Több mentődolgozó fizetése is csökkent azután, hogy béremelést kaptak, vagy épp annyi maradt, mint korábban.

Egy zárt Facebook-csoportban valaki azt írta, hogy

úgy kapott 20 ezer forinttal kevesebb fizetést novemberre, mint az emelés előtt, hogy abban már benne volt a 12 százalékos béremelés  

– számolt be az RTL Klub Híradója szombat este. 

Volt olyan mentődolgozó is, aki 50 ezer forinttal kapott kevesebbet.

Egy négy gyermekes mentős tavaly augusztusban 276 ezer forintot kapott, míg most már csak 243 ezer forintot vihet haza

- számolt be a RTL Klub videója alapján a 24.hu.

Az egészségyügyi dolgozók jó része csak papíron kap magasabb bért a korábbinál -írja a 24.hu.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár szerint az esetleges félreértések abból adódhatnak, hogy a januári minimálbér-emeléssel és garantált bérminimum-emeléssel már történt egy alapbéremelés az egészségügyi ágazatban is azoknál, akiknek nem érte el ezt a bérszintet az alapbérük. Tehát az alapbérek november 1-jétől 12 százalékkal emelkedtek, a különbség abban van, hogy akinek januárban már nőtt az alapbére, azok esetében a novemberi emelés mértéke nem érte el a 12 százalékot

- írja a 24.hu

Úgy nőtt a mentők fizetése, hogy a béremelés után többen kevesebbet kaptak, mint korábban

Fotó: Pixabay cc0

Kiss László, az 5.12 Szakszervezet a Tiszta Egészségügyért elnevezésű szakszervezet vezetője szerint 15-16 ezer egészségügyi dolgozó lehet, aki nem kap magasabb fizetést. Ők ráadásul a legalacsonyabb fizetésű, legrászorultabb dolgozók  – számolt be korábban a 444.

Forrás: 24.hu, 444

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
"" A negatív növekedés is növekedés "...--Idézet valami fitymaszbunkótól...A neve nem ugrik be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Amikor az államtitkár bejelentette a "nagy emelést" és nem nézett bele a kamerába, csak sandán lefelé nézett, no akkor már sejteni lehetett, hogy valami nagy sz@r lesz a palacsintába! Bevált technika, hogy beharangozzák a most már aztán, de igazán nagy "méltó emelést" adnak a tanároknak, az egészségügyieknek, a "zabhegyezőknek" stb, csak azt nem mondják, hogy ezt meg azt a pótlékot elveszik, hát ez az óriási szemétség a méltóságos gazemberektől!
justhpeter
Az egészségügyi dolgozók eljátszhatják ugyanezt jövőre a választáskor is. Be is irjuk az X-et, meg nem is. Be is húzzuk az X-et, csak nem rátok !
nezelodo
És meglepődtek a mentősök? Sokan akkor lepődtek volna meg, ha igaz a gátlástalanul hazudozó kormány szétkürtölt soha nem látott béremelése, úgy mint mint a többi ágazatban.
KisGenyo2
@justhpeter: Ja. A másik brigád meg felemeli 100%-kal a béreket, valami ügyes IMF hitelből. Majd amikor elszáll a kamat, akkor befagyasztják 5-6évre, meg dúrván rátolnak az adókra... Látták már ezt is, az sem tetszett... Úhygogy nehéz azt az X-et betenni...
kamazuka
Az illúzió lényege.
Eladni a semmit úgy,hogy azt hidd kaptál valamit.
Te,meg fizetsz is érte.
Nessy
@KisGenyo2: Bocsika! A több éves befagyasztás az I. Orbán kormány volt szives alkalmazni! Ezt próbálták tényleges béremeléssel korrigálni Meggyesiék, csak akkortájt volt egy "konstruktív ellenzékünk" és minden értelmes javaslatnak keresztbe feküdt. Aztán volt egy világválság. Úgy mellékesen az IMF hitelből a II. Orbán kormány is profitált, mielőtt "kirúgták" az IMF-t, és azóta piaci hitelt vesznek fel, többet, drágábban! nem tudja véletlenűl valaki hova lettek a MANYUP pénzek, és a nem kevés uniós támogatás mellett miért is nőtt a hitel állomány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.