A Magyar Posta reagált azokra a sajtóértesülésekre, amelyek szerint a karácsonyi időszakban központi utasításra nem kézbesítik a levélküldeményeket. 

A 444 szerkesztőségéhez eljuttatott közleményben a Magyar Posta tagadta az RTL Klub Híradójának értesüléseit arról, hogy a postások a karácsonyi időszakban központi utasításra nem kézbesítik a levélküldeményeket. Közleményük szerint a postásoknak a jogszabályok szerint "lehetőségük van" arra, hogy ne kézbesítsék a leveleket.

A Posta szerint nem igaz, hogy központi utasításra nem kézbesítik a leveleket

Fotó: Posta.hu

Például a 324x229x24 mm-nél nagyobb, közönséges küldeményként feladott levelek esetében mellőzheti a postás a kézbesítést, az áprilistól hatályos 81/2017 kormányrendelet alapján. Azért, mert az ilyen méretű küldeményt itthon csak csomagként lehet feladni, "így ezek házhoz kézbesítése más csomagokkal együtt a szokott módon történik".

Vagyis a Posta csak értesítőt küld, az ügyfél pedig maga mehet a csomagjáért. 

A Posta közleménye szerint az valóban igaz, hogy a karácsonyi időszakban nagyobb a munkateher a postásokon, ezért is fordulhatott elő, hogy munkatársunk félreérthetően válaszolt a feltett kérdésre. Azt is elismerték, hogy a posták "tele vannak csomagokkal", ezért "sajnos előfordulhat, hogy a megszokottnál többet kell várakozni egyes postákon" a csomagok átvételére. Azt viszont továbbra is állítják, hogy "a Posta felkészült" a megemelkedő csomagforgalomra.

(444.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbanisztán. Európában. 2017-ben. Így is vicc, úgy is röhej.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
ja aklor bélyeg sem kell annyi ugye csak a fele, curva világ alacul hé
Lepényleső
Na ugye,milyen jól működik minden ahová betette lábát a fydes?
kisrigó
A postai díjakat emelik, a szolgáltatást meg szűkítik! Igaza volt annak a szakszervezeti vezetőnek, aki azt mondta, hogy meg kellene jobban becsülni a postai dolgozókat (is)! A feladatuk egyre több, hóban, fagyban, kánikulában talpalnak. Tele a táskájuk mindenféle sz@r kormány "tájékoztató" levéllel, több kilóval növelve az egyébként is nehéz táskát. Nem vagyok érintett, csak látom.
Desischado
Akkor az árakat is vigyék le! Az igazgatónak majd 6 milla a fizetése a prémiumokról nem is beszélve, a dolgozók meg éhbérért talpalnak! A jó édesanyjukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.