A Jobbik közösségi pénzgyűjtést indít és egy kiáltványban a nemzetközi közvélemény támogatását kéri az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéstervezete miatt – közölte Vona Gábor pártelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol kérdésre azt mondta: Simicska Lajos nem támogatja anyagilag a pártot.

Vona: Simicska nem pénzeli a Jobbikot, jöhetnek az adományok
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az ellenzéki politikus "a magyar demokrácia fekete szerdájának" nevezte a számvevőszéki jelentés nyilvánosságra hozatalának napját. Mint mondta: ami történt, az nemcsak a Jobbikról szól, hanem a demokráciáról és Magyarországról is. Értékelése szerint a Fidesz négy hónappal a választások előtt "le akarja söpörni a tábláról az egyedüli állva maradt ellenfelét".

A pártelnök szerint az ÁSZ egy "számtalan sebből vérző eljárást" indított a Jobbik ellen, amelynek nyomán a pártnak várhatóan 660 millió forintot kell befizetnie. Ez meghaladja azt, ami a Jobbik rendelkezésére áll – hangoztatta, megerősítve azt is, hogy kérdésessé vált a párt indulása a jövő évi parlamenti választásokon. Emellett szóvá tette, hogy az ÁSZ eljárása ellen nincs fellebbviteli fórum.

Vona Gábor az egyetlen esélynek nevezte azt, hogy az emberekhez fordulnak és pénzgyűjtést indítanak. Hozzátette: ezt a magyar társadalom anyagi lehetőségei miatt "nehéz szívvel" teszik, cserébe viszont 2018 áprilisától tisztességes, becsületes, sikeres kormányzást ígérnek.

A Jobbik vezetője azt is mondta: nem jogi vagy államigazgatási vita zajlik, hanem egy egyértelmű "vagy-vagy helyzet". Kifejtette: vagy eléri a célját Orbán Viktor és tönkreteszi a Jobbikot, a magyar demokrácia pedig véget ér; vagy a Jobbik és a kormányváltást akaró emberek együtt megállítják "ezt az ámokfutást" és elsöprik a kormányt.

Beszámolt arról is, hogy egy kiáltványt készítettek, amelynek célja, hogy nemzetközi szervezetek és magánszemélyek aláírását kérjék tiltakozásuk megerősítéséhez.

A pártelnököt faggatták arról, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó vagy cégei tettek-e felajánlást a Jobbiknak a bírság kifizetésére. Válaszul közölte: eddig és ezután sem tárgyalnak erről, Simicska Lajos nem támogatja anyagilag a pártot.

Egy másik kérdésre jelezte azt is, hogy először a jelentéstervezetet szeretnék véleményezni a 15 napos határidőn belül, további jogi lehetőségekről utána döntenek.

Vona Gábor egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyi pénze van a Jobbiknak, mint mondta, a központi gazdálkodás mellett a párt helyi gazdálkodást is folytat. Azt nem zárta ki, hogy a büntetés miatt munkatársaktól kell megválni vagy irodákat kell bezárni.

Arra a felvetésre, hogy utcára hívnák-e az embereket, azt felelte, először az ÁSZ végső jelentését kell megvárni.

Ugyancsak kérdésre azt is elmondta: a pénzgyűjtésben – a törvényeknek megfelelően – csak magyar állampolgároktól van módjuk felajánlásokat elfogadni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Pegero: Én sem díjazom a Jobbikot,de most nagyon drukkolok nekik.Nem azért,hogy megnyerjék a választátást,hanem,hogy egyáltalán indulhassanak.Bár milyen is Vona,vagy a Jobbik,ez aljas húzás volt.a FideSStől,főleg úgy,hogy Ők is ugyan ezt csinálták,csak mint mondták,az "nem érdekes,hisz nem lett belőle ügy" Így is lehet, Lassan már ott fogunk tartani,hogy a FideSS főnökök nyíltan rabolhatnak,fosztogathatna,sőt embert is ölhetnek,mert nincs belőle ügy. ( mondjuk a 8 éves regnálásuk alatt meg is halt sok magyar,még ha tevőlegesen nem is a FideSS egy tagja tette, de az amit csinálnak a néppel,már elég sok ember halálát okozták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ügyes...majd a Simicska adományoz annyit hogy talpraálljanak...
Macskanő
@Pegero: " Majd az a makulátlan, talpig becsületes Simicska kirángatja"
Te, szerinted a nyáj mivel magyarázza, hogy sok éven át Simicska az ország legderekabb vállalkozója volt, kiérdemelten nyert meg minden pénzesebb közbeszerzési pályázatot, aztán most meg nem az és nem nyer? Vagy korrupt volt régebben, Orbán tudomásával az összes közbeszerzés, vagy Simicska hirtelen elfelejtett jó vállalkozó lenni. Pont azzal egy időben, mikor Orbán geci lett. Véletlen egybeesés.. :)))
Elmagyarázhatnád...

Simicska:Sokat tud!
Nyilván nem a saját zsebébe került az a sok ezer milliárd, amit sok év alatt megnyert. Ha így lett volna, már megvette volna a Kárpát-medencét kerti tónak.
Hellcat
@Mirabilis: Lehet félreérthetően írtam de igazából elismeréssel tettem. Nem a kedvencem a Jobbik de most szurkolok nekik mert ha őket kicsinálja a fidesz akkor többit gyerekjáték lesz.
Borsodi
Nem kell pénzelni csak megbuktatni a fideszt! Orbán nem pénzeli Mészárost?
bakegya
orbán egy rohadt agresszor-IGAZA VAN SIMICSKA LAJOSNAK!-az országot ellepték a spiclik-annyi itt a több-párt-rendnek-MINDENKIT KINYÍRNAK A fideSS NYIKKK-HAJOK a megfélemnlítés ,uszítás didaktikus játékát művelik az országban,kampányukkal.PÁRTPROGRAM 00-A LÉNYEG-ORBÁN A jobbik!!!
bakegya
@Borsodi: mára már a fél MAGYARORSZÁGOT SIKERESEN VÁSÁROLTA FEL AZ ORBÁN PEREPUTTY-a másik felét pedig a sportos maffiózói,a cigánypávával ÁLDOTT MEG MINKET A JÓ ISTEN NYILA-ÉS A REFORMÁTUS EGYHÁZALÓK SEREGE, ITT A HEGYEK NÉLKÜLI MEDENCÉBEN,DE AZON TÚL IS.
sokanvagyunk
"Az ÁSZ kizárólag az Országgyűlésnek alárendelten látja el feladatát, a kormányzati hierarchiától független. Az ÁSZ nem hatóság, nincsenek bírságolási, nyomozati hatáskörei. Ellenőrzéseit nyilvános, előre meghirdetett témákban, ellenőrzési programok alapján a nemzetközi standardokat irányadónak tekintve hajtja végre."
Nem értem... - állítólag egy tervezet van, egy légből kapott szám - egy fellebbezési lehetőség nélküli olyan "döntésről", melyre hatásköre sincs az ÁSZ-nak.
cikicakk55
@Pegero: Én sem díjazom a Jobbikot,de most nagyon drukkolok nekik.Nem azért,hogy megnyerjék a választátást,hanem,hogy egyáltalán indulhassanak.Bár milyen is Vona,vagy a Jobbik,ez aljas húzás volt.a FideSStől,főleg úgy,hogy Ők is ugyan ezt csinálták,csak mint mondták,az "nem érdekes,hisz nem lett belőle ügy" Így is lehet, Lassan már ott fogunk tartani,hogy a FideSS főnökök nyíltan rabolhatnak,fosztogathatna,sőt embert is ölhetnek,mert nincs belőle ügy. ( mondjuk a 8 éves regnálásuk alatt meg is halt sok magyar,még ha tevőlegesen nem is a FideSS egy tagja tette, de az amit csinálnak a néppel,már elég sok ember halálát okozták.
Borsodi
@cikicakk55: Nem hiszem,hogy klinikai eset lennél,inkább az a probléma hogy még tisztán látsz és nem vagy agyhalott .Amiket írtál az itt Borsodban érződik is, tudnám sorolni kik hogy érvényesülnek.
cikicakk55
@Pegero: 1 : Magyarországon élek,ott ahol a vezéred ígérete ellenére 4 millió embert rúgott le az árok aljára. Ahol kb 3 millió ember még fél kézzel kapaszkodik,de nem tudni meddig bírják,mert ott a család is aki szintén rajta kapaszkodik.
2: Orvos sajnos gyakran lát,de nem azért mert olyan agyhalott lettem mint te,hanem mert évtizedekig emelgettem a beteg embereket,és próbáltam életük utolsó napjait,heteit könnyebbé, fájdalom mentesebbé tenni.
3. Az Orbán gyűlölet igen,elhatalmasodott rajtam,de van miért gyűlölnöm. Szerencsére csak 1,7 millió embert sikerült még fanatikussá tennie.Te vagy a tarafik és föld tulajdonosok közé tartozol,akitől éhen is dögölhetne az ország nagy része,vagy tényleg csak a szemed nagyobb az agyadnál.

A hozzászólásod stílusa nem engem minősít,hanem téged.Itt nem nagyon látsz olyan véleményt,ahol az esetleges ellenvélemények parlagi stílussal párosulnának.Talán ha átfáradnál a vezír facebookjára ott mazsolázzák az ellenvéleményeket( magyarul tőrlik) így csupa olyan dolgot olvashatsz,ami erősíti az egódat és a nyelved is növeszti.Sok sikert.
cikicakk55
@Borsodi: Köszönöm! Én sem érzem úgy,hogy az agyammal gond lenne.Sokkal jobban aggódhatna a környezetem ha olyan véleményem lenne,mint az engem lefikázó Pegeró Elvtársnak.
42
És egyszer csak befut egy nagyobb adományösszeg, mondjuk 630 millió.
Na erre varrjál gombot!
Nyílt adományfelhívásra AKÁRMENNYI összeg érkezhet, és az nem számít tiltott pártámogatásnak.
Köcsög orbán, köcsög fideszesek, meg a fideszre szavazó köcsög otromba goromba primitív VV fidesznyikek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.