A csepeli Burattino Általános és Középiskola gyermekbántalmazásban érintett növendékeit tapasztalt szakemberek segítségével rehabilitálták, a szakszerű segítségnek köszönhetően az érintettek jobban vannak – közölte a gyermekotthon intézményvezetője. 

Mezei Katalin, a Burattino Általános és Középiskola és Gyermekotthon intézményvezetője lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta: ez iskolájuk fennállásának legnehezebb időszaka.

Mint ismeretes,  B. Tamás, a csepeli Burattino Iskolában testnevelőként dolgozó tanár eldugott szertárakban, öltözők fürdőszobáiban zaklatta szexuálisan a gyermekeket. A megrontásokra csak akkor derült fény, amikor 2014-be két kisgyerek beszélt a tanár cselekedeteiről. Az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott. Az érintett gyermekeknek és szüleiknek azóta szakemberek segítenek feldolgozni a traumát az iskola kérésére.

Mezei Katalin, a Burattino Általános és Középiskola és Gyermekotthon intézményvezetője azt írja:

iskolájuk négy éve várja 27 éves fennállásunk legnehezebb időszakának végét, az ítélethirdetést az iskola volt dolgozója, B. Tamás ügyében.

Közleményükben azt írják:

2014 februárja óta sok mindent újra kellett gondolnunk, és a történtekre úgy reagálnunk, hogy a ránk bízott nehéz sorsú gyerekek minél kevésbé sérüljenek.

Kiemelték, hogy a gyermekbántalmazásban érintett növendékeiket a legjobb tudásuk szerint, hozzáértő, tapasztalt szakemberek és alapítványok segítségével igyekeztek rehabilitálni.

A sebek még nem gyógyultak be, elfelejteni nem tudjuk, nem is akarjuk a történteket. A szakszerű segítségnek, a sokszínű diákéletnek, élménynek köszönhetően az érintettek jobban vannak. Valamennyi kollégánk minden energiájával azon volt és van, hogy jelentősen enyhüljenek a trauma hatásai

- olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.