Már ha vagyonuk nagyságát hasonlítjuk össze. A harmincas évek Magyarországának leggazdagabb embereinek és a felcsúti polgármesternek a vagyonát vetette össze az Átlátszó. A feladat nem volt egyszerű, hiszen akkor pengő volt a fizetőeszköz, ma pedig forint, mellesleg a pénzromlás mértéke sem egyértelmű. És az sem mellékes, hogy a vagyon nagyságát sem lehet fillérre pontosan megmondani.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Végre egy valóban szellemes cím

A derék hvg.hu az átlátszo.hu egy infografikáját adja közre

A cikk azzal foglakozik, hogy összehasonlítja „A harmincas évek Magyarországának leggazdagabb embereinek és a felcsúti polgármesternek a vagyonát”.
Nos az érdekes cikknek egy valóban találó címet rittyentettek:
„Királyok, hercegek, grófok is elbújhatnak Mészáros Lőrinc mellett”! =))
Hogy mi ebben a poén? Nem emlékeztek, hogy folytatódik a „nóta”?
„Naplopók és burzsoák”!!! Na ez az, ami Lolo-ra nem klappol. Lévén nem csak napot lopott, s polgárnak semmiképp sem nevezhető! ”
csipetke
Ja kérem,a három főrendnek nem dobott a gép egy Orbán Viktort akkoriban,és divatban sem volt az ország szétrablása,mint most.Ugye akkoriban még nem volt közbeszerzés,ilyen-olyan tender,amelyek a haverság,és a stróman(ok) gazdagodását szolgálták,és még sorolhatnám estig a sok rafináltságot,amivel Pénztáros Rinci anyagilag elhúzott,mint a vadlibák.De nagyon remélem,hogy jövőre tényleg elhúz ez az egész rablóbanda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.