Eurónk lenne, és más pénzét használhatnánk modernizációra. Nagy ár -e a forint azért, hogy a kormány rengeteg EU-s ingyenpénzt kapjon a halogatott szerkezeti reformokra? Majd kiderül. A Portfolio cikke szerint ez lehetséges lesz a jövőben, ha elköteleződünk az euró bevezetése mellett. Eddig csak a magyar adófizetők pénzéből lehetett szerkezeti reformokat végrehajtani, 2018-tól azonban várhatóan ingyenes EU-pénzt is felkínál erre az Európai Bizottság. A 2020-ig tartó időszak még csak kísérleti fázis lenne, bár nem kis összegekkel, de a még nagyobb pénzekhez 2021-től férhetnénk hozzá és erős védőhálót is kapnánk. EU-pénzből modernizálhatnánk tehát a magyar államot és a gazdaságot, de ennek fontos feltétele lenne: kötelezzük el magunkat az euróbevezetés mellett. Amit még lehet tudni: az ajánlat még távolról sem végleges és vissza is lehet utasítani. A jövő heti EU-csúcson szondázzák először a tagállami vezetőket, aztán jövő nyárra kitisztulhat (valamennyire) a kép. A cikk szerint...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
ÁÁÁÁ! Amit nem lehet ruszki ócskavasra váltani az nekünk nem is kell. Mire ezeket el eszi innen a fene addig itt sivatag lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Elkepzelem magam elott, hogy orban hogy riadoztatta erre a hirre kuszaszemet meg a tobbi penzehes oligarchat, hogy talaljak ki, hogy lehet a penzt ellopni, ha az euro?

Ezert nem vezettek be eddig, mert az atvaltason nyereszkedett az MNB, a masik ok pedig az lehetett, hogy abban a pillanatban, amikor euroban fogja kapni a fizeteset es a nyugdijat a magyar, akkor a kovetkezo heten orban mar a cellajaban sinylodik - jobb esetben, ha eppen nem koncolja fel oket a felduhodott tomeg - mert akkor kiderulne feketen-feheren, hogy tulajdonkeppen eddig mennyi penzzel is szurta ki az orban rendszer a dolgozok es a nyugdijasok szemet. Azonnal feny derulne az oriasi fizetes-kulonbsegekre, es egyben magyarazat is lenne arra, hogy a magyar kozeposztaly, orvosok, mernokok, tanarok, jo szakmunkasok miert is mentek nyugatra dolgozni.
Ha kiderul, hogy peldaul a minimal nyugdij - 28 000 forint - egyenlo 140 NZD-vel es most eppen egyenlo lenne 88.9 euroval, EGY HONAPRA! (Nekem a minimalberesnek volt napi 110 NZD tiszta jovedelmem , penztaroskent.)
A baratnom nyugdija most 49 500 forint, o kapna 157.14 eurot EGY HONAPRA nyugdijkent!
Ha ettol se mennenek a magyarok az utcara, akkor megerdemlik a sorsukat, mert akkor pont annyi a jovedelmuk, hogy az ehhalaltol megmenekulve kozmunkazzanak. (Es a fagyhalaltol meg ekkor sincsenek vedve, mert ebbol a penzbol tuzelore mar nem futja.)
Peller Anikó
Méghogy megvonják az Eus támogatásokat a harácsoktól. Affenét. Lopjanak inkább tízszerannyit. Ahh, inkább ezerszerannyit.
Sámannus
ÁÁÁÁ! Amit nem lehet ruszki ócskavasra váltani az nekünk nem is kell. Mire ezeket el eszi innen a fene addig itt sivatag lesz.
teuton
Ez a mocskos Soros, mi mindent elinteztet a csicskaival Brüsszelben! Több milliardot kapjon MO a fejlesztesre, Europahoz valo felcsatlakoztatasra? Aljas, rohadt terv, mert nem a fidesz-zsebekbe tömik rögtön a penzt!
karma1
@teuton: Hahaha,... Mondom, most lazasan dolgoznak a fijjug azon, hogy majd az eurot hogy lehetne lenyulnia kuszaszemnek...:o))))
cs.n.
Az € magyarországi bevezetése olyan, mint a Mars-utazás. Majd ekkor, majd akkor, aztán majd ekkor meg akkor is azt mondják.
verőce21
Várható volt, hogy majd könyörögni fognak Brüsszelék, hogy vezessük be az Eurót, de lesz még jobb ajánlatuk is.
Az elkövetkező 3 évben jobb helyzetbe is tudjuk lavírozni magunkat az EUR/HUF árfolyamát illetően, 275-290 Ft -ig, hogy ne bukjunk annyira sokat az euro bevezetésével. (Ez a prognózisom is be fog jönni, mint a 10900 Ft-os Otp és a 26500 Ft-os Mol bejött. Hiszen mi irányítjuk az MNB-ből.)
verőce21
Hát, jól behúzott bennünket a csőbe az EB! :)
gulyasgyula
@verőce21: ...Ezt jól eltaláltad ..Én még azt is halottam hogy Röszkei menekült táborban Merkel fogja osztani a kaját és füdeti a migrács gyereket ..De szép lenne ..
wagabund
..."Jól behúzták a kormányt a csőbe: akkor kapnak rengeteg pénzt, ha lemondanak a forintról"...

baszki nem a kormányt, egy népet húznak be a csőbe... hogy tisztázzuk.

na, erről legyen népszavazás...mert ha pénzről van szó, a nép nem hülye ám...
karma1
Az eurora valo atallas egyszeri veszteseget jelent csupan, es annyit, hogy a nemzeti vagyont ujra fel kell ertekelni.
Mindjart kidolne a szarosbili, mert azonnal latszana,hogy rabszolgaberert dolgoztatja orban a nepet...
A kozmunkasok, a minimalnyugdijasoknak vegre kinyilna a szemuk, rajonnenek, hogy a 88 euros HAVI jarandosagukert egy masik unios orszagban 3-4 ORAT dolgozik egy atlagmunkas. Csak addig tudja kuszaszem is bedontogetni a forintot, amig jatszadozhat az atvaltassal, - mert utana mar csak a bortonben tologathatna a kis jatekpenzeit a Monopolyban,...Ha meguszna elve az euro bevezeteset, es az ehezo emberek nem vernek agyon...
verőce21
@gulyasgyula: (20:37) Érzem én az élcet a válaszodban, de ha rám bíznák az arabok etetését, lennének hozzá megfelelő disznóságos ötleteim. Kizárólag csak abból a célból, hogy hamarabb beilleszkedjenek, ha már idejöttek. (De ez nem ennek a cikknek a témája.)
Sámannus
@anka: kicsit más volt, de sportoló ő is. Sokáig húzta de elszabadult a pokol körülötte, azóta már a látszatra sem adnak.
hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_forint_p%C3%A9nzjegyei#/media/File:HUF_20_1947_reverse.jpg
CsipkeRózsa
Az alaptörvény rögzíti, hogy a magyar fizetőeszköz a Ft, lehet módosítani azt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.