A Semmelweis Egyetem nem tervezi magánklinika alapítását – közölte az intézmény az erről szóló sajtóinformációkra reagálva hétfőn az MTI-vel.

A Semmelweis Egyetem cáfolja a magánklinika alapításáról szóló sajtóinformációkat
Fotó: semmelweis.hu

Szombaton a Népszava írt arról, hogy két éven belül saját magánklinikát hozhat létre a Semmelweis Egyetem. A cikk szerint Lang György, az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. A céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak – mondta a professzor.

Az egyetem hétfői közleményében azt írta: a félreértés oka az lehet, hogy előkészítés alatt álló terveikben fejlesztési lehetőségként felmerült az egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése külföldi betegek számára.

"A kérdés további előkészítést igényel, az ügyben döntés még nem született" – szögezte le az intézmény.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ne már; az már szocializmusban is volt! =))
human
Ha lehet még rosszabb a helyzet:
"egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése külföldi betegek számára"

Tehát első a külföldi beteg. Az indulást természetesen a Magyarországon élő magyarok fogják megfizetni. Talán még a finanszírozást is majd mi fizetjük?
cikicakk55
Ezt eddig is tudtuk,hogy van ilyen.nagyon sok külföldi jár ide,akik nyaralásnak álcázva gyógyulni jönnek ide. Ez az utóbbi kb 10 évben egyre jobban vissza szorult,mert most már hiába vannak itt jó orvosok és hiába olcsóbb itt egy foghúzás,vagy egy műtét mint náluk,itthon a kórházak felszereltsége, és maga a kórházak állaga már nem tetszik a külföldiek nagy részének.Ráadásul ugye rengeteg Magyar orvos dolgozik külföldön,sokkal nagyobb és modernebb műszerekkel,mint itthon.Rákényszerül az a csóró külföldi is,hogy az ottani árakon gyógyítsa magyar orvos.Ez nekünk valamennyire közpénz kiesés,mert igaz,hogy csak azon betegek után adóztak itthon az orvosok,akiknél nem tudták elkerülni a kórházba kerülést. A fogászok jártak a legjobban,mert náluk a gépek beszerzése kevesebbe kerül,nem is kell olyan sok,na meg a beteg majd a szállodában gyógyul és nem a kórházban.Így aztán minden 5. beteget jelentik be.minden esetre ennyire nyíltan még soha nem írták le,hogy kórház turizmus is van. A fiunk még általános iskolás volt,mikor az egyik fogászati jól menő családi fogászat,szájsebészet vállalta,hogy a gyerekeket a TB által finanszírozva ingyen látja el. Mikor legelőször voltam ott,csak sima vizsgálaton,(.mert ikerfoga volt a fiamnak( 1 gyökérből két fog nőtt ki és az nagyon ritka,ráadásul 5 fogának nem volt maradandó fog utánpótlása.) már a váróban padlót fogtam. Hatalmas képernyő,távkapcsolóval a váróban.A csomó gyermekcsatorna.Ital automata,ingyen. Benn a rendelőben a székben ahogy a gyerek ült,megkérdezték melyik a kedvenc rajzfilmje? .Már húzták is oda egy karral a tévét és a gyerek,még a szájában matattak,nézte a cápameséket.Olyan fordulatszámú fúrógép,hogy semmi fájdalmat nem érez a beteg. sajnos csak 14 éves koráig járhatott oda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.