"Nagyi-forradalom" kellene. Magyarországon napról-napra nyilvánvalóbb, hogy félmillióval kevesebb - munkaerőpiacra beérő - gyerekkel és 600 ezernél is több kivándorlóval, illetve tartósan külföldön dolgozóval - azaz a mai adatokhoz képest legalább 1,1 millió fővel kevesebb járulékfizetővel - nem lehet biztosítani az addigra kétszázezerrel több nyugdíjas ellátmányát a ma megszokott szinten 2030-ban. Később még rosszabb lesz a helyzet, hiszen a 2040-es években nyugdíjba hömpölyög az utolsó nagy létszámú magyar generáció, a Ratkó-unokák nemzedéke is, akik után rémisztő demográfiai sivatag szárítja ki a járulékfizetési potenciált.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Magyarországon ez hatványozottan igaz, de az is látható, hogy nem akarnak semmit tenni ez ellen a nyugdíjasok csak várnak a sültgalambra, pedig ehelyett nyomor lesz a köbön.
Kookas
@peterkelemen: ha a nyugdíjasok a sültgalambra várnak akkor szerinted a bérből élők mit tesznek?
quadrocopter
Imádom ezeket az időszakosan bedobott nyugdíj-katasztrófákat!
Ha beütne, akkor a horda bukott és ezt a rezsim is tudja.
RonaGyuri
csak a rend kedvéért; hogy mit akar jelenteni a hömpölygés azt nem tudom, de azt igen, hogy az un. ratkó-korosztály gyermekei a 70-es évek közepe tájékán már befejezték a tömeges "kibocsátást". Tehát az ő gyermekeik a 30-as évek végére (65-ös korral számítva) már nyugdíjba lesznek! =))
RonaGyuri
ja és még egy ezeket az egyedeket ratkó-unokának nevezni erős túlzás. Lévén a létszámukban nem csak a rakó-gyerekek miatti emelkedés van benne, hanem az akkori népesedés-politikai intézkedések: lakástámogatás gyermekvállalásra és a Gyes!
peterkelemen
@Kookas: Ugyan azt teszik várnak a sültgalambra a butaságukból és gyávaságukból kifolyólag, de hiába várnak, mert a mélynyomorba lesznek letaszítva ha nem lépnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.