a - kesobb elnevezett - Cook-Islandrol vandoroltak be az elso maori torzsek. A vad maoriak eszakon telepedtek le, a bekesebbek a deli szigeten. Az embereves is azert volt, mert az allatvilag rendkivul szegenyes volt, szinte semmi. Ezert aztan az eszaki torzsek rendszeresen tamadtak a deli, bekes maorikat, es oket ettek meg fofogasnak,...:o)))
Ha itt kimesz az utcara, alig latsz feher embert. Osszesen van 4.6 millio lakosa egesz Uj-Zelandnak, abbol 600 ezer vallja magat maorinak, a tobbi pedig kulonbozo nemzetiseguek. A ferjem osei 130 eve a Shetland Islandrol, Skociabol jotte, hajoorvos volt az anyai dedapja. De itt barkit megnezel, mindenkinek van valahol Europabol, Amerikabol vagy Japanbol, Kinabol rokona. Na meg INdiabol, meg az arab vilagbol...
Tavaly tobb mint 68 ezer menekult kapott Uj-Zelandon statuszt, iden fel akarjak emelni 100 ezerre a befogadottak szamat, mert kell a munkaskez, sok volt a termeszeti katasztrofa, rengeteg az epitkezes. Most adnak majd ki megint sok 3 honapos munkavizumot, amivel lehet gyumolcsot szedni, nalunk a deli szigeten. Jo penzt fizetnek a farmerek, mert kulonben a fan rohad a gyumolcs, nem lesz szolo, bor,...
Most ugyan van egy nagyon nepszerutlen kormanya az auziknak, ok le akarjak lassitani a befogadast, mert nem kapnak annyi tamogatast, mint kellene, de az ellenzek ott is emelni akarja a befogadottakat.
Pálinkás Pál
@karma1: Hogy Új-Zéland hogy gyilkolja le magát az nem az én gondom...tenném hozzá ott a fehér ember a bevándorló...De azért kíváncsi lennék,ha a fehérek otthagynák azt a szigetet,hány hét alatt menne csődbe/Lásd Afrikát,volt gyarmati országok,mind a béka segge alatt/...!
karma1
@Pálinkás Pál: Palikam, nagyon rossz nyomon jarsz Uj-Zelandot illetoen...:o)) Ugyhogy errol ne is beszeljunk, hiszen en elek itt 18. eve mar...:o))) Joejt...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.