A fasiszta országok gazdaságának egyik alapvető jellemzője a dirigizmus, azaz egy olyan gazdasági rendszer, amelyben az állam igen erős irányító szerepet játszik és lényegében a felügyelete alá vonja a termelést és az erőforrások elosztását. Magyarországon Orbán dirigál. Általánosságban véve a fasiszta országok gazdasága, kivéve egyes államosított iparágakat, a magántulajdonon alapult és kapitalista vonásokat mutatott, de még a magántulajdonú vállalatok is nagymértékben függtek az államtól. A fasizmus eszme alapját lényegében az emberi csoportok, nemzetek vagy eszmék közötti versengés, az erősek támogatása és a gyengék kiszelektálása. A gazdaságpolitika terén ez úgy csapódott le, hogy a sikeres, a kormányzattal jó viszonyt ápoló üzletembereket támogatták, míg a munkásosztályt és képviselőit (szakszervezetek) elnyomták vagy lefizették. A fasizmus az adófizetőket teszi felelőssé a magánvállalkozások sikeréért, mivel "az állam fizet a magáncégek baklövéseiért... a profit magánügy,...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
@Lepényleső: Minden esetre durván egyezik, de való igaz, hogy Orbánék vegyes felvágottak van bennük minden mocsokból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
@Lepényleső: Minden esetre durván egyezik, de való igaz, hogy Orbánék vegyes felvágottak van bennük minden mocsokból.
quadrocopter
A "nemzethy hazaffy":

"Nincs is szükség azonban profilozókra a helyzet értékeléséhez, hiszen fontos információkat kaptunk egykori fideszesektől. Tőlük tudjuk, milyen beszédet mondott Orbán Viktor 1987-ben egy megyeszékhelyen a helyi Fidesz alapszervezet alakuló ülésén. Egy qurva szót nem fecsérelt az elvekre, azzal győzködte a hallgatóságát, hogy aki hozzá csatlakozik, az hosszú távon komoly befolyásra és magas jövedelemre számíthat. Mert ugye a politika erről, a hatalomról és a pénzről szól…" (Városi Kurír)
peterkelemen
A köpönyegforgató Orbán volt már kommunista (besúgó és kisz-titkár), majd liverális mára meg már fasisztává vedlett.
tudode
Már a kezdet kezdetén felismerte a két, látszólag ízig, vérig ÖLTÖNYBE csomagolt LIBERÁLIS ingyenélő "falusi ivadék", hogy a POLITIKA az átverőshow művészete:
.
Lássuk csak a 37 alapítóból még mindig az ORSZÁG LÁBÁN ÉLŐSKÖDŐ kettőt:
..
---- liberális
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow
.
Erre "csak" az a kérdés, hogy HÁNYTÁL-E MA!!!
Aki Én
@peterkelemen: Én inkább pont, hogy elvtelennek tartom. Ez egyik sem, ez egy csaló. Mindig annak láttatja magát, amiből hasznot remél. Akár be is skatulyázhatjuk ennek vagy annak, de látod, felesleges. Egyszerű bűnöző.
peterkelemen
@Aki Én: Mintahogy minden fasiszta bűnöző is egyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.