A Fidesz szerint a "Soros-terv" végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat keddi szavazásán kiderült, hogy az egész baloldal a "Soros-terv" mellé állt.

Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, országgyűlési képviselő a határozathozatal után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK, az LMP és az MSZP nem vett részt a szavazásban, három független képviselő pedig nemmel szavazott, vagyis az egész baloldal "egységesen és egyetemlegesen" a "Soros-terv" mellé állt.

A Jobbik helyzetét érdekesnek nevezte, mert szerinte a párt egyik nap tagadja a "Soros-tervet", máskor azt mondta, hogy van ilyen, és ma is ez történt.

A szavazáson egyértelművé vált, kik azok, akik a "Soros-tervet" akarják végrehajtani, és kik azok, akik a magyar érdekek szolgálata, Magyarország szuverenitása, megvédése mellett, a "Soros-terv" ellen voksoltak – értékelt Németh Szilárd.

Név szerint kiemelte a három nemmel szavazó képviselőt, Fodor Gábort, a Liberálisoktól, valamint Szelényi Zsuzsannát, valamint Szabó Szabolcsot, aki Németh Szilárd szerint csepeli képviselőként is kiáll a betelepítések mellett.

A határozati javaslatot több Fidesz-KDNP-s frakciótársával együtt jegyző politikus elmondta:

a határozat elutasítja a Soros-terv legfontosabb két elemét, a kötelező, felső létszám és a időbeli korlát nélküli betelepítést, valamint azt az Európai Parlamenttől érkező szándékot, hogy gyorsítsák fel a betelepítési eljárásokat.

Emellett:

felkérik a kormányt arra, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket tegyen a Soros-terv ellen.

Hangsúlyozta: a határozati javaslatot nem csak azért nyújtották be, hogy kellő választ adjanak a brüsszeli bürokratáknak, a brüsszeli adminisztrációnak és az ottani Soros-által támogatott politikai köröknek, hanem azért is, mert a nemzeti konzultáción több mint 2,3 millió ember vett részt és 1,5 millió kérdőív feldolgozása után egyértelmű, hogy elsöprő többségben mondtak nemet az emberek a Soros-tervre. Itt volt ideje, hogy a magyar Országgyűlés a magyar emberek véleményét, érdekét, kérését is hangoztassa – nyomatékosított.

Elhangzott:

az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy az Európai Unió egész adminisztrációja, bürokráciája, "karöltve a Soros által támogatott képviselőkkel", vagyis a "Soros-frakcióval", azon dolgozik, hogy Soros-tervet végre tudják hajtani.

Emlékeztetett arra, hogy az ennek érdekében végzett jogszabályalkotási folyamat októberben kezdődött, amikor az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgársági jogi és igazságügyi (LIBE)bizottsága döntött a Soros-terv végrehajtásáról, majd egy hónap múlva az Európai Parlament is szavazott arról, hogy "egy az egyben" elfogadja ezt a javaslatot. Szerinte ebben a helyzetben egyre nagyobb nyomás érkezett Magyarországra, három kötelezettségszegési eljárás is elindult az ország ellen, és mindhárom egyértelműen kapcsolatba hozható a Soros-tervvel.

Arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket tehet a kormány januárban, Németh Szilárd azt mondta:

a schengeni határokat meg kell védeni, a dublini rendszert nem lehet úgy módosítani, hogy az a nemzetállamok jogait csorbítsa, menekülteket pedig nem lehet összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Felhívta a figyelmet arra hogy EU-s adatok szerint 2016-ban a menekültek aránya 1,5 százalék volt, a gazdasági bevándorlóké pedig 98,5 százalék. Ha segíteni akarunk, akkor nem ide kell importálni a problémát, hanem helyben kell segíteni – mondta a fideszes képviselő, aki szerint menekültkérdés közösségi ügy, az illegális bevándorlás viszont tagállami.

Németh Szilárdot arról is kérdezték, hogy egyre több ellenzéki párt készül a fideszes politikusok elszámoltatására egy esetleges kormányváltás után, az LMP pedig már egy listát is bemutatott, hogy kit milyen bűncselekménnyel lehetne vádolni. A fideszes képviselő egyet értett azzal, hogy akik hatalomba akarnak kerülni, azok tiszta lapot szeretnének. Mi ugyanígy voltunk 2010-ben – tette hozzá a képviselő: Mint mondta: a Fidesznek ebben az ügyben semmi takargatnivalója nincs.

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan fideszes politikus akinek tartania kell azt elszámoltatástól, azt mondta: szerinte nincs és ő maga sem fél semmiféle elszámoltatástól.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskanő
Valóban újra kéne nyitni az OPNI-t! Vagy talán egyszerűbb lenne áttenni a névtábláját a parlamentre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Világos! Egy olyan terv mellé állt be "az egész baloldal", amely még Navracsics szerint sem létezik!
Lesz annyi kényszerzubbony, hogy minden csicskának jusson?
Macskanő
Valóban újra kéne nyitni az OPNI-t! Vagy talán egyszerűbb lenne áttenni a névtábláját a parlamentre!
Hellcat
A 20000 fizetős migránssal mi a helyzet?
nevemnick
Azért borzasztó, hogy ott a parlamentben már ötvenes éveikben járó fiatal emberek demenciában, vagy Alzheimer-kórban szenvednek.
kokopelli
@quadrocopter: ahelyett hogy örülne a "fityisz" az ellenzék butaságán,hogy az mellé
állt ami nincs is!Vagy a kormány még hülyébb,mert tudja,hogy nincs,ami ellen harcol?
Több paradoxont nem tud felállítani a normális választó,hacsak nem volt már Graz-ban!
szaboria1
Sajnos anyit hangoztatja Orbán, hogy már saját maga is el hiszi azt ami nincs.
Itsuka Nakimaga
Naná! Majd Németh Szilárd mellé...pedig az még létezik is!
Pálinkás Pál
Viccesek vagytok hogy lovagoltok ezen a soros terven...holott tudjátok hogy azért ez a neve,hogy a gyengeelméjű fideszfan is tudja miről van szó!!!De azt is tudjátok hogy ez a szavazás igazándiból arról szólt hogy ne lehessen limit nélkül arabot ,niggert a nyakunkba telepíteni!!mielőtt valaki felemlegeti a kötvényeseket,ugyanúgy rúgnám ki őket is...
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Szerinted lenne 1300 önkéntes akár migráns,akár menekült,aki önként bedugná a fejét a hurokba és ide, Magyarországra akarna jönni? Ki zárt.Ha még is lenne ilyen,az nem beszámítható,már túl súlyos elmebeteg. Azokat meg nyugodtan be lehet fogadni,mert az ellátásukért fizet az EU, a magyar kórházakban,vagy elmegyógyintézetekben,meg úgy is egy éven belül kimúlik a szerencsétlen. Még azokból az országokból is menekülnek,amelyek rájöttek,hogy csak a jobb életért mentek hozzájuk és nem dolgozni,így aztán szigorítottak a szociális törvényeiken.Valahogy abból az országból megindultak vagy vissza oda ahonnan jöttek,vagy mentek északabbra,mert ott talán még nem annyira szigorúak a szabályok.Az biztos,hogy a magyar nyomorba egy sem akar betelepülni.Akár van Soros -terv,akár nincs. Ez a túltáplált mangalica meg tudja mekkorát hazudik,mikor szerinte a FideSSben nincs senki akinek félni valója lenne.Az sokkal hihetőbb,ha azt mondja,hogy a FideSS-ben nincs senki,akinek ne lenne félni valója egy elszámoltatás esetén. Az biztos,hogy ha most hirtelen a 7,5 év alatt ellopott pénzek vissza kerülnének a közösbe,az országban nem maradna szegény ember.( már persze,ha szét osztanák a szegények közt.
eszegfu
@Pálinkás Pál: 15:55 Csak egy költői kérdés: Szerinted az 1296 fő -- mert ugye ennyi "esne" M.o-ra a menekültekből -- nem egy LIMIT? Továbbá csak azt kivánom, nekünk "fehéreknek", hogy soha se kelljen menekülnünk!
kokopelli
@eszegfu: csak annyit kellene megítélni ill. átvizsgálni! Lehet,hogy ezret rögtön
vissza kellene toloncolni pl. Bécsen,vagy Münchenen keresztül! Sajnos senki
nem olvassa az igazi forrást,csak hagyja magát hülyíteni!
Pálinkás Pál
@eszegfu: akkor nézz bátran utána miről is szólt ez a mai szavazás...nem az 1294 főröl,hanem a további korlát nélküli betelepítésről...
Pálinkás Pál
@Horizont: Te most viccelsz ugye??? Persze hogy tudom hogy nincs soros terv,az egész egy jól meglovagolt dolog csak...de...áruld el nekem,ti miért nem tudjátok elfogadni hogy valaki nem akar ezekkel élni??? még indokolni sem kéne...nem akarunk muszlimot,afrikait..és pont!!!Arról már nem is beszélve hogy ez a koszos csürhe az elmúlt években fényesen bizonyította hogy milyen...
Pálinkás Pál
@kokopelli: akkor olvasgass te is utána kicsit...nem tudnád visszatoloncolni se Bécsbe,se Németországba...mert ugye nem ott lépték át az Eu határát...csak tudnám,akkor nekünk miért is kellett volna regisztrálni a csőcseléket??? Vagy szerinted határosak vagyunk akármelyik migránsok által elhagyott országgal??
Nessy
@Pálinkás Pál: nem kellett volna ezt már korábban Rogánnal is közölni, mielőtt jó pénzért bizony volt afrikai, ázsiai eur-ázsiai a 20 ezer kötvényes között!
Ja, hogy már egy sincs itt? Az unió országai hálásak lehetnek értük!
Pálinkás Pál
@Horizont: Frissítsd fel a memóriám...Idézzél olyat amikor egy libsi szót emelt a migránshorda ellen!
volvós
Mi van disznófejű sziszike ?? Jól kiröfögted magad ??
Akkor vissza a kórterembe, az ápolók már
nagyon várnak, gyógyszer osztás van...
Equus
a dloog roppant egyszerű: a magyar embernek nem kellenek uniós normák. Ki kell lépni és a kapott felzrkóztatási pénzeket vissza kell fiezetni, olyan arányban, ahogy azokból részesültek.
bakegya
HAJRÁ orbán fideSS MAFFIA RASSZISTA NÉPPÁRT-orbánt a jótevőjétől megvédhetitek,de a jó Isten haragjától semmi és senki se védheti meg,menekültként végzi!!!
Boldog Karácsonyt Magyarország!-büdös disznóságokat takargattok a Parlamentben.
Clavigo
:)DD :) Azért ez kemény,,,hogy egy ilyen buta sertésfejű Marha osztja az észt a parlamentben.Erre a Furkóra ( is )van igény a nemzethhyyy oldalon.:)DD :)))
lampa laz
Kőbunkó remélem megtapasztalod, h milyen érzés menekülöre, vagy ahogy ti mondjátok, migráncsra venni a hájasvalagú picsádat mert be fog következni, még ha lassan is jön el..
lampa laz
@durbincs: az ívás rendben meg volt tegnap?? zorbánnak kell a szaporulat, mert kihal a narancsos faj!!!
quadrocopter
Akik még mindig a kvótán nyöszörögnek:

"A kvótaper alatt sajtóban azt az eljárást szokták emlegetni, amelyet Magyarország és Szlovákia indított az Európai Unió Bírósága előtt az Tanács 2015. szeptember 22-i határozatának hatályon kívül helyezése érdekében. A per tulajdonképpen egyfajta „alkotmányos normakontroll” volt, amelyben Magyarország azt próbálta meg – mint utóbb kiderült, sikertelenül – kimondatni az Európai Unió Bíróságával, hogy az Olaszország és Görögország területén lévő menekültek kötelező elosztásáról szóló tanácsi határozat ellentétes az Európai Unió alapítószerződéseivel.

A kvótaper kifejezés arra utal, hogy az európai migrációs válsággal összefüggésben – a kérelmező államok szóhasználata szerint – ún. kötelező betelepítési kvóta jönne létre, amivel szemben tiltakoznak.

Az Európai Bíróság 2017. szeptember 5-én elutasította a menekültek tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet.[1]Az ítélet jogerős és végrehajtandó.[2] (wiki)

Lehet tovább nyöszörögni, de minek?
quadrocopter
Néhányan továbbra is elég sötétek ebben a kötelező betelepítési baromságan, mert a rezsim sajtó ezt nyúzza.
Mi a valóság?

"Azonban az Európai Parlament másfél hete – a fideszesek állításaival ellentétben – nem a kötelező kvótáról szavazott. Arról döntött az EP, hogy indulhat tárgyalás a kvótákról a kormányokkal. Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament kiválaszt egy küldöttséget, az uniós kormányok illetékes miniszterei is küldenek egyet, és ők a következő hetekben összeülnek, és elkezdenek róla beszélgetni, hogyan nézzen ki az új menekültfogadási rendszer. (A szavazás jegyzőkönyvében ez úgy szerepel, hogy „intézményközi tárgyalások megnyitására vonatkozó határozatot” hozott a parlament – hívta fel a figyelmet az Index.) Azaz annyi történt, hogy jóváhagyták az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot. Kvótaügyben egyébként nem is dönthet önmagában az EP, ahhoz az Európai Unió Tanácsának, vagyis az uniós kormányoknak a jóváhagyása is kell "
(mno.)
nevemnick
De szép lenne, ha a fitymasz kurmány minden családnak ajándéknak a karácsonyfa alá kiküldené dísz bőrkötésben a Soros tervet...
Ja, hogy titkosítva van?
Szamizdadban is jó lesz, csak lássuk!
Clavigo
@durbincs: Mutterod hogy van,,agyalágyult ?
quadrocopter
@durbincs: Debl!
Olyan sötét vagy, hogy egy vödör kátrány hozzád képest atomvillanás!
lampa laz
@durbincs: te cápaklón én nem írtam neked csúnyákat, már egy igazi halszexnek sem tusz örülni? Akkor egy igazán kivénhedt dög vagy már.
kokopelli
@Pálinkás Pál: "'Bécsen és Münchenen keresztül" írtam!! Nem is Magyarországon
léptek be az EU-ba,hanem senki nem tudja,hogy hol!Mivel Bécsből és Müncenből
indulnak repülőgépek a közelkeletre a kitoloncolt menekültekkel (nem emigráns),így
a magyarok által megállapított retour személyeket is hozzájuk lehet csapni! Hidd el
nekem hogy olvasom és látom a dolgokat akár más nyelven is! Nincs szükségem a
kioktatásra! Sőt az európai moszlemek,akik Macedoniából,Albániából hozzácsapód-
a közelkeletiekhez,azokat anno gyorsan pár-száz €-val már a kezdetban hazaküldték
Németországból,mert gyorsan ki lettek szűrve!
SystemError
@durbincs: "A lobotómia az agy elülső részének, a homloklebenynek az effektív megsemmisítését jelenti. Az eljárás személyiségváltozással, vagy szellemi leépüléssel jár. Régebben skizofrénia, krónikus depresszió illetve szorongások kezelésére használták." Emlékszel? Ja nem...:)
lampa laz
@durbincs: Én tudtam, h te pikkelyes bak vagy, azért küldtelek tegnap a sellők után, de látom, h értelmezési zavarban vagy te is mint a fideszes haverjaid... vagy kettő az egyben vagy?
Ördögvadász
A meddõ merkel sem nagyon merkel már..a metélt góré napjai pedig...
tudode
Az már lerágott CSONT, hogy aki NEM az ÖREG HARCOS nótáját fújja, az az éppen aktuális agylövése ELLENKEZŐJE mellé áll, állt, állni fog!
.
Már 1992-ben "is", Antal ellen is FÚJTA - többek között - a FELCSÚTI SZELET szirénhangjával, társalkodói szinten olvasgatva, mert akinek kevés van ott ahol kellene, LEGYEN JEGYZETE:
.
Közzététel: 2017. nov. 21.
.
1: Fidesz nagygyűlés - Debrecen, országos gyűlés. Félfordulat a Fiatal Demokraták Szövetségében.
2: Hajónapló - Bős-Nagymaros - a duzzasztógát.
.
-----1992. október havi krónika 1-2. rész (Fidesz)
www.youtube.com/watch?v=_5hqJVN0BT0
.
Na "ezek" aztán "belecsináltak" 27 év alatt a saját, és az ország életébe, és történelmébe, !!!
lampa laz
@durbincs: bújj az iszapba, ott a helyed
SystemError
@durbincs: Olvastad már vissza, hogy miket írsz le? Ebből te találsz egy értelmes mondatot is ?:) propeller.hu/tagok/durbincs
SystemError
@durbincs: Tudod nem az a beteg, hogy olyan, mintha szipus lennél és azzal szórakozol, hogy valami agyment nyelven írsz, hanem az, hogy ezt hónapok óta napi százszor megteszed.. Na ez már beteg!
quadrocopter
@durbincs: Debil! Te itt kevés vagy, mint szöcskében a lengéscsillapító! Csak képességeid hiányában nem vagy képes felismerni!
SystemError
@durbincs: ungábungá kaka? hoho maga Gülü kacsa ? copter copter olyan mint copter ?
quadrocopter
@durbincs: Debil! Minek örülsz csirke? Cukorkát találtál a zsebedben?
SystemError
@durbincs: durbincs klónja maci laci ? hajléktalan mari és szopornyicás bodri kutya sarja maci laci ? furmányos sajtos bérenc ? soros port a terved anyádon, ha nincs más?
Tavryni őrnagy
@durbincs: @quadrocopter: @SystemError: Milyen értelmes tàrsalgàs.
SystemError
@durbincs: Nem torkozol eleget mostanában gülü, ilyenkor idegesebb vagy már megfigyeltem! :)
lampa laz
@durbincs: ezért a sok baromságért mennyit kapsz a hülye megbízódtól, mert csak kevered az iszapot értelem nélkül, te halastó gyilkos.
desiro
Hát mé nem mutassák má meg aztat a soros tervet a zsír disznójék?mé kellet a semmit 21 évre tikárosítani?durbincsos szójjá má hozzá vazze!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Most mondjam azt, hogy Te meg "gyáván" nézz utána a dolgoknak?! Valóban a "nagynemzetikonzultációban" 1 millió menekültről van szó, de ez ma, 2017-ben már nem igaz!
„Egy 2015-ös kommentárban Soros György azt mondta, hogy a Szíriában folyó háború miatt az Európai Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egy millió menekültet kellene befogadnia évente. Egy évvel később már csak 300 ezer menekült befogadásáról beszélt Soros." Egyébként ez egész Európára vonatkozott, melyből ugye a lakosság számától függően M.o-ra közel 1300 embert jelent. Érdekes módon, u.azokat a hireket olvassuk, mégis mindenki "izlésének" megfelelő dolgot jegyez meg belőle.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Csak egy kérdésem lenne hozzád...mi az hogy KELL?! Miért is kéne egy európai értékrendhez életidegen csürhét befogadni???Egy orángutánt hamarabb integrálsz mint ezek közül bármelyiket!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Igaz, EU tagnak sem "kellett" lennie M.o-nak... mégis megszavazták a magyarok a csatlakozást. Ez viszont -- tetszik, nem tetszik -- kötelezettségeket is jelent. Egyébként Soros nem azt mondta, hogy "kell", hanem "kellene"... ami ugye feltételes, nem pedig kijelentő mód. És csak ismételni tudom: ne adja az ég, hogy nekünk kelljen menekülnünk! Képzeld el mi hogyan integrálódnánk egy afrikai élethez?! Pedig van afrikai "értékrend" is (persze nem azonos az európaival, ami természetes is), tehát nem biztos, hogy a miénk emberségesebb. Engedj meg egy apró megjegyzést: attól, hogy emberhez méltóan fogalmazol a menekültekről, még megértem az unszimpátiádat velük kapcsolatban.
quadrocopter
@durbincs: Debil! Kevés vagy, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés!
eszegfu
@quadrocopter 15:37 Hirtelen tömegközlekedésnek olvastam a "tömegverekedést":))
Sámannus
A letelepedési kötvénynél nem kell sorosabb terv. Holnap lehet hogy 500 millióval gyarapodik a népesség Kína miatt. Makaón nyomják az igazolványokat és ki lehet függeszteni a Közel-keleten, hogy Magyarország megtelt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.