A múlt hónapban főként az üzemanyagárak és a tojás árának emelkedése miatt 2,5 százalékosra nőtt az infláció éves üteme. 

Erről Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője beszélt a köztévében. A pénzromlás mértéke az előző hónaphoz mérve is gyorsult, a tojás ára egyetlen hónap alatt majdnem 20 százalékkal emelkedett. 

Ezért nőtt a tojás ára ennyire durván

Fotó: Pixabay

Az MNB szakértője azt is elmondta, hogy a szolgáltatások áraiban nem volt jelentős emelkedés, inkább csökkenés volt tapasztalható, főként a távközlésben, az internet és a kábeltelevíziózás területén.

Decemberben az infláció mérséklődésére, 2 százalék körüli mutatóra számít az MNB. A 3 százalékos inflációs cél 2019 közepére teljesülhet. Az idei teljes évre vonatkozó infláció 3 százalék alatt lesz.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na ez nem magyarázat! Nálunk előtte 34-36 Ft volt a tojás, most meg 52 -54 Ft! Milyen 20 %-os drágulásról beszélnek már?! Közel 70% ez!!! :((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lackó50
Van pofájuk leírni : "a tojás ára egyetlen hónap alatt majdnem 20 százalékkal emelkedett."
Mihez képest? Egyik nagy áruházban már 63 Ft-os tojást árulnak és tele van a pult tojással. Ez a 20% nem egy hónap, hanem a heti emelkedés mutatója.

Na persze én meg hülye vagyok és mindent beveszek.
1bitang
Minden világos: a tojás ára Gyurcsány meg Soros miatt emelkedett. Acél, pardon: a cél! is világos. Aláásni a nemzet(?)gazdaságot.
A tojás ára (DRASZTIKUSAN!) emelkedik - a nép (az istenadta nép) kevesebb tojást vesz (tud megvenni) - a tojástermelők (nem a tyúkok, a gazdáik) -amúgy is gyenge- jövedelme csökken - tönkre mennek, velük az ágazat - az ágazattal együtt az egész gazdaság - az ágazattal együtt a többi is - bukik a rendszer (mint az Átkos).
Lesz egy rendszer(gengszter?)váltás. Soros lesz a(z) új király, Gyurcsány az ő tanácsadója.
A tyúkok pedig tojnak tovább (az egészre).
papa.49
@bakcsubakka: Valószínűleg meghallgatta a főnökét )))))))))))))))))))))))))))
Desischado
Még hogy 20 %! Milyen szeren van ez a nyomorék, hogy ekkorát hazudik?! És mi indokolta ezt a drasztikus ár emelkedést, mikor bőven van tojás?4 Nesze neked 5 %-os áfa! Hogy rohadna már rájuk a mennyezet!
KisGenyo2
8 tyúkom van. Naponta úgy 60-80 Ft értékű kaját vesznek magukhoz (nem tápot, csak növényt) és átlag napi 5 tojást tojnak. Jó fejek! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.