Még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal – mondta Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke az Országos Politikai Tanács ülését követően szombaton.

Elmondása szerint a párt tanácsa megerősítette a nyáron bemutatott 106 országgyűlési képviselőjelöltjüket, és felhatalmazták az Együtt elnökségét, hogy minden demokratikus ellenzéki párttal együttműködést kössön az egyéni választókerületi indulásról. Ennek lényege Szigetvári Viktor elmondása szerint, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére.

Számításaik szerint ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, tudják, hogy az Együtt bent lesz a parlamentben, a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék. Hangsúlyozta, hogy a leghamarabb le kell zárni ezeket a tárgyalásokat.

Az elnök beszélt arról is, hogy emellett önálló listát állítanak, mert mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, és lesz saját miniszterelnök-jelöltjük is. Megjegyezte, hogy sok helyen az Együtt adja a legesélyesebb jelöltet, velük elkezdik a kampányt, mert nem várhatnak az egyeztetések lezárultára.

Karácsonyig megállapodna az Együtt a választókerületekről

Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor választmányi elnök a pártjuk országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón. Fotó: MTI /Mohai Balázs

Szigetvári Viktor kérdésre válaszolva az egyéni képviselői szavazatokkal kapcsolatban azt mondta, politikai értelemben az egy népszavazásnak tekinthető, az Orbán-kormány leváltásának a kulcsa az, hogy az egyéni választókerületeket megnyerjék. Elmondta, szeretné, ha Gémesi György, Gödöllő polgármestere meggondolná magát és indulna a választásokon, valamint büszke lenne arra, ha vissza tudna lépni Momentumosok, LMP-sek javára, máshol pedig ők támogatnák őket.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Itt még egyetlen olyan kijelentés hangzott el a pártok helyezkedésekor, ami eredményre vezethet.. Amikor a Momentum felajánlotta a másik pártnak, hogy át veszi a csapatát. orbanesku ugyanis ezt csinyáta. Aki győzni akar az csatlakozik egy nagyobb tömörüléshez, de azt nem próbálja lejáratni.
wagabund
..."Még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal "...

Tényleg nem zavarja ebben a nagy kapkodásban a politikus tanoncokat az a borzalmas tény, hogy vannak ám választásra jogosultak is.?.. ...asszem ők a NÉP. Mert most mintha simán kisbetűvel gondolnak(ha gondolnak) rájuk...

..a nép, az istenadta nép...
gulyasgyula
Mit kell itt annyit egyezkedni ..Szólni kell Juhász Péternek Ő biztos alku nélkül vállalná a miniszterelnökséget ..É fütyülne az egészre ..
karma1
Megis, KIVEL? Mert Bernike nem fogja hagyni magat, es csak veluk vannak egyenlore szovetsegben..
bencemacska
Az LMP szövetségben van az Együttel?
Az LMP szövetségese Gémesi pártja. Gémesi meg nem indul egyéniben, polgármester szeretne maradni!
Azt csak Juhász akarja, hogy induljon Gémesi, ők majd visszalépnek a javára, amit az LMP másik körzetben viszonoz!
Nem csodálkozom, hogy lassan egyedül marad! Még más pártokat is eligazít! Pont az LMP-t!?
wagabund
@bencemacska: felsírtam, amikor az a szerencsétlen bevallotta, ha bejut a választáson a parlamentbe, akkor visszaadja a mandátumát, mert becsületből még végigviszi a polgármesterséget...

és még azt merik mondani, hogy a választó buta..
bencemacska
@wagabund: ma, 21:34
Én elhiszem neki. Szeretik őt Gödöllőn.
És azt vallja, "járt utat járatlanért, el ne hagyj!"
bencemacska
@karma1: ma, 20:54
A 21:13 neked szól, csak elfelejtettem benyomni!
wagabund
@bencemacska: ez nagy igazság, megértem..

...de a parlamenti képviselőség sem akármi..ugyanis mint polgármester elég nehéz pénzügyi körülmények közt kell megfelelnie...

megasztán nincs pótolhatatlan ember...

de az is igaz, hogy a közmondás az mindig évszázados tapasztalaton alapul
bencemacska
@wagabund: ma, 21:47
Ha egyéniben indulna, rögtön le kellene mondania, és nem biztos, hogy győz!
Igaz, hogy a listán a 3. hely az övé, az biztos befutó, az LMP-nél már volt, hogy "megkértek" valakit a lemondásra, ha másnak kellett a hely!
Tudod volt aki "önként és dalolva" távozott!
karma1
@bencemacska: Nemregen volt egy olyan oromhir, hogy Bernike megegyezett Gemesivel, az Egyuttel es a Parbeszeddel, hogy egyutt indulnak... Akarta volna o Fekete-Gyort is, csak az nem kert a "segitsegebol"...:o))) Itt is volt a propin a cikk errol az egyezsegrol nem sokkal azutan, hogy kineveztek Berniket ME jeloltnek...Es amikor persze Bernike megjegyezte, hogy senkivel sem fog ossze, mert az elempe senkiben nem lat kormanyt valtani erot... Mert ok ebben valoszinuleg posvanyoson szemelyesen megegyeztek a vityaval, ket orban-kirohanas kozott - mikor is orban allast foglalt az illiberalia mellett...:o(((
Eriksson
Ez a Juhász Péter a baloldal legundorítóbb figurája.
bencemacska
@karma1: ma, 22:02
Én erről lemaradtam!
Az Együtt és a Párbeszéd egymással egyezett meg, amit Karácsony tegnap felrúgott.
karma1
@bencemacska: Majd elokotrom a cikket valahonnan,.. Meg a Belaval is veszekedtunk jo sokat errol, mert en azt mondtam, hogy ez nem igazi osszefogas, Gimesi barmennyire is jo ember - mert az, - attol meg megiscsak egy polgarmester, es csak egy kis szervezet vezetoje, nem part az ove me'g.
bencemacska
@karma1: ma, 22:17
Gémesi pártja, az Új kezdet már legalább fél éve bejegyzett párt. De ő tudja, hogy egyedül nem tudja még megugrani a bejutási küszöböt.
Az LMP-nek meg nincs egyáltalán vidéki bázisa, ezért szüksége van a Gémesi féle szövetséghez tartozó vidéki független polgármesterekre. Ügyes húzás!
Nem is igazi szövetségben indulnak, csak rajta lesznek valakik az LMP listáján!
Jozefina
Szigetvári is csak pampog össze-vissza, de még egy normális egyeztetést nem halottam, hogy tett volna a baloldali pártokkal!!! Sunnyogó alakk!!!
bencemacska
@Tavryni őrnagy: A kendermagos???
Lehetetlen!
Sámannus
Nem akartok ti semmit, csak az országot szopatni.
Előbb a felének ki kell múlni, vagy elszelelni a p-be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.