Hálaadó adventi szentmisével zárult vasárnap a Szent László-év. 

A budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek által főcelebrált szentmisén részt vett Gaal Gergely (KDNP) országgyűlési képviselő, a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke és Lomnici Zoltán, a tanácsadó testület tagja, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

A záró szentmisét megelőző naptól a bazilika előterében a "Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse" című vándorkiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

A Szent István-bazilikában ért véget a Szent László-év

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ünnepi szentmisét mutat be a Szent László-év megnyitása alkalmából a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban 2017. február 17-én. Mellette Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Szent László-évet 2016 végén hirdette meg a Miniszterelnökség a király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Az év során számtalan megemlékezést, ünnepséget, tudományos konferenciát, fiataloknak szóló vetélkedőt rendeztek Magyarországon és a határon túl, amelyek célja a magyar nemzet egységességének és öntudatának erősítése, valamint a közép-európai régió összefogásának kifejezése volt. 

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
Csuhások még hagyján az idiótáknak, de mit keresnek ott katonatisztek?
mackoka46
Milyen emlékév ? Orbánnak levágták a kezét ? Jóval nagyobb az elkövetési érték egy tyúknál.
justhpeter
@dr frédikántor: Ha giccs, hát legyen giccs !
Pálinkás Pál
@dr frédikántor: azok nem igazi katonák..kivénhedt fidesz díszbuzik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.