Az MSZP pénteken felszólította a budapesti városvezetést, hogy küldje vissza és javíttassa ki a 3-as metró közelmúltban felújított, de szerintük már rozsdásodó "roncsszerelvényeit".

A szocialisták budapesti képviselője, Horváth Csaba úgy fogalmazott, hogy a metrókocsik rozsdásodásáról szóló hírek megerősítették a korábbi álláspontjukat, hogy a főváros csak "ócskavasakat rendelt aranyáron".

Az ellenzéki politikus szerint már most látható, hogy a szerelvények nemhogy harminc, de tíz évet sem bírnak majd ki a forgalomban.

Horváth Csaba: küldjék vissza a felújított metrószerelvényeket!

Fotó: MSZP

Az MSZP budapesti képviselője emellett megismételte azt a felszólítását, hogy Tarlós István főpolgármester érje el a kormánynál a 3-as metró teljes akadálymentesítéssel történő felújítását. Úgy fogalmazott, hogy a 2-es metró esetében 17 éve elmaradt hasonló beruházás is hiba volt, de ugyanez most, a kor fejlődő követelményei miatt már bűn lenne.

A budapestieknek a különböző nagyberuházások helyett olyan, a hétköznapjaikat segítő fejlesztésekre van szükségük, mint a metrószerelvények légkondicionálása vagy a 3-as vonal teljes akadálymentesítése. Hozzátette, hogy mindezt a budapestiek egynapos összes adóbefizetéséből, azaz 20 milliárd forintból fedezni lehetne.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Jozefina: Viheti Putyin hűséges csatlósát is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
azt mondják, hogy ami rozsdának látszott, az csak egy olajfolt...az oroszok még nem találtak rozsdát.
Nessy
@wagabund: vagy annyira megszokott, hogy észre sem vették!
Lepényleső
...is,de nem fontosabb volna visszakövetelni az alkotmányos demokráciát?
human
A tévében meg tarlós még mindig a fakockára és társaira hivatkozik. Ő ezeket látja veszélyesnek és nem a kivitelezői munkát.
kisrigó
A jelenlegi városvezetés bebizonyította az alkalmatlanságát, mert annyit sunyított már, ahelyett, hogy végre a sarkára álljon a budapestiek érdekében. Mi az, hogy nem tartanak be egy már létező törvényt, mert az akadálymentesítés nagyon sok embert érint! A babakocsival, kerekesszékkel közlekedőkkel sem törődnek! Ja, hogy építünk nekik korcsolya csarnokt, menjenek oda taxival, korizzanak egy jót! Mert megérdemlik!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.