Beindítaná a nyaralóhajózást a Felső-Tiszán a kormány, a cél a régió turizmusának fellendítése. Egyelőre 20 kishajóval indul a projekt 2019-ben, de később akár több száz is lehet a Tisza-tavon, amiket jogosítvány nélkül lehetne vezetni.

A nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán, a Tisza-tó feletti régió turizmusának fellendítése érdekében – mondta a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nyaralóhajózás beindítását tervezi a kormány a Felső-Tiszán

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

Révész Máriusz közölte: reményei szerint 2019 nyarától indulhat meg a forgalom, egyelőre 20 hajóval, ám a kiépülő turisztikai attrakciók függvényében a jövőben akár 150-200 hajó is járhatja a Felső-Tiszát.

Mint elmondta: a 4-14 személyes, maximum 10 kilométer/óra sebességre képes, szálláshelyként is szolgáló hajók jogosítvány nélkül lesznek bérelhetők.

A kormány vállalja a kikötők kiépítését és a 20 hajó beszerzését, ám a települések feladata lesz azoknak a turisztikai attrakcióknak a megvalósítása, amivel bevonzzák a hajózókat. A program kivitelezésében számítanak a magántőke megjelenítésére is – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a kormány fontos feladatának tekinti a turizmus, a túrázás fellendítését. Ennek nyomán 2010 óta, a többi között, több mint 100 turistaház épült, vagy újult meg, illetve 26 látogatóközpont nyílt a nemzeti parkokban.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
" Kerékpározási ,és...stb. kormánybiztos "...Vazzze,,,,ez a Zország egy komplett tébolyda. !!
bakegya
Mert hajózni kell!!!A MAGYAROK TENGERÉNEK TELJES LENYÚLÁSA UTÁN -simán,csakkk úgy idegenforgalmilag a DUNA UTÁN A TISZA IS KELL PÁRTFŐTITKÁR ORSOS GYŐZŐNEKAz ORBÁN TERV SPEKULÁCIÓJA CÉLBA ÉR-MIBŰŰŰ-hát álmai MAGYAR-állampénzbű-ADJUNK A demagóg demokráciának REFORMÁTOR-köröszt -tény autokráciát ...EBBŐL LESZ A TÁMADHATATLAN SZUVERÉN KORINTOSZI OSZLOPOKON ÁLLÓ RASI-ÉS PASI MÉSZÁROS BIRODALOM
Eladott Ország
Jelen állás szerint ott tart a dolog, hogy tekerőbiztosként bruttó 997 200 forint a fizetése.
Mármint ez az alap fizu, gondolom (vagy inkább remélem), hogy némi bizottsági tagságért járó
pótlék is csurran,cseppen. Ha elég ügyes valaki, több pénzt szedhet össze a bizottságokban, mint amennyi az alap illetménye. De azért az alap bér sem olyan rossz, mert persze kap mellé irodát és mindent, ami a munkához kell. Mindenki nagy szerencséjére a remek kormánybiztos nem bízta a véletlenre a magyarság megmaradását, négy gyermekkel járult hozzá a közjóhoz. Miután az jövedelemnyilatkozatában az áll, hogy gyermekei nem rendelkeznek önálló keresettel, ellenben szerepelnek a vagyonnyilatkozatban – tehát még nem nagykorúak -, joggal feltételezem, hogy jár utánuk a családi adókedvezmény. Négy gyermek és bruttó 997 200 forintos fizetés esetén ez a kedvezmény 132 000 forint. Na, ezért nagyon jó ez a családi adókedvezményes buli. Mert vegyünk például egy átlagbérből élő családot. Tavaly az átlagbér 245 500 forint volt. Egy ugyancsak négy gyermekes, de átlagbérből élő Révész Máriusz máris nem tudna igénybe venni a családi adókedvezményből 53 440 forintot. Mert már nincs miből levonni. De szerencsére a kerékpárügyi kormánybiztos úrnak van miből levonni, ráadásul kormányzatilag lehet is mellet döngetni a családi adókedvezménnyel és nem kell azt hangoztatni – az agyhalottaknak úgyis mindegy – hogy azt leginkább az ilyen kormánybiztosok, államtitkárok és államtitkár helyettesek tudják kiaknázni, a mentőápolók, tűzoltók és gyári melósok nem annyira.
Eladott Ország
@bakegya: Ezek szerint Magyarország királyság? - Igen. - És ha szabad érdeklődnöm, ki a királyuk? - Nincs királyunk. Az államfő Vitéz Nagybányai Horthy Miklós tengernagy. - Tengernagy? Ezek szerint Magyarországnak van tengere? - Nem, Magyarországnak nincs tengere. - Értem.
Ez már úgy hiányzott, mint a vízibicikli.
quadrocopter
Nagyot mulasztottak a rendőrök 2006-ban, amikor nem verték péppé az alamuszi sunyit!
bakegya
@Eladott Ország:orbán aranykora-az már biztos-ma kürtölte szét a Kossuth...már látom ahogy a holland és német gatyák feszítenek a ladikokban-a Balatonon -nem hülyéskedek,de csakkk a lőrinc kerítéslukain át vizslathatják a MAGYAR ZEMBEREK A BALATON VIZÉT IS.Nálunk pl EGYEZERKETTŐSZÁZ FT A SZEMBE LÉVŐ KIKÖTŐ MELLETT EGY NAPI BELÉPŐ.a nemzeti sporthivatal nonprofitot hajt be ,magának,a hajó-hely bérletéről már ide se merem írni mennyit tesznek zsebre-aztán ha a gyógyfürdőbe akar valaki csobbanni annak OTP hitelt ildomos felvenni-szar szemét banda kirekesztettek minket a saját hazánkból a mocskos turizmusukkal-meg kell nézni pl a romkocsmák állandó lakóit,sorra halnak ki a kínzó nem alvás következtében.
nezelodo
Remélem, már megvan a flotta irányító admirálisa, a hazai fejlesztésű Zuckerberg, azaz Lölö tengernagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.