Ismét gyarapszik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, bankrész tulajdonos médiaguru, ingatlanvállalkozó, szőlőbirtokos birodalma. Orbán Viktor kormányfő közeli barátja részesedést szerzett az egykor Járai Zsigmond, volt MNB elnök nevéhez köthető CIG Pannónia Életbiztosítóban. A tulajdonszerzés 350 forintos részvényárfolyamon, 8. 213. 107. 000 forintos tőkeemeléssel történik, így Mészáros Lőrinc a Konzumon keresztül 24,85 százalékos tulajdont szerezhet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben. A tranzakciók lezárásához a CIG Pannónia januári 19-i közgyűlésének jóváhagyása mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti eljárása is szükséges.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mindeközben az egész ország egy nemlétező soros terven rugózik. Az már senkit nem érdekel, h lassan az egész ország mészáros nevén, az orbán családé lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Zseniális PRÍMA ez a mészáros lőrinc a NEMZET GÁZSZERELŐJE-Orbán Viktor és családja igazán KITÜNTETHETNÉ MÁR !
fidem
Máté 19,24:
"Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni."
namihami
""Újabb pénzcsap Mészárosnak - nem volt még elég?""
Ez könnyű kérdés volt: NEM.
És egyébként is tudjuk, csak a töredéke az övé. A zöme a Gazdájánál csapódik le.
Persze, a töredék se minimálbér.
lampa laz
Mindeközben az egész ország egy nemlétező soros terven rugózik. Az már senkit nem érdekel, h lassan az egész ország mészáros nevén, az orbán családé lesz.
gulyasgyula
@namihami: ..Nem valószínű hogy minden vagyon mögött Mészáros és Orbán van van rajtuk kivül még elég sok vagyonos elvtárs aki nem hírnévra csak vagyonra vágyik és a Mészáros név mögött mint üzlettárs jól elvan ..Ugyan úgy mint a Soros ekkora vagyont osztogat a civil szervezeteknek Európában hogy szerintem ő mögöt is ott vannak a hosszú távra befektető karvaj tőkések ..Akik Soros mögöt harácsolhatják a vagyont és nekik nem szidják az anyukat ...A világ már csak ilyen ..
eszegfu
@gulyasgyula: Azért gondold át... O.V. hagyná, hogy Mészáros "mögött" bárki állhasson?! Már csak azért sem, mert O.V. nem osztozkodik senkivel sem, sőt Mészárost is "lehuzza a WC-n", ha érdeke ugy kivánja. A másik, hogy Soros nem mások pénzét "fekteti be", hanem ő ad-vesz értékpapirokat, melynek során nyer, de veszithet is. Tehát nem mások pénzét teszi kockára! Olvasd el a wikit róla! Gyakorlatilag a "tőkéje" termeli meg neki azt a pénzt, amit annak ad, akinek akar, ill. olyan szervezeteket támogat, akit akar... pl. a vörösiszap károsultjainak is elsőként adott.
Aki Én
@gulyasgyula: Sorost anyázzak azok, akiktől lopott. Mi maradunk a mi Mészárosunknál.
Netán kétségeid vannak?
namihami
@gulyasgyula: Azért én látnék egy bolhaf@sznyi különbséget az általad jelzett két ember között.
A kinti az ADJA a pénzt, a BENTI pedig elteszi. Nem nagy difi, de azért mégiscsak különbség, nem?
gulyasgyula
@eszegfu: ..Mindenkinek joga van annak hinni akinek akar ..Soros már szellemileg olyan mint Brezsnyev volt ..Gondolod hogy önzetlenül támogat bárkit is ..Egy tőkés ??Ellent mond az egész életvitelének ..Hidd el a legtöbb kisvállalkozó is azért jótékonykodik hogy a lelkiismeretét megnyugtassa ..Tapasztalatból tudom ..A másik téma : egy akkora és olyan sokrétű cégbirodalmat működtetni mint a Mészárosé még komoly egyetemet végzet több diplomás nyelveket tudó sok év vezetői gyakorlattal rendelkező cégvezetőnek se egyszerű ..Főleg ha még egyszerre polgármester is ..Ehhez irdatalan sok cégvezetői gyakorlat kellene ..Szerintem Orbánnak már anélkül is megvan a pénze ..Gondolod hogy ha valami köze lenne a Mészáros birodalomhoz nem szivárogna ki ??? Anyagilag Simicskával se tudott mit tenni ..
gulyasgyula
@namihami: ...Az a kérdés hogy kinek és milyen céllal adja a kinti ..Hogy a"" benti elteszi"" azt eddig még senki nem bizonyította ..Tessék feljelenteni ha van bizonyíték ..Gyurcsány mondogatott valami hasonlót aztán csend lett ...Vajon miért ?? Azért amiért 27-év alatt minden ügylet ""törvényes csak nem etikus ""//Tocsik ügy meg minden más ügy is történt amiben ha nagy politikus is érintett volt .. Most sincs--lesz ez másképpen ..
eszegfu
@gulyasgyula: tenap 22:35 Természetesen mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Én sem látok a dolgok mögé, de abban biztos vagyok, hogy Mészáros nem tartana ma ott, ha O.V. nem segiti. Pillanatig sem gondolom, hogy ezt önzetlenül tenné. A "Mészáros birodalom" cégei, földjei, kastélyai, szállodái, TV, ujság, bank, stb. jogszerüen kerültek a birtokába, erről nincs mit "szivárogtatni". Viszont lehet polgári jogi szerződés, amelyek esetleg keltezés nélkül egy páncélban ügyvédnél lehetnek, ezekben "rendelkeznek" bizonyos eseményeknél a vagyonról. Én csak O.V. alapitványát néztem meg (felcsuti focisat). Itt is O.V.-nak rendelkeznie kell, hogy az alapitvány megszünésekor az alapitóé lesz a vagyon (1 verseny focipálya, 8 edző pálya, épületek, gépek, stb. amivel már gyarapodott), vagy "rátestálja" másra. Ha nem rendelkezik, akkor a biróság itéli oda egy hasonló fociklubnak. Biztos vagyok benne, hogy O.V. ebben is "előrelátó" volt. Abban egyetértünk, hogy Simicska vagyonával nem tudott mit kezdeni, csak éppen nem jutatta/juttatja zsiros munkához. Nem mintha kedvelném Simicskát, de hol van Mészáros esze, tudása hozzá képest, pláne Soroshoz képest?!
gulyasgyula
@eszegfu: ..Orbánnak van egy hosszú távú elképzelése egy erős vállalkozói réteg kialakításáról amire az ország számíthat egy újjabb gazdasági váltságkor ..Ez egy hosszú folyamat ami csak a sokk állami megbízatással , üzleti helyzetbe hozzással lehetséges ..Ez engem nem zavar amíg Magyar embereknek adja trafik, föld , nagyberuházások ..Minden kormány a saját embereit hozta helyzetben eddig is csak mióta a reklámadó niatt összeveszet az RTL-el most sokkal jobban figyel és tállal a média ..Te szerintem jobban tudod az alapítványi törvényeket azért a létrehozzó szerződében rögziti a vagyon sorsát a megszünés estére ..Gyurcsány felesége is élt ezzel ..Simicska ??? Nem kell sajnálni 17-éve járom az országot , míg Jóba volt Orbánnal mindenütt ő gépeit láttam az út építéseken ..Még az ŰK--ŰK unokái milliárdosok lesznek ..Ilyen dolgok mindenütt vannak és lesznek a világon kár rajtuk mérgelődni ..Ez az ország tele van jó módú fiatallal , nézd meg az országuton milyen autókkal milyen fiatalok száguldanak , a Wellness-szek --termálok délutántól késő estig tele vannak úsznak , szaunnáznak ..Heti 2-3 alkalommal én is járok késő délután 2-3 órát ..Ott látom őket meg autóikat a parkolóban ..Hol van itt szegénység ..Egy szegény rétek meg mindenütt van a világon , nekik ha 5 forintjuk van már elköltik ..Ezért nem tudnak kikászálódni a gödörből..
cikicakk55
@gulyasgyula: tegnap: 22:35

Hidd el,hogy Orbánnak nincs az a pénz ami elég lenne.Ő már a pénz és a hatalom megszállottja.Azt mindenki tudja,hogy Mészáros Lőrinc,egy csődszélén álló vállalkozó volt,mikor orbán hatalomra került.épp csődeljárás alatt volt a cége. Aztán hirtelen kivilágosodott nála valami és kiderült,hogy mint polgármester,úgy nagyon jól megállja a helyét.Aki addig volt és az emberek is szerették,azt elzavarták.Az a fazon azt nem tudná megoldani,hogy a saját fizetéséből mennyi a rezsi,mennyi a kaja pénz és mennyi amit el lehet tapsolni.Még a gázszereléshez is hülye volt.7 év alatt meg hirtelen mindenhez ért már.Újságot ír,tévét vásárol vasutakat, autópályákat épít,uszodákat,kempingeket,egész folyópartokat,luxus szállodákat vásárol és üzemeltet. Ehhez a rengeteg munkához Orbánnak pont egy ilyen hülye ember kellett.Ha csak egy kicsivel is több esze lenne,lebuktatta volna már.Mivel még beszélni sem tud,így elkotyogni sem tud semmit.Szerintem Ő is csak a tévéből tudja meg,hogy megint vett egy céget.Orbánnak ál egy kb 20 fős banda a háta mögött,akik javasolják,hogy mikor mit érdemes venni.Lőrincnek szerintem alig van valamije.Annyira hülye,hogy a saját bankszámláján sem tud kiigazodni.Gondolom Orbán elmagyarázta neki,hogy a cégei pénzét külön kell tartani,mert véletlen ne hogy az ellenség megtudja,melyik cég mennyit fial. Ő csak azzal a bankkártyával foglalkozzon,ami nála van.Gondolom arra néha felraknak valami összeget a többit meg úgy is ingyen kapja.A luxus üdülést, a jacht használatát. ott ételt italt,semmi nem kell vennie. Kíváncsi lennék rá mikor megtudja,hogy a középosztály alsó részén él,milyen pofát fog majd vágni.Szerintem nem fogja elhinni.
eszegfu
@gulyasgyula: Van igazságod, csak a "mérték" nem u.az pl. MDF, MSZP, vagy a mostani Fidesz alatt. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az "erős vállalkozói réteg kialakitása...sok állami megbizatással, üzleti helyzetbe hozásával lehetséges". U.is az "erős" vállalkozónak, biztos tőkével kell rendelkeznie, amit "nélkülözni" tud a hétköznapi megélhetése után, hiszen az állami megrendelések csak a "haveri" cégeknek van. Ha kormányváltás lenne, akkor ha nem elég tőkeerős a vállalkozás, akkor nem birja ki akár az 1 évet sem, hogy ujra hozzájuthasson egy állami megrendeléshez. Tehát nem kell ide gazdasági válság, elég egy kormányváltás, na meg az EU-s pénzek "zárolása".
namihami
@gulyasgyula: Úgy a feljelentés, mint az azt követő vizsgálat eleve kilátástalan, mint azt már több --azonnal elutasított vagy be sem fogadott--feljelentés is igazolja.
Mindenki tudja, hogy egy kötést elég egy szálon megbontani és felfeslik az egész. Ugyanez áll a Fidesz-klánra is. Hiszen nem szégyellték ezt még ország-világ elé tárni: ""Senkit nem hagyunk az út szélén."".
Nem is fognak, mert a süllyedő hajó v. patkány effektus félelmetesebb a számukra, mint az, hogy erről beszélni fognak az emberek. Pláne, hogy az igazi fidióták már kinyilatkoztatásként fogadják a Vezér minden szavát. Nekik már a Gazdájuk írta a Tízparancsolatot is. Ha a hátukon ostort csattogtatna és azt mondaná nekik, hogy simogatás, hát annak is vennék.
Az orbánizmus már nem párt, hanem istenhit és vallás lett mára.
Aki Én
@gulyasgyula: 14:41 Azért ez nagyon szemellenzősre és demagógra sikeredett.
Szerinted azért lopnak, hogy egy újabb gazdasági válságkor jobb legyen az országnak? Most nincs válság, miért nem jó most az országnak? Nehogy már ostoba mentségeket gyártsunk a nyílt színi lopásra. Az ország romokban, és te azzal áltatod magad, hogy a jómódú wellness fiatalok igazolják, hogy itt minden rendben van? Te nem olvasol híreket?
Amíg nem valljátok be magatoknak, hogy egy elmebeteg gengszterrezsimünk van, addig halálra vagyunk ítélve. Szerintem te csak vicceltél.
Peller Anikó
@Aki Én: nem, szerintem komplett idióta vakiparos aki hatalomra segítette a gecit és most saját magát mentegeti, hogy de, de jó az azért. Azért lopnak tőled horribilis pénzeket, hogy majd a semmihezsemértő mészarosok majd megmentik az országot a lopott pénzből, ja. Amibe ők taszítják bele az országot. Már minden mozgásra képes ember lepattant innen te barom gulyahajtó, az összes úniós támogatás már el lett lopva te marha, ellopták a nyugdíjadat teállat, az aranyat is kihessintették az mnbéből, azért épül a rengeteg stadiom, most már külföldön is, hogy az új gazdag néhány stróman majd felvirágoztassa a pusztuló országot.

Nem viccelt, csak debil.
Eladott Ország
Látom, hogy olyan nagyon öntudatodnál vagy, hogy már meg sem próbálsz úgy tenni, mintha nem stróman lennél. Csacsorászol, anekdotázol azzal a 37 szavas szókincseddel, és ami a legszörnyűbb, hogy totál deblikreténnek nézel mindenkit. Azokat, akiknek nem volt olyan szerencséjük az Orbán nevűvel, mint neked, akik napi 12 órás megfeszített munkával sem jutottak olyan magasra a gázszerelésből, mint te, akiknek – ellentétben veled – nincs annyi
pénzük, hogy bármit megvegyenek, sőt, akiknek arra sincs pénzük, hogy biztonságosan életben maradjanak. Ezeknek te, félanalfabéta senki, magyarázod, hogy jobban élnek, nem csak Mészáros dúskál a szállodákban, közbeszerzésekben, közpénzben. És hogy semmi sem lehetetlen? Hát mióta a szotyolaköpködő-nyelvelő bajnok haverod és gazdád ráült az ország nyakára, ezt mi is így érezzük, Lölö, nagy igazságod van neked. Bár mi ezt úgy szoktuk
mondani, hogy még az is lehet, hogy holnap is lesz lejjebb. Én magam rettenetesen nehezen viselem, és sejtem, hogy több millió ember üzenetét tolmácsolom ezennel, amikor nálam bunkóbb gecik – akik néhány éve még azt sem sejtették, hogy a trágyaleves gumicsizmától van különb lábbeli, ma meg már a szállodabiznisztől a mangalicákon át az aszfaltozásig,
vasútfelújításig mindenben utaznak, ami mozdítható – néznek síkhülyének és hazudnak bele az arcomba azzal a három éhenhalásra készülő agysejtjükkel.
Peller Anikó
@Eladott Ország: Repke óra alatt ötször lett elmagyarázva az ostoba bunkó fejemnek, hogy a cigny vezír nagyszerű életmentő ajándékát hogyan kell négybevágni, mennyire nagy óvatossággal kell kivenni a nagyszerű életmentő ajándékborítékjából szavazzatok rámbunkóparasztok és köszönjétek mega jóságomat, a nyuggermentő utálványokat nekem köszönhetitek büdösparasztok szavazzatok rám mert négy év múlva megint kaphattok 10 000 forintos ételjegyet ha addig nem dögöltök éhen.
gulyasgyula
@eszegfu: ..Azt Orbán is tudja egyenlő feltételekkel egy cég se tud kiugróan magas értéket teremteni , vagyont létrehozni ..Ehhez nagyon nagy kormányzati háttér kell ..Egy ilyen szerte ágazó cég később már támogatás nélkül is meg él .PL:SÍmicska .. Én egyszer kaptam még 1998-ban vissza nem térintendő állami támogatást ..Ha jól használod fel nagyot tud lökni cégen ..Hogy EU-s pénzek meddig lesznek ezt ma még Brüsszelbe se tudják .
gulyasgyula
@namihami: @Aki Én: ..Sajnálom én az ország gazdaságáról beszélek amit van lehetőségem látni , a hátrányát a bőrömön érezni , míg Ti Orbán-ról és kormányról írtok ..Ettől még nem lesz több az asztalon ..Nekem egyik kormány alatt se volt anyagi gondom biztos vagyok benne hogy a következő kormány ideje alatt is megéltek ..Nektek is biztos a jobb jövő ?? Csalódni fogtok írásba adom ..Aki nem látja hogy politikus a maga karrierjéért politizál nem a Ti jólétetekért az nagyott fog tévedni ..Aki jelenlegi állapotot mindenféle demokratikusnak nevezet maszlaggal meg akarja állítani az saját maga és családja ellen követ el bűnt . Majd rájöttök de már nincs vissza út ..
gulyasgyula
@cikicakk55: ..Amit Te leírtál azt én régen gyanítom de nem érdekelt ..Hogy Mészáros vagy Simicska vagy Jóska --Pista vagy Fideszes vagy MSZP-és mit változtat a lényegen ...Semmit nagyon sok ilyen van az országban ..Én inkább egy olyan milliárdost szeretnék látni aki tisztességesen gazdagodott meg ..Van olyan ??? Gyanítom nincs ..Akkor minek ez a arrogáns hang egymással szemben ..
Macskaszem
@gulyasgyula: Már hogyne tudnák, 2020-ban kifúj az uniós lóvé és akkor nagy sz@rban leszünk.
Yoda69
@Macskaszem: orbanek addigra lelepnek, de az igaz hogy mi nagy szarban leszunk.
- 0 nyugdijvagon
- 50 evre eladosottsag a ruszkiknak
- 30 evre a kinaiaknak
- 0 aranytartalek
- 0 devizatartalek
- gigantikus hiany
- elszallo inflacio. allamcsod
Es meg hosszan lehetne sorolni, de minek...
gulyasgyula
@Macskaszem: ..Miből tudnák ?? Addig még a Brexit tárgyalások is eltartanak ami komoly lóvé , .A bevándrlókkal is kell valamit kezdeni az se lesz olcsó ..A tagállamok befizetése is a bevételtől függ ..Sokmindenből tevődik össze az Uniós pénz ..Azt is valahol meg kell termelni ..Te tudod mi lesz 2020-ig ???
Aki Én
@gulyasgyula: Nem gondolom, hogy az anyagi jólét, ilyen szinten függne össze a tisztánlátással. Elárulom, hogy én sem szoktam kölcsönkérni.
Naiv sem vagyok, van elképzelésem a politikusi haszonszerzésről. De vannak különbségek.
Sőt, azt is gondolom, hogy a korrupció mellett is lehetne kormányozni. Persze ahhoz szakemberek kellenek.
Eriksson
Ha Mészárosnak ennyit ér a résztulajdona, mennyit ér a Járaié?
tudode
Szerencsétlen IQ huszár, ahogy már kiszivárgott, a hátán viseli az Orbán család adósságrendezését "is", és ki tudja mit, azt majd az oknyomozó újságírók kiguberálják.
.
Ez már kiszivárgott, senki nem cáfolta:
.
---- Az Orbán család adósságát Mészáros Lőrinc cége fizette ki!
civilhetes.net/az-orban-csalad-adossagat-meszaros-lorinc-cege-fizette-ki
.
-----Orbán Brfüsszelben üzent az Index tulajdonosának
hvg.hu/vilag/20170310_orban_brusszelben_uzent_az_index_tulajdonosanak
.
Oszt' az INDEXNEK annyi lett, miután a labdát visszadobta MINDENRE HATÓNK!!!
gulyasgyula
@Aki Én: ...Ennek én se állítottam az ellenkezőjét , miden értelmes választ el kell ismerni de nem minden fekete és fehér ..Sajnos vagy hálaisten mi csak az események spekulációs részét látjuk ..Van amit lehet hogy soha nem ismerünk meg ..Érdekes az elmult 27-évben a 40-60, 80 évere titkosított ügyeket egyik kormány se teregette ki ..Működik ""egyik csóka se vágja ki a másik szemét ""..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.