Az Útinform hétfői útállapot-jelentése szerint több helyen eső, néhol pedig havazás nehezíti a közlekedést az országban. Az M1-esen és a 2-es úton balesetek miatt kell óvatosabban közlekedni.

Balesetek miatt kell óvatosabbnak lenni a közutakon, az Útinform jelentése szerint:

- az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Győr közelében a 117-es km-nél két kamion ütközött össze. A sérült járművek a külső sávot elfoglalják, ezért csak egy sáv járható. Jelentős, több kilométeres a torlódás.

- A 2-es főúton, Szendehely és Rétság között a 47-es km-nél három autó karambolozott. A fél útpályát lezárták.

- A 4-es főúton, Cegléd közelében a 65-ös km-nél egy műszaki hibás kamion foglalja el a fél útpályát. Váltakozva halad mellette a forgalom, torlódásra kell számítani.

Az Útinform hétfő reggeli útállapot-jelentése szerint az ország nagy részén, főleg a Dunántúlon csapadékmentes az idő. 

Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyék egyes területein eső, míg a Mátrában és a Zempléni-hegységben, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye néhány részén havazás nehezíti a közlekedést.

Balesetek, eső és havazás nehezíti a közlekedést az ország egyes részein

Fotó: pixabay.com CCO

"A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és a mellékutak burkolata a Dunától nyugatra jellemzően száraz, a Dunától keletre lévő csapadékos területeken vizes, latyakos.

A látási viszonyok többnyire megfelelőek.

Általában gyenge vagy közepes a légmozgás, de az északnyugati országrészben déli irányú élénk, viharos széllökésekre is számítani lehet. A hőmérséklet 0 °C és +7 °C között változik" – olvasható a jelentésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.