18 milliós bírságot szabtak ki nemrég az OMV-re, mint kiderült, nemcsak kamerával figyelték meg a dolgozókat és a vásárlókat, de hangfelvételt is készítettek az ország kútjain az eladótérről.

18 millió forintos bírságot szabott ki az OMV-re a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadsági Hatóság (NAIH), miután egy bejelentés nyomán a kiderült, a cég kamerafelvételek mellett hangfelvételeket is készít a dolgozóiról és az ügyfelekről – olvasható a hvg.hu cikkében.

Hangfelvételt készített a dolgozókról és az ügyfelekről az OMV – nagy bírságot kaptak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Burrows

A NAIH álláspontja szerint a hangfelvétellel már aránytalannak minősül a kamerafelvételek mellett a személyes adatok védelme érdekében.

A nagy összegű bírságot annak köszönheti a cég, hogy a vizsgálat alatt a NAIH arra is rájött, ezt a gyakorlatot az ország 164 töltőállomásának döntő részében követték, vagyis akár több százezer ember hangját is felvehették.

A hvg.hu cikke szerint még egész jól járt a cég, mert a jövő májusban hatályba lépő európai adatvédelmi rendelet (GDPR) miatt már akár 5 milliárdos büntetést is kiróhatnának rájuk hasonló ügyben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.