A Postához az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke fordult közérdekű adatigényléssel. Szigetvári Viktor arra volt kíváncsi, hogy mennyit fizetett a kormány a konzultációs ívek visszajuttatásáért. A Posta válaszából kiderült: darabjáért 120 forintot számolt fel a cég – írta meg a HVG.

A hvg.hu cikke szerint Szigetvári még a konzultáció lezárulta előtt kérte ki az adatot, így a november végi adatokat kapta meg.

Kiadta a Posta – ennyit számlázott ki a nemzeti konzultációs ívekért

A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén . Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Posta mellékelte az októberi és novemberi számlákat is, ezek alapján november végéig

a visszakézbesített összesen 2.141.673 db válaszlevél díjaként összesen 257.000.760 Ft-ot számláztak ki.

Vagyis, darabjáért 120 forintot számolt fel a cég.

Szigetvári Viktor a hvg.hu-nak azt mondta, hogy tudomásul veszi a választ, ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte 

egy normális és átláthatóan működő országban nem kellene igényelni az ilyen számlák nyilvánosságát, hanem mindennek automatikusnak kellene lennie.

Kiadta a Posta – ennyit számlázott ki a nemzeti konzultációs ívekért

 Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szigetvári Viktor abban bízik, hogy végül az LMP társelnökének, Hadházy Ákosnak is megmutatják az összes levelet.

Ahogy azt korábban megírtuk: a kormány – korábbi ígéretéhez híven – feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják, Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra.

A kormány részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491). Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben

Forrás: HVG, 24.hu, MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Százmilliók a ablakban, a Nagy Semmiért!
Kínában ezért kötél jár!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A Posta a leszámlázott darabszám után kapta az állami támogatást. Tehát, minél többet számlázott, annál több volt a Vezérasszony 5 millás havi fizetésének az alapja.
Ki volt az a hülye, aki egyáltalán azt hihette, hogy keveset fog számlázni, amikor mindkét társaság érdeke a minél nagyobb mennyiség volt?
Ha én lehetnék a Posta góréja, akkor legalább (lélekben) 15 millió levelet számláztam volna. Akkor az 5 millás fizu mellé még legalább ugyanannyi prémcsi is leesett volna.
JAJMÁR
Hál'istennek, a posta megszámolta. Nekik van, volt kimutatásuk. Kockás, meg nem kockás papírjuk.
De a gyűjtőhelyeken a Hadházinak egyet se tudtak mutatni.

Ezért mivel őt a légbőlkapott adatok nem győzték meg, feljelentették.
Hát mer micsoda dolog, hogy "bizonyítékot" akart arról, amit le akart ellenőrizni?

(De ez a bizonyíték is elég sovánka)
Amúgy tökmindegy, hány agymosott ember él az országban. Tudom, sokk ! Nagy sokk!
Még önmaguknak is akkora, hogy fölébredhetnének már! Hahó, újra vagytok élesztve!
Nessy
@Eladott Ország: Ezzel együtt a fidesz frakció remekűl szórakozott a miniszterelnökük "frappáns, szellemes" válaszán. Ez a szellemi szinvonal pártunk és kormányunk háza táján!
Desischado
Nagyon bűzlik ez az ügy. Ez csak az agymosott birkáknak jó. Nem tudom, mikor ébrednek már fel az emberek,és mikor veszik észre, hogy ordas hülyének nézik őket?!
Eladott Ország
@Nessy: A másik szarházi, Kuszaszem Rómeó a szellemi súlyemelő, meg áldott békés május elsejét kívánt mindenkinek. Bejgli nélkül.
kukac50
Arról miért nem beszél a Fidesz mennyi igenes és mennyi nem szavazatos levél érkezett vissza,és mennyi amire rajzoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.