Lezárta a nyomozást, és vádemelést javasol a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – jelentették be pénteken Budapesten.

A hungarista szervezet elleni nyomozás 2015 augusztusában indult. Egy ismeretlen hívta fel levélben a figyelmet az MNA internetes oldalára, ahol bevándorlók elleni harcra buzdító cikkek voltak, és fotókon fegyverek voltak láthatóak.

Karabélyok, kézigránátok és fegyverek is voltak a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal tagjainál

Az NNI ellenőrizte az internetes tartalmakat és a kapcsolatrendszereket. A nyomozás alatt mintegy ötven helyszínen tartottak házkutatást és több mint száz fegyvert találtak – köztük sorozatlövő karabélyokat, pisztolyokat, 18 ezer lőszert, kézigránátot, aknagránátot, hangtompítókat, csaknem egykilónyi robbanóanyagot és hat kilogramm lőport. 

Tavaly novemberben három embert letartóztattak, ketten közülük most is házi őrizetben vannak, egy pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Karabélyok, kézigránátok és fegyverek is voltak a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal tagjainál

A hungarista szervezet elleni nyomozás során 17 embert gyanúsítottak meg. Közösség tagja elleni erőszak előkészülete, illetve lőfegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal visszaélés miatt javasolnak vádemelést ellenük. A gyanúsítottak 17 és 58 év közötti férfiak.

(MTI)

Fotók: ORFK/MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezek a fegyverek nem voltak sokkal felelotlenebb kezben, mint azok a marokfegyverek, amiket kuszaszem vasarolt a parlamenti kepviseloknek, es amihez oriasi municiot is vasaroltak...
papa.49
Ezt úgy tavaszig elhúzzák, aztán ha nyernek felmentik őket, és ,,szabadcsapatot,, alakítanak belőlük !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.