Dolgozói részvények kibocsátása miatt történt a változás.

49,955 millió forintra emelték a tavaly Dobrev Klára tulajdonába került Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. alaptőkéjét. korábbi Gyurcsány-cég dolgozói részvények kibocsátása miatt tették meg ezt az emelést, az alaptőkén felüli vagyon terhére.

Tőkét emeltek Gyurcsány Ferenc feleségének cégénél, az Altusnál

Fotó: MTI

Nem ez volt az első ilyen jellegű akció idén. Év elején már  cég három munkavállalója 3,5 millió forint névértékű osztalékelsőbbségi dolgozói részvényt kapott, ezzel Tétényi Tamás (1,224 millió), Teiszler Zoltán (1,154 millió) és Radnai György (1,122 millió) társtulajdonosok lettek az akkor 33,7 millió forint alaptőkéjű, tanácsadó vállalkozásként működő Altusnál.

Így most Dobrev 54 százalékos tulajdonos, Heil Péter 36 százalékot birtokol, míg Teiszler, Tétényi és Radnai a maradékon osztozik. 

(hvg.hu)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@grincss: @bencemacska: :)))) DDDDD :))))))))))))
Clavigo
Hogy elkussolt körülötte mindenki...! Tállai bandérium,,konda-sajtó.stb. :) :) :))) Megpróbáltak plafonba rúgni,,árnyékra vetődni...:))))))))
papa.49
Egymagának több esze van mint a fóütyisz egész vezérkarának )))))))))))))))))))))))))))))
bencemacska
Egy érdekesség: ma itt a cikkben is azt írják: "Gyurcsány Ferenc feleségének cégénél"
Amikor Gy.F. megjelent a politikában a Medgyessy kormányban, valaki megkérdezte : ő meg kicsoda? Az volt az azonosító : a Dobrev Klára férje!
karma1
@bencemacska: Aaaaaa', nem tudtad, hogy Gyurcsany Ferenc a patas ordog, es a legnepszerutlenebb politikus?
Igaz, hogy ezt kizarolag csak fideszhu statisztikai intezmenyek allitjak, - mert a valosag homlokegyenest mast mutat - dehat igy kell oket kezelni! Meg a fidelfutyisz is fontosnak tartotta, hogy szettrollkodja Dobrev Klara forumat,... Monnyuk kb ennyi is telik ki toluk: egy partelnok FELESEGENEK a dolgaiba belepofazni - semmi tobb. Kiallni orszag-vilag ele, eszervekkel megvedeni a futyisz politikajat mas partokkal szemben - arra keptelenek, csak a trollkodasra jok...
wagabund
igen, tőkét akkor szoktak emelni, ha a főtulajdonos többsége veszélyben van...ha van miből, akkor bölcs cselekedet. az 54 százalék még pont elég, hogy megmondó legyen, hiába fognak össze a "túloldalon" ha nézeteltérés van.
bencemacska
@wagabund: ma:20:40
Szerintem ez a dolgozók érdekeltté tételét szolgálja!

"Osztalék-elsőbbségi részvényeket vállalatok bocsátanak ki, a legtöbb esetben tőkeemelési céllal. Ennek tulajdonosai részvényesi jogokkal bírnak, negyedéves osztalékra jogosultak, amelynek mértéke lehet fix vagy valamilyen benchmarkhoz (pl.: LIBOR – londoni bankközi kamatláb) kötött. A kifizetésnél minden esetben elsőbbséget élveznek a törzsrészvényesekhez képest, tehát nem fizethető osztalék a törzsrészvényeseknek úgy, hogy eközben az osztalékelsőbbségi részvény-tulajdonosokat nem fizették ki. Az elsőbbségnek azonban ára van: ezekhez a részvényekhez nem tartozik szavazati jog, vagyis tulajdonosaiknak nincs beleszólási joguk a vállalat életébe."
Akkor szoktak ilyeneket kibocsátani, mikor a kötvények hozama nagyon alacsony!
karma1
??? Szerintem Dobrevnek eddig is vitathatatlan tulajdonosi tobbsegi szazaleka volt, most viszont 3 embert emelt tulajdonosi rangba . A maradek 46 % oszlik most harommal tobb reszre...
Ki akarna megtamadni Klara asszony elsobbsegi jogait a minden ketseget kizaroan Gyurcsany-vallalkozasban? (Gyurcsany a sajat reszet visszaadta, kiszallt az uzletbol).
wagabund
@bencemacska: igen, ez lehet...

csak a mi kfténkből indultam ki, ahol tőkét emeltünk, igaz úgy, hogy akinek nem volt pénze, annak csökkent a tulajdoni(szavazati)hányada..pont ezt akartuk, mert nemsokára kiszállt az illető.

hogy ilyen nagypályásoknál mi van valójában, azt sosem tudjuk meg...
bencemacska
@karma1: ma, 21:13
Összesen 10% a három új tulajdonos részaránya., akik nem törzsrészvényesek!
(l. 21:01)
bencemacska
@wagabund: Ne felejtsd el, hogy Zrt, és az 54 és a 36 százalék a meghatározó, és csak ők a törzsrészvényesek továbbra is.
Ismereteim szerint tőzsdén levő cégnél nem megengedett az osztalék-elsőbbségi részvény.
karma1
@bencemacska: Igen, de gondolom, masokkal egyutt osztozik a 3 uj (a regi tarstulajdonosokkal). A lenyeg: KITOL kellene felnie Klara asszonynak, es vajon miert? Miert pont most kellett neki barmilyen gazdasagi lepest megtennie? Mondjuk attol tarthat, hogy orban barmire kepes felelmeben, - es Klara asszony nem hulye, a szeme elott zajlott le a Jobbik kivegzese... O nem akar hasonlo sorsra jutni. A Jobbik sem erdemelte meg, foleg annak tudataban, hogy Simics mar elmeselte a 2010-es valasztasi plakatok ugyet, amit azota sem mer az ASZ kivizsgalni, makacsul elzarkozik egy hasonlo melysegu eljaras elol, mint amit most csinaltak Vonaekkal.
quadrocopter
A koszos horda már töri az buta agyát, hogyan lehetne beleköpni és kötni a változásba!
bencemacska
@karma1: ma, 21
Szerintem nem fél, csak így akarta emelni a dolgozók jövedelmét , és érdekeltségét.
Már januárban adtak dolgozói részvényt, most csak emelték, nem a százalékos értékét, hanem a nominál értéket!
A tőkeemelés célja az volt, hogy a dolgozói részvények értéke úgy növekedjen, hogy az alap %-ok változatlanok maradjanak.
54 %-a van Klára asszonynak, 36 %-a Heim Péternek, a többi a dolgozói részvény.(10%)
A dolgozói részvény osztalék elsőbbségi részvény, tehát a törzsrészvényeseknek van csak szavazati joga, de ennek ellenében az elsőbbségi osztalékot akkor is ki kell fizetni, ha a törzsrészvényeseknek nem jut!
Ne felejtsd el:
1998-tól 2000-ig főosztályvezető-helyettes a Pénzügyminisztérium Vállalkozási és Szabályozási Főosztályán.
Jelenleg az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékén egyetemi adjunktus. Kutatási területe a számviteli jog.
karma1
@bencemacska: Ismet koszonom az ismeretbovitest,... Az utolso ket mondatodra gondoltam (Nem nyitottam ki a wikit )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.