A cég belső vizsgálatot folytatott – tudta meg a 24.hu. A lap információja szerint Romániához hasonlóan Magyarországon is átvilágították a Microsoft helyi leányvállalatának üzleteit. A vizsgálat eredményét ugyan nem hozták nyilvánosságra, de közben személyi változások történek a Microsoft Magyarország Kft. vezetésében. Romániában tavaly egy hasonló microsoftos vizsgálat az ország legnagyobb korrupciós botrányává nőtte ki magát.

Belső nyomozás után felmondta az állami szállítói szerződését a Microsoft – állítólag etikai okokra hivatkoznak

Fotó: Pixabay cco

Felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre vonatkozó értékesítési engedélyét a Microsoft Magyarország Kft., miután a cég kormányzati üzletágát korábban vezető Sagyibó Viktor miniszteri biztosként kapott állást Lázár János mellett a Miniszterelnökségen – írja a 24.hu.

Romániában tavaly az ország történetének legnagyobb korrupciós ügyévé nőtte ki magát a Microsoft és az ottani kormányzat közötti bizniszek ügyében indult vizsgálat. Romániában tavaly derült ki, hogy miniszterek nagy összegű csúszópénzeket fogadtak el azért, hogy a piaci árnál 30-40 százalékkal drágább szoftverlicencek, illetve akár 50 százalékkal drágább számítógépek megvásárlásáról szóló állami szerződéseket hagyjanak jóvá, az ügy kilenc egykori minisztert érintett kellemetlenül, akiket el is ítéltek.

Belső nyomozás után felmondta az állami szállítói szerződését a Microsoft – állítólag etikai okokra hivatkoznak

Fotó: Pixabay cco

Az amerikai Microsoft nyomozati munkában jártas megbízottakat küldött Budapestre. Ők egy magyar ügyvédi iroda közreműködésével átvilágították az elmúlt években, főként Papp István vezérigazgató hivatali ideje alatt folytatott üzletmenetet.

A romániaival szinte párhuzamosan folyó magyarországi vizsgálat eredménye eddig nem került nyilvánosságra.

A 24.hu azt írja:

belső nyomozás fő csapásiránya az állami szektor milliárdos Microsoft-szerződéseinek alapos áttekintése volt.

A Microsoft Magyarország 24.hu-nak nem cáfolta a vizsgálat tényét, de további részleteket nem közölt. A cég viszont az érintettek számára teljesen váratlanul felmondta a legnagyobb négy magyarországi partnere közül háromnak a szerződését, a lap szerint "etikai okokra" hivatkozva az úgynevezett LAR-partnerektől (large account reseller) megvonták a szoftverekre és más termékekre vonatkozó értékesítési engedélyt.

A Microsoft azt közölte:

Úgy döntöttünk, hogy a helyi partnercsatornáink működtetésében új irányt veszünk. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Microsoft nem közöl üzleti partneri kapcsolataira és korábbi kollégáira vonatkozó adatokat.

További részleteket a 24.hu oldalán olvashat.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Azannyát, pedig genyóék úgy küzdenek a korrupció ellen, hogy csak na! Mégis becsúszik egy-egy szerelés?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Azannyát, pedig genyóék úgy küzdenek a korrupció ellen, hogy csak na! Mégis becsúszik egy-egy szerelés?
bencemacska
@quadrocopter: ma, 13:39
Rohad itt már minden.
De Romániában elítélték a bűnösöket! Nálunk milyen kitüntetést kapnak?
papa.49
@bencemacska: Helyettes állattitkárok lesznek )))))))))))))))))))))))))))))
cikicakk55
@bencemacska: Én is pont erre gondoltam.Nálunk akárhány miniszteri biztos,meg miniszter,meg mit tudom én milyen titulusban,de FideSS tag korrupt,itt egész biztos nem ítélik el.Lehet,hogy nálunk legális csak a korrupció egész Európában.már csak azért gondolom,mert nem is annyira régen volt az,mikor még a Románok mindenben a sor végén kullogtak.bele gondolok,hogy a magyar utakon,ha Román buszt látott egy ember,nem ment a közelébe menni,mert nem tudták mikor robban,vagy gyullad ki.Nem volt hét,hogy ne lett volna az újságban cikk arról,hogy milyen mély szegénységben élnek a románok. Most meg a külföldi statisztikák szerint jóval előttünk haladnak úgy élet színvonalban,mint a törvények betartásában.
lópicigáspár
@bencemacska: Az utolsó mondatodnál eltévesztetted az írásjelet! Helyesen: "!" :(((
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 16:53
Én tényleg kérdésnek szántam.
Először még azt akartam kérdezni, hogy kapnak-e érte valamilyen érdemrendet, de az az igazság, hogy nem ismerem a különböző rendjeleket!
Leginkább a becsületrend illene hozzá, de nem tudom, hogy van-e magyar becsületrend!
A megérdemeltet - büntetést - biztos nem kapnak!
Nessy
@bencemacska: Kormányzati megbízást! Nem kevés fizetésért. lásd Farkas Flóri, most meg Sagyibó Viktor! Nomen est omen? ( Viktor)
kereső
@bencemacska: 14:31, csak azért,hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból, :Papp Istvánt, a Microsoft korábbi ügyvezető igazgatóját nevezték ki a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettesének. Az újonnan létrejövő pozícióban a nemzetközi üzleti környezetben is bizonyított szakember feladata lesz a hazai kkv-k beszállítói szerepének fejlesztése a nagyberuházások esetében, valamint a pénzügyi befektetők felé magyarországi beruházási ötletek kiajánlása.
Nessy
@kereső: beruházási ötlet? Mit lopjunk, hogy lopjunk ! Hova, mennyi az átutalandó "sikerdíj"!
kereső
"@Nessy: "kkv-k beszállitói szerepének"- ki ad többet a lehetőségért?,hogy beszállitó lehessen mondjuk a Paks2-nél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.