Sűrű volt az Országgyűlés idei utolsó előtti ülésnapja: a Soros-tervről, a demokráciáról, a korrupcióról, a magyar tudomány házának felavatásáról, valamint a kormány teljesítményéről is szó esett hétfőn az Országgyűlésben.

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok az Európai Parlament Soros-terv végrehajtására vonatkozó határozatával szemben – ezt Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő mondta el hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István kifejtette: a határozati javaslat elfogadásával a magyar Országgyűlés elutasítja a bevándorlók beáramlásának felgyorsítását és csoportban történő áthelyezését, valamint elutasítja azt is, hogy Brüsszel jogköröket adjon át a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek.

Azt is hozzátette, hogy azt szeretnék, ha a parlament a javaslatró már kedden szavazna az Országgyűlés.

Megemlékezés

Kövér László házelnök megemlékezett arról, hogy a közelmúltban életének 63. évében elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin, az MSZP volt országgyűlési képviselője. A 2002-ben parlamentbe került politikus egész életét a közszolgálatnak szentelte: a XVII. kerületben volt előbb önkormányzati képviselő, majd polgármester, azt követően pedig a Fővárosi Önkormányzat képviselője volt.

Határozati javaslat a Soros-terv ellen – ez volt a Parlament utolsó előtti ülésnapja hétfőn

MTI Fotó: Illyés Tibor

MSZP: demokráciában a nép akaratából kormányoznak

Kunhalmi Ágnes (MSZP) azt firtatta, hogy az egy erős, büszke nemzetállamnak számít-e, ahol minden harmadik gyerek éhezik, hét év alatt duplájára nőtt a kórházi fertőzések száma, 50 ezer gyereket raktak ki az iskolából és az ország fele nettó százezer forint alatt keres.

Ha ez az Isten kegyelméből történő jobboldali kormányzás mérlege, akkor sürgősen kongassák meg a vészharangokat. Demokráciában nem Isten kegyelméből, hanem a nép akaratából kormányoznak

- mondta Kunhalmi.

Szerinte azonban még a nép akaratára sem hivatkozhatna a nagyobbik kormánypárt, mert 2014-ben az ország több mint 55 százaléka nem a Fideszre szavazott. Elmondta, ha kormányra kerülnek, kikiáltják a negyedik köztársaságot.

LMP: egyetlen oligarchának sem vagyunk a zsebében

Szél Bernadett (LMP) szerint nem lehet azon csodálkozni, hogy a szombati korrupcióellenes világnapon a Fidesz nem ünnepelt, mert amit korrupciónak neveznek az a Fidesz legfőbb politikája. Szerinte a korrupció olyan a Fidesznek, mint a magyar emberek számára a levegő: ha nincs korrupció, akkora a Fidesznek nagyjából vége – mondta az LMP képviselője. 

Hangsúlyozta, az LMP független ettől a rendszertől, egyik oligarchának sincs a zsebében és ezért tud egy új korszak elindítója lenni. Elmondta, kormányra kerülve elszámoltatják a mostani vezetőket, el is készítették a vádiratot: a többi között Orbán Viktor, Rogán Antal, Polt Péter, Andy Vajna, Habony Árpád lesznek az elsők, akiket felelősségre vonnak.

KDNP: 152 éve avatták fel a magyar tudomány házát

Latorcai János (KDNP) megemlékezett arról, hogy 1865. december 11-én avatták fel a magyar tudomány házát, a Magyar Tudományos Akadémia székházát. Elmondta, ma ismét olyan világot élünk, amikor egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik, ezért a ipar és a tudomány kapcsolata minden korábbinál fontosabbá vált. Az ország gyarapodására csak akkor van esély, ha a világgazdaságba magas hozzáadott értékű, tudásintenzív technológiákkal kapcsolódik be – tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy értékelte, a magyar iskolarendszer ma már alkalmasabb arra, hogy csökkentse a hátrányokat, vagy segítse azokat, akiknek fel kell zárkóznia, illetve hogy a tehetségeket ösztönözze.

Fidesz: a kormány a biztonság és a fejlődést terén is jól teljesít

A biztonság és a fejlődés terén egyaránt jól teljesített a kormány Gulyás Gergely (Fidesz) szerint, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem alakult ki nemzeti egység a kormány migrációval kapcsolatos politikája mellett.

A fejlődésről szólva közölte: jelenleg több mint 740 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-be, kiegyensúlyozott költségvetést, kiszámítható növekedést ért el a kabinet, a reálbérek pedig igén 13 százalékkal nőttek.

Az ellenzékről azt mondta: a legszórakoztatóbb az MSZP miniszterelnök-jelölt keresése. "Az MSZP elnöke azt hiszi, hogy párbeszédben áll az Együtt nevű párttal, de valójában éppen együtt van a Párbeszéddel". Utóbbi párt vezetője még nem is jelölt, de már megbánta azt, az LMP a megújulást a gyűlöletkampány meghonosítójával képzeli el, Ron Werbert pedig a Jobbik is elfogadja, amikor "ajánlatot tesz" az LMP-nek.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hogy lehet egy nemletezo dologrol beszelni, amit raadsul 20 evre titkositottak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Orsós már beismerte, hogy nem létezik Soros-terv... Mégis tovább hülyítik az egybites szavazóikat?
cikicakk55
Figyelitek! majdnem a negyed része ott van a képviselőknek! Csak a 3/4 hiányzik! Nem rég a Francia " Parlamentről " volt egy fénykép,már nem tudom melyik honlapon. Egy üres széket sem láttam,pedig szerintem nagyobb helyiség és több széknek volt hely,mint a mi " Parlamentünkben. Sokan arra hivatkoznak,hogy a képviselőknek nem csak a parlament a munkahelyük,így a választókerületükben és a saját irodájukban is lehetnek és ott dolgozhatnak a parlamenti gyűlés alatt.Itt megint csak az én munkámmal kapcsolatos példát tudok felhozni,mert más munkakör szabályait nem ismerem. Én egy egyszerű ápolónő volta.Úgy is mondhatnám,hogy a létra alján. Még is a kis viziteken,nagyviziteken,professzori viziteken( szerencsére ezek nem minden nap voltak) és az osztályátadásokon,ahol a műszakot cserélik a nővérek,ott kellett lennem. Tudtam,hogy legalább 4 beteget tisztába kéne tenni.Tudtam,hogy infúziót kéne cserélni pár helyen.Tudtam,hogy kötéscsere,katéter csere,vagy beöblítés,nem részletezem,rengeteg dolgom lett volna.nem is értettem,nekem,akire rá sem néztek az orvosok,miért kellett ott lennem? Annyi dolgom volt,bár voltunk többen nővérek is,hogy ha úgy alakult,akkor nálam volt az osztályos könyv,és a gyógyszerváltás és egyéb utasításokat én írtam be. Na de voltunk az osztályon délelőtt kb 4 nővér.Elég lett volna ha csak egy viszi azt a könyvet,hisz mindent ami benne van onnan tudunk,mert hiába vagyunk ott mindent megjegyezni nem tudunk. Tehát ha valakinek dolga van más miatt és azt nem tudja megoldani csak úgy,hogy valamelyiket kihagyja,pedig az a kötelessége lenne,akkor mondjon le és ne akarjon parlamenti képviselő is lenni.Mondjuk nekem az állásomba került volna ha észre veszik,hogy nem vagyok ott.nem lett volna az mentség,hogy közben is a munkám végeztem
Yoda69
Hogy lehet egy nemletezo dologrol beszelni, amit raadsul 20 evre titkositottak?
justhpeter
Elég drága nekünk ez az ingyencirkusz.
nevemnick
@justhpeter: de nekik még drágább lehet...
kokopelli
@Yoda69: Banananenrepublic oszt annyi! Mint a papás-mamás a gyerekeknél!
..és ezek még pénzt is kapnak érte! :-((
Nessy
Ezt a glória szidolozást!
Édes, jó fiam, Holik! Aztán a sok ezer kötvényessel hogy is állunk??
Úgy "megvédtük" Európát, hogy már mind ott van! Egyik sem volt olyan agyalágyult, hogy itt maradjon!
Latorczai úr, arra is emlékszik talán, hogy milyen pénzből épült a Tudományos Akadémia Székháza?
kereső
Mit lehet még erre mondani? Nagy baj, az agybaj!komolyan mondom, hogy az "átkos"beli hazafias népfront komolyabb volt,mint ez a gitt egylet,és főleg nem került ennyibe.Kedves,aranyos ellenzéki képviselők,azt mondom,hogy ha bármilyen módon részt vesztek ebben a határozathozatalban,akkor nem csak nem vagytok többen, hanem többek sem vagytok.
Lepényleső
Bla x 3, ...és mi mégis láncot hordunk?
csipetke
Mekkora színház!Már mindenki tudja,hogy Soros terv nincs,de ezek még mindig tolják.Mit szívhatnak vajon?Biztos valami jóféle cuccot,ha ilyen sokáig kitart...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.