Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – közölte az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel a sajtóhíreket megerősítve.

Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn "elsöprő" többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát.

Az MSZP rábólintott, Karácsony Gergely lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.

Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről – közölte.

Elmondta, Karácsony Gergelyt – aki Zugló polgármestere is – alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen.

Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.

Az MSZP szombati programbemutató nagygyűlésén Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, hogy a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel. Karácsony Gergely erre a helyszínen úgy reagált: "döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (...) és hozok magammal mindent, amit tudok".

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Én nem értem Szél Bernadett-el mi a baj.. Egy kis statisztika. Szerintem a pártatlanok felét helyből elhozná plusz rengeteg "átszavazó nőt". A fidesz suttyósága remekül kijönne egy nő ellen, amit ügyes kéz jól ütne le...ne felejtsük az ország fele nő és nem csak Szélt-t bántanák meg.. Szóval sok választói "halmazt" hozna, amit más nem.. Ehhez meg hozzá lehet adni azokat, akik egy összefogásra már szavaznának... Nagyon szimpatikus a Karácsony, de reggelire megfogják basz...:) Lehet itt elképzelni egy ideális embertípust miniszterelnöknek és "nyugalmi helyzetbe" el is tudnám őt képzelni. De hiénák ellen nem simogatással állunk harcba..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Az MSZP rábólintott, Karácsony Gergely lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje"...

bravó emeszpé , a fidesz kilőve...mind egytől egyig meghal...a röhögéstől.
SystemError
Én nem értem Szél Bernadett-el mi a baj.. Egy kis statisztika. Szerintem a pártatlanok felét helyből elhozná plusz rengeteg "átszavazó nőt". A fidesz suttyósága remekül kijönne egy nő ellen, amit ügyes kéz jól ütne le...ne felejtsük az ország fele nő és nem csak Szélt-t bántanák meg.. Szóval sok választói "halmazt" hozna, amit más nem.. Ehhez meg hozzá lehet adni azokat, akik egy összefogásra már szavaznának... Nagyon szimpatikus a Karácsony, de reggelire megfogják basz...:) Lehet itt elképzelni egy ideális embertípust miniszterelnöknek és "nyugalmi helyzetbe" el is tudnám őt képzelni. De hiénák ellen nem simogatással állunk harcba..:)
SystemError
Ja és Szél a különböző pártok átszavazási listáját vezeti, szóval ebből a szempontból a legalkalmasabb. Mi ösztönzi az mszp-t, amikor eldobják a számok és racionalitást...Szerintem van pár csontváz abban a szekrényben és még pár milla is, hogy véletlenül se nyíljon ki az az ajtó..
Béla333
Elég szomorú az, amit Karácsony az elmúlt cca 5 évben bemutatott.
LMP tagból a pártját szétszakítva, az elveiket (voltak egyáltalán?) szembeköpve Bajnaiékhoz dörgölőztek, mert akkor abban nem bíztak, hogy az LMP-nek van-e 5%-nyi igazsága?!
Aztán az önállóság nem működött, csak a párt 3 vezetőjének: a pártelnök Szabó Tímeának, az árulásáért a polgármesterséggel kifizetett Karácsony és az Uniós mesefizetéssel kitömött Jávor Benedek, ezért beálltal a közelmúltban az Együtt-höz.
Majd a bejutás bizonytalanságát eldobva, most az MSZP mellé dörgölőztek, a biztosnak vélt bejutás érdekében.
Sajnos Karácsonyék bármit és annak az ellenkezőjét is tudják szolgálni és elárulni.
A saját egyéni érdekük szempontjai szerint!
JAJMÁR
A Karácsony kiteszi saját magát a célkeresztbe. Nem tanult a Botka sorsából? Nem fogják megvédeni azok, akik a saját párttársukat sem... a saját térfél szavazóbázisa sem, minden híresztelésre, szíre-szóra eltaposták!
Nem kéne, csak xólok. De majd meglátjuk.
Desischado
Nem rossz választás, de az kellene, hogy tényleg összefogjanak, nem pedig az, hogy ezzel, azzal nem fognak össze, mert így csak a fidesz malmára hajtják a vizet. Mindenesetre drukkolok Karácsony Gergelynek, nekem szimpatikus, és a programja nagyon is tetszik.
terlasz
Qrva kevés az, ha az MSZP rábólint Karácsonyra. Megint hatalmas bukta lesz, mert csak magukkal foglalkoznak. Karácsony fogja őket kihozni a szarból? Az alig mérhető párt vért izzadó polgármestere lenne alkalmas min.elnöknek? Legyen, ha az szocik sokadik magánakciója megmozgatja az Orbán-ellenes szavazókat! Az a baj, hogy ez a nagy attrakció csak a néhány politikusuk biztos parlamenti helyére lesz elegendő. A béka segge alól is diktálni szeretnének, miközben az ország érdeke eszükbe sem jut.
Pálinkás Pál
Véleményem szerint ez megint öngól...Karácsony nem az az ember aki tömegeket mozgat meg,és most finoman fejeztem ki magam...
emerencia
@Béla333: Szerintem nem dobott el semmit, az elvei maradtak. Úgy tűnik, hogy keresi és részben meg is találta azt a formációt ami segítségével rá lehetne állítani egy normális pályára az országot az összes demokratikus erővel együtt. Most jön számára a neheze mert van még néhány párt és az egész lakosság, akivel együtt lehetne működni, hiszen nagyon-nagyon sokan ugyanazt akarjuk. Belőled pedig a sértettség beszél mert anno nem tudott azonosulni az LMP kizárólagosságával. Ásd el a csatabárdot, lépj túl ezen és mutasd meg mindnyájunknak, hogy így is lehet ! Az orbáni erőből való politizálás már sokunknak a bögyében van még akkor is, ha arról az oldalról jön, akikkel tulajdonképpen egy követ fújunk. Mindenkiben meg lehet találni a jót. Ezt kellene erősíteni annak az érdekében, hogy jobban éljünk és ne legyünk tovább Európa szégyene.
idppp
Karácsony egy nagy nulla! Előbb a kerületével birkózzon meg, de az is sok neki! Vele az MSZP végképp megásta a maga sírját! Régen rossz, ha más pártból kell importálni, ráadásul egy huszonnyolcadrangú senkit! Ha már nincs köztük egyetlen épkézláb jelölt sem miért nem jelöltek egy rátermett civil szakembert? Karácsony is meg az MSZP is annyit ér, mint tyúkszarban az ütőér!
Jozefina
És mi lett Kunhalmi Ágnessel??? Szerintem, mint nő és, mint sokkal rámenősebb politikus jobb lett volna??? Karácsonnyal semmi bajom, de mi vezérelte az MSZP-t erre a lépésre??, Talán Gyurcsányt is rá lehet venni a közös lista elfogadásásra??? Ha ez akkor ok!!!
wagabund
Biztató jövő elé nézek...láttam a tévében Hiller Istvánt...hatalmasra hízott fejű, szép kövér embert volt szerencsém látni...ha ő jól él, akkor biztos jut a népnek is majd...majd... majd...
Hajrá Hiller! Tebenned bízom elejétől fogva...
peterkelemen
Magyarország maffiája a polip = FIDESZ+KDNP+MSZP+DK+PM. Börtönben a helyük, de még jobb ha a pöcegödör legaljára rúgjuk őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.