A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy pénteken vádat emeltek a Teréz körúti robbantó ellen.

P. Lászlót előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a fiatal 2016. szeptember 24-én este egy robbanószerkezetet és – hogy fokozza a rombolóhatást – szögeket tartalmazó táskát tett le a földre a Teréz körúton. Ezután kivárta, míg a szokásos járőrútvonalat bejáró szolgálatban levő egyenruhás rendőrök a csomag közvetlen közelébe érnek, majd távirányítással működésbe hozta azt, hogy végezzen az egyenruhásokkal. Azt tervezte a vád szerint, hogy a robbanás után elveszi a szolgálati fegyverüket.

Vádat emeltek a Teréz körúti robbantó ügyében

Fotó: Police.hu

A robbanás ereje alkalmas volt arra, hogy az annak közvetlen közelében lévő járőrök életüket veszítsék, és a közelben tartózkodó további személyek is súlyos, akár életveszélyes sérüléseket szenvedjenek.

A járőrök a robbanás után súlyos, életveszélyes, míg egy másik ember nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott később a Belügyminisztériumnak (BM) elküldött e-mailben leírta a robbanószerkezet összetételét, elkészítésének lépéseit, és jelezte, hogy hamarosan konkrét követelésekkel áll elő. Azt tervezte, hogy a BM-et egymillió euró összegű készpénz kifizetésére kényszerítse azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem teljesítik követélését, akkor újabb robbantásokat követ el.

Végül azonban – 2016. október 19-én – a TEK munkatársai elfogta a férfit.

Az ügyészség szerint a vádlottnak módjában állt volna folytatni, amit eltervezett, mivel a birtokában lévő robbanóanyagok és gyújtószerkezetek felhasználásával olyan szerkezet elkészítésére volt képes, amely több ember életének kioltására alkalmas.

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rdos
Nem értek hozzá, ezért kérdezem az értőket. 1 millió euróból hány pisztolyt lehet venni?
nezelodo
Nagy becsben lesz ez a félkegyelmű kölyök, majd a tárgyalásra is BTR-ekkel viszik, mint ahogy elfogták, nehogy nagy veszélyt okozva rákacsintson a portásra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.